reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczen 2011

Ja przytyłam na dzien dzisiejszy ok 12 kilo....ale w nogi i pupe tez poszlo i to sporo...noi buzie mam o wiele barziej okragła niz przed ciaza...mam nadzieje ze po porodzie szybko wróce do formy...przynjamniej bede sie starac i zrobie wszytsko co w mojej mocy:-)

No nic uciekam na kąpanko i smrowanko a to nie lada wyczyn:-)
Milen nocki zycze wszytskim i Dobranoc:-)

Ostatnia edycja:
reklama
Blondi no to moze sobie łyknę, chociaz na mnie podziałał masaż szyjki i zaraz z kopyta ruszyło i nic mnie to nie bolało, moze dlatego, że chodziłam przez 3 tygodnie z rozwarciem 2 cm, a jak połozna zrobiła masaż to było juz 4cm.

Zielona ja od 16 grudnia chodzę z rozwarciem na dwa palce (2cm) mam nadzieje, że w szpitalu w pon okaże się, ze juz jest 4cm :-)

Dobranoc Kochane znikam serio :-)

Claudia - uwierz że na porodówce i po szpitalu nie będziesz miała siły i czasu siedzieć na laptopie jeszcze. Ja mam lapka ale nie mam zamiaru go brać wolę nauczyć się dziecko obsługiwać niż na forum siedzieć ;)

Blondi - ja tam rycyny pić nie bedę bo znając życie spędzę pól dnia na kibelku a i tak się nic nie ruszy ;)

aniwar - ja przy komputerze też za dużo siedzieć nie mogę, wogóle siedzieć nie za bardzo bo mała się tak wypycha że cały brzuch boli nie dziwię się wkońcu już miejsca nie ma.

Oj widzę gorąca się ruszyła :) czekamy na wieści od Martuś ;)

dziewczyny znow pojawsily sie skurcze dosc bolesne, ale narazie tak 20 minut

leze w donku i fatalnie sie czuje gardlo abardzo boli, zatoki zawalone...

chciałabym usnac ale jakos nie potrafie

dam wam znac co lekarka powiedziała jutro po wizycie

niestety tel nie mam do nikogo z forum

cześć dziewczyny,
nie zdążyłam was jeszcze doczytać, bo wróciliśmy dość późno i już wszystko mnie bolało, a mięśnie podbrzusza, jak próbuję zmienić pozycję, to masakra!

Jesteśmy po zakupach i mamy kupione trochę rzeczy z wyprawki, brakuje tylko (bagatelka) wyposażenia łóżeczka, termometru, niani i paru innych drobiazgów, ale czekamy jeszcze na to, co mamy obiecane od koleżanki (materacyk, przewijak). Jak policzyłam, to - pomimo, że kupowaliśmy po cenach hurtowych - wyszło nam i tak trochę drozej niż można by na allegro. Jedyny plus, że mogłam wszystkiego dotknąć. Z rzeczy do szpitala dla mnie dalej prawie nic nie mam.

Odebraliśmy wyniki morfologii i moczu i jest OK :-) Byliśmy też na usg i Natalka jest w świetnej formie, ułożona główkowo, bardzo ruchliwa (oj, tak!) choć dalej jest malutka, bo waży niecałe 2,5kg. Lekarka twierdzi, że może jeszcze spokojnie w ciągu miesiąca dojść do 3,5. Przepływy, łożysko i ilość wód są OK, cała reszta też. Tak więc bardzo się cieszymy :-)
Jutro na 10 idę na wizytę (niestety na butach, bo M musi jechać z samego rana do Krakowa) i zobaczymy, co tam z szyjką.

Tak na marginesie: czy proszek do prania "Biały Jeleń" jest odpowiedni dla dzieci? Dostałam i nie jestem pewna...

A teraz pora już do łóżeczka. Dobranoc

od 4 godzin zwijam sie z bólu. Bóle z krzyża i w podbrzuszu dość regularne. Co skurcz to czop wylatuje. Wzielam no spe- mam nadzieje ze pomoże

Całą noc nie spałam, nawet 3 min mi się nie udało przymknąć oka, cały czas bóle ze skurczami.
Bóle i skurcze miałam napierw co 10-12 min, a potem zaczęły się skurcze co 5-8 min i tak do teraz, najgorsze są bóle kręgosłupa temu towarzyszące, wzięłam prysznic, ogarnęłam się i czekam dalej co się będzie dzialo!

klaudoos - chyba mamy podobnie, ja nospy nie biorę bo podobno po 37tyg nie powinni się brać już rozkurczowych, ciąża uznawana jest za donoszoną...

--------------
Klaudoos - mam tak samo daj znać co Ci powiedzą, a ja też jak bóle nie ustaną dzwonie do ginekologa swojego.... już od 22ej mam regularne skurcze.... do teraz to długo chyba...???

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry