reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczen 2011

Widzę że dziś wszystkie zapracowane:0 cały dzień się krzątam i sprzątam i piorę i już zmęczyłam się, a tu jeszcze na ostatnie zakupy i z kotkiem do kontroli. Teraz nachwile odpoczne i poczytam co tam napisałyście i potem wybywam.
Ribi śliczny pokoik.

reklama
a co do piłki to tak się bujam na niej spontanicznie i wygłupiam z moim...
to tyle, a ćwiczeń trzeba będzie poszukać jakiś odpowiednich dla mnie...

claudia: coś dla ciebie Body ball - ćwiczenia dla kobiet w ciąży - Aktywni na youtube też widziałam jakieś ćwiczenia
Na SR mówili, że okrężne ruchy biodrami pomagają dziecku wstawić się w kanał rodny (więc na trochę później);
fajnie rozluźnia się kręgosłup, jak w klęku z przedramionami opartymi na piłce jeździsz sobie do przodu i tyłu rozluźniając biodra
No i różne ćwiczenia w leżeniu ze stopami lub łydkami na piłce, np. toczenie piłki, unoszenie bioder, krążenia stopami, itp

Malta - jak się robią gorące to uważaj obyś nie dostała zapalenia, masuj, masuj...

malta - Na pewno już niedługo będziesz mieć pokarm, tylko myśl pozytywnie :-) kup na wszelki wypadek białą kapustę i trzymaj ją w lodówce, gdyby jednak pojawiło się jakieś zapalenie
tonia - do pozazdroszczenia taka córunia :tak:
ribi - skąd ty kobieto masz tyle siły na wszystko?! A pokoik jest przecudny :-)
wyposażenie do łóżeczka kupowałaś może na allegro? Jak możesz, to podaj linka
damaqelle - świetny tekst edukacyjny :-D

Mężuś poświęcił się i sam pojechał z listą na zakupy do Carrefoura - cały czas mamy gorącą linię, ale mam z głowy przeciskanie się w tłumie ludzi :-) Kochane z niego stworzenie. Ja tymczasem posprzątam i będziemy mogli ubrać choinkę.

Ten rok tak strasznie szybko zleciał, że aż się wierzyć nie chce. I tyle zmian!!!!

Ostatnia edycja:
Hehe, a ja zrobiłam dziś masę krówkową, na pishinger, tez sie zasłodziłam:) Ciasto uratowałam na makowca i zrobiłam na kruchym, skromny makowiec, ale smaczny:)

I kurcze zacięłam sie jak na złość, krew mi leciała ciurkiem...:( Jakiś gorszy dzisiaj dzień mam...

Ribi - śliczny masz ten pokoik:)

AsiaK. - wierzę, że maleństwem będzie wszystko dobrze:)

Kochane, ja tylko na chwilkę. Korzystam z neta siostry bo jestem już u rodziców. Mam bóle, brzuch co chwile twardnieje, coraz bardziej się boję, że coś zaczyna się dziać. Nie mogę wysiedzieć...
Postaram się jak tylko lepiej się poczuję nadrobić zaległości i poproszę admina o stworzenie dla nas archiwum.
Miłego popołudnia kochane :)

Skoro sex należy do rzadkości, to chociaż troszkę humoru:

Pewnego dnia kredka umówiła się z dwoma ołówkami na randkę. Bawili się
świetnie lecz po pewnym czasie okazało się, że kredka jest w ciąży!
Pytanie: tylko, z którym ołówkiem?
- Tym bez gumki!

Przychodzi para małżeńska do lekarza i pyta się:
- Panie doktorze jak się robi dzieci?
Na to doktor:
- Nie jestem w tym doświadczony ale na początek róbcie to jak te
pieski za oknem.
Para przyszła ponownie:
- No i jak? pyta się doktor
- No na początku się wstydziliśmy, ale teraz robimy to na każdym
trawniku!

Przychodzi chłopak do szkoły i mówi do swoich kolegów:
- Byłem u dziewczyny...
- I co, i co???
- Waliłem caaaaaałą noc!!
- Łooo!!!!!!
- ...i nikt nie otworzył...

Jasiek bardzo prosił swoja Hanusie, żeby mu się oddala przed ślubem.
- Jasiu, nie oddam ci się, bo chce być do ślubu czysta jak lilia..., a
poza tym to po rypaniu zawsze mnie głowa boli...

Czym się różni wibrator od szefa?
- Szef to prawdziwy ch..!

Je babka z dziadkiem obiad i w pewnej chwili dziadek ryp babkę w łeb.
Babka na to:
- Stary za co?!
- A bo jak se przypomnę, żeś ty cnoty nie miała!

Ribi, śliczny pokoik :-)

Ja już dzisiaj do końca dnia leżę, z małżem jeszcze pojechaliśmy na ostatnie zakupy i jest tak, jak piszecie - RZEŹNIA! Tyle ludzi, do tego kocioł na drogach, a nic mnie tak nie wkurza, jak niedzielni kierowcy, więc jazda samochodem jest już ponad moje nerwy...

Ale strasznie się cieszę, że pojechaliśmy do Reala, bo tata kazał mi kupić prezent dla mamy od niego (jak zawsze), więc weszłam do Monnari, żeby poszukać jakiejś biżuterii. Były śliczne korale za 69zł, więc bez namysłu je wzięłam. Przy kasie pani pyta, czy bransoletkę chcę do kompletu, więc spytałam, ile za nią (bo wytyczne miałam, że prezent do 100zł). Kosztowała 45zł, ale zaraz pani dodała, że dzisiaj jest -30% na wszystkie nieprzecenione rzeczy i za komplet zapłaciłam mniej, niż bym dała za same korale :-) Cieszę się jak dziecko, aż się małżon ze mnie śmieje :-p

A ja mam takiego nerwa że mnie zaraz rozniesie, wyobraźcie sobie że właśnie dzwonił mój m i jutro idzie do pracy bo tak sobie wymyślił jego szef bo nagle mu się przypomniało że goni go robota, co za d...., zawsze mieli wolne od wigilii do nowego roku a tu nagle nawet w wigilie musi iść, a tyle miałam poplanowane że mi pomoże...:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

reklama
Ribi- sliczne maciusiowe gniazdko!!! ta ciemna podloga i mebelki- super efekt!! no i Dzaga jak zawsze musi miec swoj kącik:)

ja popichcilam, jeszcze usamze rybke pod pieczarki i KONIEC!!!!!!!!!!!! a w czym mi maz pomógl?? pokroil salatke- 3h kroil! a ja stalam i robilam kregoslup siada i mam dosc!!!!!!!!!!!!! czuje sie jak po jakims maratonie!!!

zatem za godzinke lub 2 ide smazyc dorszyka i sprzatam kuchnie.. a jutro tylko sprzatanie zostanie- ale pogonie meza na maksa!

w ogole sie wkurzylam bo.. wczoraj robilam badania- zawsze sa wyniki ok 16 wiec maz o 19 idzie odebrac wracajac z pracy!
pani pielegniarka mi mowi, ze mam przyjsc jutro- czyli dziisaj bo po 16 nie bedzie. zatem moj maz o 11.05 wyszedl do przychodni- blok obok bo wyniki i co? przychodnia czynna do 11 (o tym mi nie wspomniala) a jutro zmkniete! zatem jesli urodze do 27 to po co robilam te badania?? zreszta.. nawet gdyby to 27 mam na 8 wizyte u gina (ale raczej nie ide) wiec ogolnie mam wnerwa!!!!!!!!!!!!!!

ach...

Do góry