reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

Witam Was w polodnie:)
Wczoraj rzeczywiscie mi ostro hormony odbijaly- poklucilam sie z mezem a potem stwierdzielam ze po prostu MUSZE posprzatac swiatecznie lazienke. Skonczylam po 2 ale przynajmniej humor mi sie znacznie poprawil. Teraz jade na wizyte i na zakupy.

reklama
Witam Was w polodnie:)
Wczoraj rzeczywiscie mi ostro hormony odbijaly- poklucilam sie z mezem a potem stwierdzielam ze po prostu MUSZE posprzatac swiatecznie lazienke. Skonczylam po 2 ale przynajmniej humor mi sie znacznie poprawil. Teraz jade na wizyte i na zakupy.

odezwij się po wizycie :-)

przynajmniej masz dzięki temu czysto w łazience...
kłótnie czasem się przydają ;-)
ale tylko czasem

A pytały Wasze starsze dzieci jak się dzidziuś urodzi? Tzn. w jaki sposób?
Ha, moje to ci wiedzą już dokładnie - nie tylko jak wychodzi ale również jak się to robi by taki bobas powstał ;) No ale oni są już starsi
A mamy w domu taki atlas człowieka dla dzieci i tam dokładnie jest w rysunkach każdy układ łącznie z rozrodczym :)

A tu znalazłam taki tekst: he,he,he... też można http://przegadany.blox.pl/2009/07/uswiadamianie-dziecka.html

Ostatnia edycja:
hej dziewczynki, wrażenia ze szpitala na odpowiednim wątku, a tymczasem tylko się witam i biorę za obiadek i pranie jakieś, muszę doprowadzić domek do ładu po nieobecnośći..miłego dnia:*

Ha, moje to ci wiedzą już dokładnie - nie tylko jak wychodzi ale również jak się to robi by taki bobas powstał ;) No ale oni są już starsi
A mamy w domu taki atlas człowieka dla dzieci i tam dokładnie jest w rysunkach każdy układ łącznie z rozrodczym :)

A ja właśnie nie mam w domu żadnej książki typu "Skąd się biorą dzieci" a Ania nie pytała jeszcze o to tylko wczoraj jak oglądała bajkę, nagle się zamyśliła i mówi:"Ciekawe jak ten dzidziuś wyjdzie z tego brzucha?" A ja nic...:szok: Zatkało mnie hehe. Pozostawiła to pytanie bez odpowiedzi i nie dopytywała, ale jak zapyta jeszcze raz to się zastanawiam co jej powiedzieć, hmm...

Claudia to fajnie że zadowolona jesteś z piłki, tylko nie przesadzaj, bo Ci tak zostanie:-D
Olandia udanej wizyty, pochwal się wieściami jak wrócisz.
Monciaa faceci są jednak czasem bezmyślni, ale sobie wybrał termin na taką imprezkę...nie pogadasz:no:

hej dziewczynki, wrażenia ze szpitala na odpowiednim wątku, a tymczasem tylko się witam i biorę za obiadek i pranie jakieś, muszę doprowadzić domek do ładu po nieobecnośći..miłego dnia:*
A czy lekarz nie kazał ci odpoczywać?

gogi - prawdę powiedz.
A o książkę popytaj w bibliotece - spotkałam się z kilkoma pozycjami o uświadamianiu dzieci.
Ja uważam że warto rozmawiać i uświadamiać dzieci od czego "to" mają, że nie wolno obcym pokazywać, pozwolić się dotykać, itd.

Ostatnia edycja:
na forum cisza, to chyba przygotowania idą pełną parą do świąt....

u nas to co zwykle - nudy...
potem spacerek na pewno , ładna pogoda jest :-)

witajcie kochane:)
patrzę patrzę a tu nic się nie dzieje na gorącej linii,widać każde maleństwo chce w domku spędzić święta u mamusi w brzuszku:-)
u mnie Juleńka dalej śpi w dzień a w nocy buszuje:-) kochane słodkie maleństwo,zawsze jak się budzi mówię do niej ''dzień dobry księzniczko'' a ona jakby rozumiała i usmiech od ucha do ucha :-Dna szczęście nie płacze ( widać dobrze się odzywiam)hihi a tak naprawde to wogóle nie mam apetytu,jem bo muszę.najchętniej tylko bym piła wodę.a i co najważniejsze wszystkie bóle żołądka zniknęły!!!!! takze juz odstawiłam polprazol!! hura!!jeszcze mi dokucza brzuch i czuję szwy ale z dnia na dzien jest lepiej:)
trzymajcie się moje kochane

reklama
Mój genialny mężulek mi piłkę ustami nadmuchał - ten to ma płuca:szok:

a co do czopa to ja nadal dokładnie nie wiem jak on wygląda, ale mi chyba jeszcze nie wypada, tylko sam śluz, który jest często zielony...

Claudia mnie tylko zmartwiło to że napisałaś o zielonym śluzie. Porozmawiaj z lekarzem bo to nie jest zdrowy objaw.

A co do piłki to poszukaj sobie ćwiczeń dla ciężarnych bo jak zaczniesz używać do skracania szyjki to możesz za szybko urodzić jak już zaczniesz teraz

Do góry