reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczen 2011

reklama
No a ja dzisiaj miałam jechac na ostatnie USG żeby sie dowiedziec czy mała duża i czy bedzie cesarka no i dupa. Ginek miał 3 porody i powiedział, że nawet 15 min nie znajdzie dla nas. Powiedział, że moge przyjechac w Wigilje na 12.00, albo 3 stycznia juz na oddział. Kurcze pokrzyzował mi plany, bo wszystko sobie zaplanowałam, co kiedy musze zrobić a tak bedę musiała to wszystko zrobic jutro :wściekła/y:
Zmykam do łóżeczka

Ewcia - zawsze to jakaś osłoda, że spędzicie razem Wigilię :-)
monciaa - widzę, że dzielnie się trzymasz
fogia - trzymam kciuki za szybki powrót do zdrowia
claudia - ta komoda faktycznie jest pojemna :-) w sklepie nie wyglądała na aż taką dużą :-D Może jak wstawimy łóżeczko z baldachimem i powiesimy półkę, to nie będzie już tak "dominowała" nad całą resztą.
A najbardziej się cieszę, że posuwamy się do przodu z tym wszystkim.

Królik owszem wyszedł dobry - jak na królika - bo ja w sumie, to nie za bardzo przepadam, bo troszkę za suche mięsko. Jest też taka możliwość, że nie potrafię go przyrządzić tak, żeby nie był suchy...
W ogóle to zazdroszczę wam troszkę, że macie taką wenę w kuchni - dla mnie to zło konieczne: zdecydowanie "gotuję, żeby żyć", a nie "żyję, żeby gotować"

Też już się pożegnam, to chcę jeszcze wyprasować zasłony, żeby Waldek jeszcze dziś powiesił. Cały dzień był poza domem, to muszę go wykorzystać ile się da :-)

Słodkich snów dziewczynki:happy2:

Znów produkcja na maxa:-) jak tu za Wami nadążyć dziewczyny :-)
idę nadrobić zaległosci:-)
Napisze Wam tylko, że wizyta udana, lekarz powiedział, że wszystko w najlepszym porządku, wody płodowe wporządku, łozysko nie przerośnięte kategoria 2 więc nie ma potrzeby kładzenia mnie do szpitala, czekamy aż poród się zacznie, a jakby sie nie zaczął do 2 stycznia to 3 stycznia zgłaszam się do szpitala na badanie USG czy wszystko jest dobrze, jak będzie dobrze to nie będę musiec lezeć w szpitalu, ale zapytałam lekarza czy rycynę mozna wypić sobie w Sylwestra o północy hehe zeby pospieszyć małego, powiedział, że pewnie hehe:-D
Jestem mega zadowolona mały wazy 3600:-)
MOWIŁAM LEKARZOWI O JELITÓWCE, A ON MI POWIEDZIAŁ, ŻE BYŁA FAMA NA ODZIALE JAK LEŻAŁAM ZACZĘŁO SIE OD JEDNEJ DZIEWCZYNY I POLECIAŁO! LEŻAŁAM OSOBNO I SAMA ALE WC BYLO JEDNO I MUSIAŁAM WCHODZIĆ NA PATOLOGIE JAK SZŁAM DO WC,,,wszystko jasne:-(
cieszył się lekarz że już przeszło :-)
nie mam zalecen do odpoczywania:-)
... a dziecko kiedy przyjdzie to juz od niego zalezy, dajemy mu wybór :p hehe

Ostatnia edycja:
Idę nadrobię bo chyba Aniwar miała tez dziś wizytę:-) poczytam jak się u Was dzionek potoczył :-)

moniat - lekarz stwierdził, że srednia waga to 3400 i z taka się może urodzić ale oczywiście i 3800 może byc, o wiecej sie jeszcze nie pomylił tak twierdził, a w 11 dni to już chyba az tak dużo nie podrośnie :p a postaram sie nie przenosić synusia:p

Ostatnia edycja:
reklama
skończyłam...zrobilam rybę po węgiersku, ubrałam choinkę...mąż skręcił łóżeczko...więc jakieś zmiany są:)
Plecy mi odpadają ...tak mnie bolą....
Co do łózeczka to ja mam ten Drewex z misiem i wygląda super. Jutro może uda się skręcić komodę i będę miała już mebelki w pokoiku Maciusia....więc powoli wygląda jak pokój dziecka....
blondi cieszę się , że wizyta udana...a ja uciekam spać. Do jutra...

Do góry