reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczen 2011

reklama
ale się uśmiałam:-D
moja mama zadzwoniła do mnie dzisiaj z rana i mówi, żebym sobie po malutku przed świętami cos niecos posprzątała i jakieś obrusiki poprasowała, a ja jej odpowiadam, że wszystko już dawno porobione i się nudzę... aż nie mogła uwierzyć :-)
A mnie dzisiaj rano kuzynka zapytała, czy szykuję się już do świąt - a ja byłam zmuszona jej odpisać: do jakich świąt??? :-D

monciaa nadzwyczajne siły w Ciebie wstapiły hehe ale tak jest na ostatnie dni, tygodnie przed porodem, nawet o tym czytałam w ostatnim M jak Mama, to sie nazywa Potrzeba wicia gniazda;p
ja tak miałam pare dni temu, mogłabym góry przenosić, ale zapał opadł i siły...

hej dziewczyny!
ale dobre wiesci z rana:) Marta tez jakos bardzo szybko sie uwinela;) Jeszcze wczoraj wieczorem z Nami pisala;)
Ide na sniadanko bo bylam rano na krwi na czczo i teraz mnie ssie w zoladku ;) Milego dnia!

wczoraj pytałam się ginka dlaczego czop mi nie odchodzi jeszcze skoro mam niedługo urodzić... a on powiedział, że u każdej kobiety inaczej zaczyna się poród... jednym zaczyna odchodzic czop, inne zalewają wody a jeszcze inne maja tylko skurcze a cała reszta to już się dzieje w szpitalu...

więc zapytałam się go jak poznam że to już ten moment... powiedział, że każda matka to wie :-) i ja tez będę wiedziała na pewno!

to ile od odejścia tego czopa może zejść do porodu? ja mam ostatnio więcej wydzieliny ale nie wygląda to na czop z tego co opisujecie, ale też mnie to martwi czasem

No Kochana mi odszedł 1 grudnia, ale nie po kawałku tylko tak konkretnie...:tak:

Jak juz wtedy pisałam to było: dlugosci okolo 4-5 cm, szer mniej niz 1 cm, podłuzne, żółto-białe, konsystencja silikonu czy ściętego białka kurzego.

Jednym słowem taki typowy podłużny korek:tak:I co ważne bez śladow krwi:-)

A teraz to juz tak mam jak klaudoos - idzie mi taki kisiel gęsty po nocy -to chyba jakies resztki:tak:

Więc sama widzisz że mozna pochodzic troche czasu "odkorkowana":-p

monciaa ano grzech tak bez korka ale cóż...marzy mi sie nadal styczen:tak:

b_iala no sama jestem z siebie dumna ;-):-Dbo tak na prawde to nie myslalam ze tak dlugo pochodze bez czopika:tak:

Ostatnia edycja:
Ja właśnie codziennie rano mam więcej śluzu, takiego przejrzystego, a później w ciągu dnia to normalne upławy... Oprócz tego nic, nawet nie wiem, czy skurcze mam, bo nie czuję, żeby mi się brzuch napinał albo twardniał... czasem tylko jajniki ciągną jak na okres, ale to bardzo rzadko...

reklama
normalnie aż zaczynam się bać, tak chciałam porodu ale jak takczytam to strachmnie obleciał że to w każdej chwili może się zacząć.. a mężuś na weekend wyjeżdża :-(

Do góry