reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczen 2011

Ja zdrzemnęłam się godzinkę i coś mnie ta nerka pobolewa :(

Klaudooss czyżbyś była pierwsza??? Ja tak obstawiam :)

Ja myślę, że jak już jedna się rozpakuje to pójdzie juz fala i polecimy po kolei :) Tylko czekać na dobre wieści :):):)

Monia pamiętamy :)

reklama
Masakra jakaś z tym pakowaniem torby. Niby walizeczkę mam sporą, bo taką na kółkach (wielkość bagażu podręcznego) i mimo, że nie spakowałam jeszcze wszystkiego, bo np. pieluszki tetrowe mam jeszcze nie poprane, to nie mogłam jej dopiąć. I teraz nie wiem, czy pakować jakoś osobno rzeczy dla dziecka, czy też mimo listy wziętej ze szpitala spakować w coś mniejszego rzeczy, które będą mi potrzebne tylko przy porodzie, a takie duperele, jak podkłady poporodowe i ubranka mieć osobno w drugiej walizce w aucie? A może wziąć wszystkiego po jednej sztuce, tylko, a resztę niech mi dowiozą? Już sama nie wiem...

No masz dylemat, jakoś to trzeba wszystko okiełznać...
tak aby Tobie było wygodnie...
ja się tym jeszcze nie przejmuję - pewnie się zacznie jak będę pakować , że wszystko jest nie po mojej myśli...

Na pewno rzeczy dla dziecka spakuję osobno np do reklamówki , żeby nie trzeba było szukać...a reklamówkę do torby włożę

A mam takie pytanko do was dziwne..
dostałam od teściowej pampersy dla dorosłych ... takie jak się daje starszym osobom
jak myślicie zabierać je do szpitala np. na noc do spania, żebym nie zabrudziła łóżka?

Dostałam dwie sztuki, ale tak jakoś głupio...
nie będą się dziwnie na to patrzeć?

dziewczyny ja nie, powaznie..
ja obstawiam moncie, gdynianke, batonik, któras zacznie!!
a potem nasze forum na chwile odpocznie :) juz nie bedzie tyle postow do nadrabiania hihi... ja sie nie czuje na porod jeszcze, mysle ze po swietach cos sie ewentuaalnie zacznie. nawet maz zrezygnowal z urlopu i powiedzial ze bierze dopiero po porodzie..

Claudia - a co Ty byś chciała, żeby się u Ciebie już działo? Jeszcze masz kupę czasu i niech sobie Michaś spokojnie siedzi, na wszystko przyjdzie pora :-)

Ja bym tych pampersów nie brała, jakieś dziwne mi się to wydaje...

42 tygodnie jeszcze nie chodziłam w ciąży, 41 mi się zdarzyło - ale gdybym nie pojechała do szpitala tak tylko "się zapytać", to może chodziłabym jeszcze - nawet skierowania wtedy nie miałam, chociaż już było po terminie, a młody maleńki, więc kazali czekać... jak już przyjechałam, to kazali zostać - i zrobiłam mu uprzejmość, że mógł się urodzić w piątek trzynastego :-)
Tym razem o nic pytać nie będę, już wszystko wiem ;-)

Ostatnia edycja:
Klaudoos- kurcze zniknęłam na 2 godzinki,a tu takie wieści, może faktycznie, to już lada moment:) Może podziałaj jeszcze dziś w nocy z mężusiem, a jutro będziemy czytać wieści na gorącej linii:)

Kashyaa - no ja też sie zastanawiam czy się zmieszczę do jednej torby, na razie się nie pakuje, ale juz kombinuje, czy nie wziąśc ubranek dla Ali w osobnej torbie i najwyżej m przywiezie...

Matko mycie głowy dla mnie to już nie lada wyczyn, ledwo ja spłukałam...A teraz po tych schylaniu zgaga mnie piecze...

Ja też mam upławy spore od 2 tyg., myślicie, że to jakiś sygnał przed porodem? Chyba nie?

Claudia nie wiem czy takie pieluchy będą odpowiednie czy nie będzie Ci tam przeszkadzać czy nie będzie boleć i uwierać, krocze po porodzie jest bardzi tkliwe a poza tym podkłady należy zmieniać często by do infekcji nie doszło i założenie takiej pieluchy na całą noc to nie będzie chyba dobry pomysł. Zamiast pomóc moze Ci zaszkodzić.

Kashyaa, nie wiem co Ci poradzić z tym pakowaniem, ja mam taką torbę że wszystko mi się do niej zmieściło bez problemu a kosmetyki i rzeczy higieniczne mam w kuferku, dosyć dużym kuferku.

Claudia nie wiem czy takie pieluchy będą odpowiednie czy nie będzie Ci tam przeszkadzać czy nie będzie boleć i uwierać, krocze po porodzie jest bardzi tkliwe a poza tym podkłady należy zmieniać często by do infekcji nie doszło i założenie takiej pieluchy na całą noc to nie będzie chyba dobry pomysł. Zamiast pomóc moze Ci zaszkodzić.

Kashyaa, nie wiem co Ci poradzić z tym pakowaniem, ja mam taką torbę że wszystko mi się do niej zmieściło bez problemu a kosmetyki i rzeczy higieniczne mam w kuferku, dosyć dużym kuferku.

no nie mówię na całą noc, tylko do spania
i wiadomo, że potem jak się obudzę to trzeba zmienić

ale chyba nie będę sobie obciachu robić
wkłady też dostałam , to może je akurat wezmę...
sama nie wiem, zawsze można tego pampersa przed spaniem założyć, a jak będzie uwierać czy cokolwiek, to zdjąć i zmienić....

pomyślę przy pakowaniu

Witam dziewczyny :*

Przeczytałam wszystko od rana ale nie odpisze każdej osobno ponieważ mam mętlik w głowie, mogę tylko napisać że życzę wszystkiego dobrego tym które szykują się do rozpakowywania i te które na to czekają.

U mnie nocka taka sobie o 2 usnęłam o 4 się obudziłam pełna życia ale zmusiłam się do uśnięcia i wstałam po 11 przeczytałam was ale nie miałam siły nic napisać i poszłam dalej spać i dopiero teraz wstałam :dry: najgorsze jest to że jak się obudziłam to na brzuchu miałam góry i doliny i cały bolał jak bym miała zakwasy po 1000 brzuszkach :shocked2:hehe może ćwiczyłam ostro jak spałam.

Teraz to czuję się naprawdę tragicznie nic narazie nie boli ale oczy same mi się dalej zamykają szczypią i mam wrażenie jak by mi się w głowie gotowało.

reklama
Ale skrobiecie dziewczyny, czasem się zastanawiam kiedy Wy obiad gotujecie, albo kiedy go jecie, bo produkcja jest na bieżąco bardzo duża :-)
Ja leniu****e po obiadku i nadrabiam Waszą produkcje :-)

Do góry