reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

reklama
Witam nocne Marki

Jak zwykle witam się późną porą ale cały dzień zabiegany, byłam dzisiaj u mojej dentystki u której leczyłam wszystkie zęby w zeszłym roku, oczywiście dzisiaj wybrałam się prywatnie, zapytałam czy mnie wciśnie gdzieś między pacjentów... kazała poczekać.... jakie było moje zdziwienie i miłe zaskoczenie kiedy wyszła od niej pacjentka a ona poprosiła mnie do gabinetu po nazwisku (ponad rok u niej nie byłam a ona pamiętała:szok: normalnie szok) no i okazało się że tamta dentystka się wyrywając mi ósemkę, uszkodziła mi siódemkę:wściekła/y: no i niestety nie da się z nią już nic zrobić, nadaje się do wyrwania, ale ta dentystka powiedziała że nie wolno wyrywać zębów w trzecim trymestrze, można tylko i wyłącznie w drugim i że muszę wytrzymać i dopiero po porodzie mi go usunie...zrobiła co mogła i kazała płukać szałwią po każdym posiłku, na razie nie boli,zobaczymy co będzie dalej... Strasznie się zdenerwowałam, bo wychodzi teraz na to że tamta franca usunęła mi zęba mimo iż nie wolno:wściekła/y::wściekła/y:

No to ładnie cię załatwiła ta dentystka :wściekła/y: nie dość że rwała, to jeszcze źle!
Nie wiedziałam, że teraz nie można już wyrywać, a w sumie to się cały czas zastanawiałam czy iść wyrywać tą ósemkę czy nie. Wychodzi na to, że lepiej poczekać parę miesięcy... Muszę się przyznać, ze w ogóle tak zeszło, że nie byłam nawet na przeglądzie. Teraz zostaje modlić się, żeby nic nie wyskoczyło.

Muszę się pochwalić - a właściwie mężula - że jak kupował pampersy dla mamy w sklepie ze sprzętem rehabilitacyjnym, to kupił dla nas małe piłki-kolczatki do robienia masażu pleców :-) Pokazywali nam na SR, jak mogą nam M ulzyć przy porodzie (I faza) i sobie kochany wziął do serca.:happy2:

Puściłam Natusi Kołysanki-Utulanki i jej troszkę pośpiewałam (juz prawie je umiem) :-) Ciekawe czy faktycznie będzie się przy nich uspokajać przy zasypianiu? Prędzej przy klikaniu klawiatury, bo to jest dość częsty odgłos jaki słyszy :-D
Jest tam jeszcze ktoś czy już wszystkie śpicie?

... cisza... więc i ja zmykam do wyrka i życzę spokojnej nocy

Ostatnia edycja:
ja spać nie umie :( buu a rano trzeba wstać i zas bedę nieprzytomna.

Dziewczyny a tak z innej beczki - orientuje się któraś czy ta położna środowiskowa która ma przyjść po porodzie jest z przychodni naszego lekarza rodzinnego czy tam gdzie dziecko będzie? Bo mam tak że ja jestem w jednej przychodni ale tu nie ma pediatry to dziecko zapisuję do innej. I w tej przychodni co będzie mała chodzę do gina i znam położną super babka tylko że poinformowano mnie że aby ona była tą położną to muszę zmienić lekarza rodzinnego mojego :/

A niby mówią że położną wybieramy sobie jaką chcemy a tu mi gadają że położne do lekarza są przypisane

Dzień dobry :)
Nie moge spać obudziłam sie przed szósta, jak mąż poszedł do pracy i Was nadrabiam bo wczoraj przygotowywałam kilka nastepnych lekcji na korepetycje i mi do północy zeszło i nie wchodziłam już do Was bo brzusio twardniał:-(

damqelle, tonia - odpoczywajcie kochane jak najwięcej możecie w tych dniach, co macie takie dolegliwości:-(
monciaa - Ty tez się oszczędzaj, i nie noś już nic proszę Cię:p
Kate - to tak jak mój mąż, pomocny na maxa:) umyje wanne, zmyje garki, uszykuje mi śniadanko co rano (bo teraz ma tylko na rano, remonty w pracy, leci po świeże bułki dla Nas i szykuje śniadanko), odkurzy raz w tygodniu i dumny z siebie jak paw:), to by oczywiście wystarczyło gdybym w ciązy nie była, bo bym resztę porzadków zrobiła sama:)
Nulini - mnie już nawer manti nie pomaga, a co do wychodzenia z domku, to ja też leniuszkuje w łózku i nawet nosa nie chce mi się wystawiać:-) no dziś SR to będę musieć:)
Klaudoos - tez tak czasem myślę jak podczytuję dziewczyny, ze chyba bym nie dała rady zajmowiać się dzieckiem i nosić pod sercem dziecko:-( ale skoro dziewczyny dają radę to pewnie my też bysmy daly, a odwlekac za bardzo z kolejnym dzieckiem to nie ma co:-) tak jak damqelle pisze :-)
Madlen - tez mam czasami takie wrażenie, ze jak staruszki piszemy :-D heeh, cóż takie uroki ciąży:-)
aniwar - jakbym wiedziała, ze Ty tez nie spisz napewno weszła bym na BB :-)
Kochana ja mam zgagę nawet jak zjem bułkę świeżutką z samym masełkiem, także to juz mógłby być finisz, bo ja tak dalej nie wyrobie:-) teraz nie mam zgagi, aż o dziwo bierze, bo mężuś zrobił sniadanko, zjadłam przed 6tą bo się wybudziłam jak w wc byłam, i cud że zgagi nie mam :-)
Oj taka wyprawa w ostatnim m-cu to nie lada wyczyn, nie dziwię się, że umęczyła Cię podróż:-(
Fogia - ach, ten tvn, ciagle odpoczywają zamiast nagrywac nowe odc :-)
madzia - co to za inteligentna dentystka CI tego zeba wyrwała? Ja coprawda nie słyszałam, ze nie wolno wyrywac, ale ja nie muszę, natomiast to jest jej zasrany obowiązek, zeby takie rzeczy wiedzieć, .... i jeszcze uszkodziła innego zęba... brak słów! Odpoczywaj i oby szałwia pomoagała :)
ariska - połozna jest od Twojego lekarza, nie dziecka, zresztą możesz sobie wybrać polozna jak znasz jakąś fajną, nie musi byc z przychodni w której masz lekarza:)

Ostatnia edycja:
cześć dziewczynki...

u nas ciężka nocka... po pierwsze dlatego, że łóżko stoi inaczej ze względu na łóżeczko Szymka :-); po drugie ze względu na te moje zdrętwiało-bolące rece;-( dzisiaj myślałam, że je odetnę z nerwów:-D co godzinę pobudka i zero snu... normalnie wykończę się jak nie pośpię chociaż z 4 godziny non stop...

dzisiaj już nie będę nic dźwigać... lece na nospach i scopolanie bo brzunio twardnieje mimo wszystko.... szyjka kłuje, krocze boli i chyba mi brzuch opada bo co chwilę łapie się za dół brzucha i poprawiam go - podnoszę do góry bo mi jakoś wisi na udach:-D ehhh.... uroki końcówki ciąży... ale zniesiemy je z dumą :-D

Blondi, mnie manti też nie pomaga, ale biorę tylko po to, żeby choć chwilę spokoju mieć i móc zasnąć :)

Ja już po badaniu, pokuli mnie i za tydzień wyniki... Za to droga powrotna z przychodni - horror. Nie dość, że żółwie tempo, to jeszcze chodniki zasypane grząską breją, makabra...

Co do dentysty, to właśnie miałam Was pytać... W karcie ciąży jest rubryka na konsultacje stomatologiczne, czy jest to obowiązkowe? Bo przyznam się, że nie byłam w ciąży u dentysty, bo jakoś nie mam problemów, nie licząc krwawiących dziąseł... Ósemkę niby mam do wyrwania, ale z tym się wstrzymam, bo ani nie boli, ani nie dokucza, tylko przeszkadza ;-)

Blondi ja mam zgagę nawet po wodzie mineralnej. Dosłownie boję się coś wziąć do ust bo za chwilkę pali jak diabli.

Nulini ja nie mam w Karcie ciąży takiej rubryki, ale moja bratowa juz ma inna karte i ma tą rubrykę. Myślę jednak, że nie jest to obowiązkowe.

Mnie nadal boli to gardło. Na 12:20 jadę z Wikunią do kontroli. Zobaczymy co lekarz nam powie, bo kaszel jeszcze jej nie przeszedł do końca.

Witajcie z ranka:-)
Nocka u mnie na jednym boku;-) na lewym bolal brzusio i plecy...masakra...takie tepy bol .....wiec zostal mi prawy bok i jakos poszlo:-) a teraz bóle miesiączkowe....no ciekawe czy tak do stycznia bede miala....

monia_t no to usciskaj mezulka, ze aki kochany....takie drobne gesty sa zawsze najmilsze:-) ja dzis tez rano zostalam swierze bułeczki i pączusia:-)

ariska ja jeszcze u siebie w przychodni nie bylam i nie pytalam....ale z tego co piszesz to chyba w kazdej przychodni jest inaczej....bo mi kiedys dziewczyny pisały ze polożna mozna wybrac jaka sie chce....ale widocznie wszedzie jest inaczej...

blondi fakt ta zgaga to masakra..ja czasem mam nawet pow odzie mineralnej...pare razy ratowałam sie ranigastem...i na ulotce jest napisane ze jedna tabletka dziala 12 godz i faktycznie zgaga znikała...nie od razu ale tak z pol godz. o wzięcia tabletka....pytalam ginki i ranigast wg niej można...ale to juz w kryzysowych sytuacjach biore...

monciaa współczuje tego drętwienie i bóli...ale tak jak piszesz to juz końcówka....damy rade:-)

nulini ja w ciazy tez nie byłam u dentysty...wiec w karcie ciazy tez mam tam puste miejsca....ale jak sie przygotowywalam do zajscia to wtedy sobie wszytsko zrobiłam co miałam do zrobienia z zabkami i w ciązy nie było potrzeby żeby iść...myśle ze nikt nie powienien nic mówic, ze w ciazy sie nie bylo u denstysty....

joasiab uważaj na siebie z tym gardziolkiem, oby szybko Ci przeszło...

reklama
Witam się i ja Brzuchatki:-)

Hurrra, hurrra!!! Moja radość jest ogromna bo zakończyłam 35 tydzien i zaczynam 36-sty:-D A więc udało się przetrwać już tydzien bez czopa :happy2:Oby jak najdłużej wytrzymać ;-)
Moja nocka rzekłabym po japońsku- jakooo-takooo:-D:-D:tak: A tak poważnie, to mam już manię macania co chwilkę majtek, przez całą noc. Non stop sprawdzam, czy oby mi się wody nie sączą:-( Na szczęście dzisiejsza nocka była sucha, za to ból bioder i stawów w nogach, w kolanach, stał się już tak nieznośny że mam wrażenie ze coś jest nie tak ze mną i moimi starymi kości:shocked2:

Dziewczyny, piszecie że używacie Manti, i jak, jest lepsze od Rennie? No i czy kobiety cieżarne moga to brać? Przeczytałam ostatnio w ulotce że ciążówkom nie zalecają? To jak to jest w końcu...:confused:

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry