reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

hej dziewczynki
ja jeszcze siedzę przy kargulach i pawlakach.

Antek właśnie pracuje nad swoimi narodzinami, ależ się rozpycha .... :sorry2:

PYTANIE: Czy można użyć wanishu do prania dziecięcych ciuszków? Bo niektóre używane mają plamki.
ja prałam w vanishu, później podwójne płukanie, pranie w proszku dzieciowym i znowu podwójne płukanie.

Co do skurczy przepowiadających to mi w szpitalu gin powiedział, że do 10 na dobę to ma prawo być. W jakiejś gazecie czytałam chyba o 12-13 na dobę.
mi to się zdarza, że mam zdecydowanie więcej niż 10 czy nawet 13. :szok:

claudia - fajny odcinek, ale powtórka, juz wszystko znów zaczynają powtarzać... ciekawe czemu...
w tvn tak jest, mają dwie ramówki - jesienną i wiosenną. Tak mniej więcej w grudniu kończą się te wszystkie cykliczne odcinkowe seriale, programy, później wiadomo program świąteczny, później powtórki w czasie ferii, które przecież trwają do połowy lutego, a później wchodzi ramówka wiosenna.

reklama
Ja jakoś ostatnio fajnie śpię, jak już zasnę bo gorzej z samym zasypianiem

Zgagi już kilka dni nie mam :-) to mnie cieszy :-)

Doczytalam co tam sie dzialo przez caly dzien i zmykam do lozeczka:)
udalo mi sie jedno pranie zrobic ubranek dla malutkiej i torba do szpitala w polowie spakowana;) takze dzien udany.
Dobranoc dziewczynki!KOLOROWYCH SNOW

A jeszcze mam takie pytanie z innej beczki, bo mi się przypomniało: flanelowe pieluszki, ktoś kupował? Z ciekawości chciałam się dowiedzieć, ile mniej więcej kosztują. Bo wpadłam wczoraj w przelocie do sklepu i nawet bym kupiła, bo jeszcze nie mam - ale jak zobaczyłam 9,99 zł/ sztuka, to zrezygnowałam... chyba to trochę drogo, dobrze myślę?

ja płaciłam niecałe 5zł/szt w pepco - w kaczuszki i inne stworzonka :-)

Ewcia, ja się czuję jak pingwin, dokładnie tak, jak one, kołyszę się na boki ;-)

Mam identycznie :tak: Coraz ciężej mi chodzić.

Ja też w tym tygodniu chce się spakować i mieć spokój
Bo coś często myslę o tej torbie

Kurcze też mam przeczucie że najwyższy czas, ale dopiero jutro biorę się za pranie ciuszków i więc kilka dni to jeszcze potrwa. Niby dopiero zaczęłam 35tc, ale już brzuszek się powoli obniża i te przeczucie żeby się zbierać. Z jednej str chciałabym jak najszybciej urodzić ale z drugiej wiem że styczeń będzie lepszy bo termin w końcu na 19tego:dry:

--------------------

jeśli chodzi o sterylizator to też nie kupuję, będę gotować ...

już więcej nie dam rady nadrobić (jestem na dniu wczorajszym godz.16 :-p
jutro poczytam dalej.

wszystk oprzez to że wczoraj cały dzień piekłam ciasteczka a dzisiaj lepiłam pierożki na święta :happy2:

miłej nocki życzę

jutro poodpisuję dalej :sorry2:

Dobry wieczór
Dzis w koncu czuje sie lepiej:-)
Oj widze ze wczoraj wiele osób nie umiało zasnac , mam nadzieje ze dzis bedzie lepiej

Joasiab zdrówka zycze!:-)

Monciaaa oj to teraz zerooo dźwigania !

Gdynianka ale masz troskliwa tesciowa taka to ze swieca szukac :sorry2:

Jolwww ciesze sie ze po wizycie wszystko ok:-)

Eevcia najlepiej jakbys lezała i jak najwiecej odpoczywała a mało chodziło i jakos tak z lekarzem swoim sie skontaktowala bys wiedziała co i jak

Martusia 29 mam nadzieje ze dolegliwosci z pecherzem szybko mina

Ribi dobrze ze rwa ci odpuscila ...... :-)Oby jak najduzej nie dawała o sobie znac

Jumabe co w domu to w domu, wypoczywaj ile sie da i dbaj o siebie

Zielona ty to masz z synusiem ...Mam nadzieje ze zlituje sie nad mamusia i da jej pospac troszke zanim dzidzia sie urodzi

Monika77 zdrówka zycze dla Ciebie i synusia... A co do córeczki , widze ze masz wiercipietke ze sie tak obraca:happy2:

Kate1980 my zamówilismy warriora :)

Tonia821 uwazaj na siebie, i odezwij sie jutro do Nas ..Mam nadzieje ze jutro bedzie lepiej

Co do kłócia w pochwie dzis tez czulam pierwszy raz takie dziwne kłocie krótkotrwałe i tak sie zastanawiam co to , ale widze ze nie ja sama mam takie dolegliwosci
Natomiast jesli chodzi o allegro, no fakt czasem trzeba uwazac na oszustów...Ja juz dobre kilka lat kupuje na allegro i całe szczescie nie spotkało mnie jeszcze nic złego ....odpukac bo w tym miesiacu bede jeszcze kupowała prezenty swiateczne :blink:
A co do szpitala dla dzieciatka mam tylko wziasc pampersy około 15 szt, chusteczki nawilzajace, łapki niedrapki,i krem na odparzenia, wiec moja torba mam nadzieje nie bedzie wielka do szpitala

Pozdrawiam i zycze milych snów oraz spokojnych Do zobaczenia jutro
DOBRANOC

madzia - bidulka jestes - mnie tez bol nie pozwala spac i siedzie z kom. na kolankach przed telewizorkiem i ogladam jakis durny film. ale udalo mi sie zrobi suwaczki - z czego bardzo sie ciesze!!!
nie mam po co isc do sypialni bo nikt tam na mnie nie czeka...

U mnie też niestety nikt nie czeka na mnie w łóżku tylko moja psinka, mąż wraca dopiero 19 grudnia, także jeszcze kilka samotnych nocy przede mną...:-( A przyznam się Wam na marginesie że mam tak ogromną ochotę na małe bzykanko że szok:szok::-D

Jak zwykle witam się późną porą ale cały dzień zabiegany, byłam dzisiaj u mojej dentystki u której leczyłam wszystkie zęby w zeszłym roku, oczywiście dzisiaj wybrałam się prywatnie, zapytałam czy mnie wciśnie gdzieś między pacjentów... kazała poczekać.... jakie było moje zdziwienie i miłe zaskoczenie kiedy wyszła od niej pacjentka a ona poprosiła mnie do gabinetu po nazwisku (ponad rok u niej nie byłam a ona pamiętała:szok: normalnie szok) no i okazało się że tamta dentystka się wyrywając mi ósemkę, uszkodziła mi siódemkę:wściekła/y: no i niestety nie da się z nią już nic zrobić, nadaje się do wyrwania, ale ta dentystka powiedziała że nie wolno wyrywać zębów w trzecim trymestrze, można tylko i wyłącznie w drugim i że muszę wytrzymać i dopiero po porodzie mi go usunie...zrobiła co mogła i kazała płukać szałwią po każdym posiłku, na razie nie boli,zobaczymy co będzie dalej... Strasznie się zdenerwowałam, bo wychodzi teraz na to że tamta franca usunęła mi zęba mimo iż nie wolno:wściekła/y::wściekła/y:

A teraz lecę nadrabiać zaległości bo jestem 15 stron do tyłu;-)

reklama
Do góry