reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

Doczytałam.
Joasia jeśli mogę coś poradzić na anginę,to najlepsze są płukanki wody z wodą utlenioną (0,5szkl przegotowanej wody i 1 łyżka wody utlenionej),dla mnie zawsze przynosiło ulgę i szybciej mijała angina.A w ciąży też można,bo ostatnio rodzinna zalecała mi takie płukanki na moje migdały.
Nie pamiętam która pytała o pranie pościeli swojej w proszku dla dzidzi,wydaje mi się że to chyba przesada,bo trzeba byłoby prać też nasze ubrania w dziecięcym proszku,bo przecież będziemy tuliły do siebie nasze maleństwa.A dzieciaczki też muszą się jakoś przyzwyczajać do wielu rzeczy.
Ribi cieszę się,że rwa odpuszcza oby tak już do końca.
Nie pamiętam co jeszcze miałam napisać:zawstydzona/y:

reklama
Oj dziewczyny u Was to już akcje przed porodowe się dzieją, u mnie na szczęście jeszcze cisza - :-)
oby jak najdłużej...

Brzuch też mi twardnieje po lekkim wysiłku mam ręce i nogi ciężkie i nie mogę się ruszyć - koszmar jakiś

jak by ktoras ze styczniowek byla po prawie to niech mi pomoze - moze mi powie czego sie moge spodziewac...
z gory dziekuje - wszystkie szczegoly podam na priv.

Prawo karne to nie moja bajka ale powinnaś jak najszybciej złożyć zawiadomienie na policję o popełnieniu przestępstwa i trzymać dokument z policji jako dowód. Na pewno zgłosić do administratora allegro o zablokowanie konta i wstrzymanie się z kierowaniem sprawy do sądu do czasu wyjaśnienia przez policję. Ale z tego co wiem długa jest droga do wyjaśnień i allegro nie idzie na rękę. Czasem jak jest mała kwota lepiej zapłacić. Polecam Forum Prawne - bezpłatne porady prawne - prawo, pomoc prawna, forum prawnicze tam się zaloguj i zadaj pytanie, udzielają dokładnych odpowiedzi a jak poszukasz to pewnie znajdziesz podobne przypadki. Pozdrawiam.

A ja mam wreszcie 5 minut dla siebie. Mąż bawi się z Wiki a ja w końcu mogę się na chwilkę położyć. Gardło nadal boli jak diabli i głowa mnie boli :( Jutro muszę jeszcze jechać na kontrolę z Wiki bo lekarz kazał przyjechać. Oj zmęczona jestem strasznie. Powiem wam, że w 9 miesiącu ciąży sama cały dzień z 4-latką, która ma 1000 pomysłów na minutę to naprawdę nielada wyczyn. Wieczorem to padam na twarz a zasnąć nie mogę i takie koło beznadziejne się zatacza, że jestem zmęczona, brzuch mi twardnieje i w ogóle. Och mam nadzieję, że te ostatnie 30 dni mi szybko zlecą. I już nie mogę się doczekać wizyty u gina. Mam 13 na 13:00 więc już niebawem.

Dziewczynom, które są po wizytach gratuluję udanych wizyt i dobrych wieści.

Asiu współczuję ci sytuacji jaka cię spotkała. Nie znam się niestety na prawie więc nie mogę ci pomóc.

Blondi, mnie zgaga budzi w nocy potwornym bólem, czasem wystarcza kilka łyków wody, a czasem muszę sięgnąć po tablety :-(

ariska, ja o spaniu na plecach mogę zapomnieć, bo jak tylko położę się płasko, to mnie jajniki ciągną, a zmiana pozycji w nocy to tragedia, nie ma siły, żebym małża stękaniem nie obudziła... Poza tym zazdroszczę wyjścia, ja już dawno w kinie nie byłam, ale jakoś ostatnimi czasy mam same dni trolla - z domu mi się wychodzić nie chce ;-)

damquelle, z kością łonową mam tak samo, dzisiaj na uczelni ledwo chodziłam :-(

monciaa, też spakowałam torbę, za waszymi namowami wzięłam większą, wszystko mi się zmieściło, więc teraz mogę spać spokojnie :-)

Jutro o 7 rano idę na badania, HBs i WR, mam nadzieję, że to ostatnie kłucie przed porodem ;-)

A z Allegro trzeba bardzo uważać, my ostatnio 2 razy próbowaliśmy sprzedać te same buty - za każdym razem ktoś licytuje, wygrywa i zero kontaktu, telefony wyłączone, a prowizja za aukcje naliczona... Na szczęście z tym nigdy problemu nie ma...

Dziewczyny ja tylko poszłam po Ankę do szkoły i czułam się jakby mi kamień się w ... wciskał. Do tego co kilka kroków takie kłucie że musiałam stanąć i posapać chwilę. I bardzo mnie boli kość łonowa.
teraz siedzę w fotelu i powoli się uspakaja. Rany, to już z domu wyjść nie mogę? A przecież jutro czeka mnie kolejna wycieczka :( Spotkanie przedkomunijne. A w kościele nie wysiedzę :(
no ja mam identycznie i uwierz mi, że tylko leże i wychodze z psem..
wlasnie jestem po kapieli..

dzisiaj nic nie zrobilam, brzuch strasznie twardnieje! JA MAM JUŻ DOSC!!!

Oj Klaudooss zazdroszczę Ci tego leżenia. Też bym chętnie pobyczyła się w łóżku. Teście mieli wrócić jutro z mazur i wziąć w czwartek Wiki ale wracają dopiero w czwartek popołudniu więc nici :( No ale może antybiotyk zacznie działać i poczuję się lepiej...??

reklama
Oj Klaudooss zazdroszczę Ci tego leżenia. Też bym chętnie pobyczyła się w łóżku. Teście mieli wrócić jutro z mazur i wziąć w czwartek Wiki ale wracają dopiero w czwartek popołudniu więc nici :( No ale może antybiotyk zacznie działać i poczuję się lepiej...??
na pewno zacznei dzialac...

no ja tez dziekuje bogu ze moge lezec.. mojemu powiedzialam ze drugie dziecko (o ile sie zdecydujemy) to za 5lat nie wczesniej- dzieki Wam zdalam sobie sprawe, ze to wcale nie jest kolorowo, ale sli znowu bylaby ciaza zagrozona to co ja zrobie z 2/3latkiem ? och..

Do góry