Blondi84
Mamusia Maciusia :)
Dobranoc Kochane, mąż właczył jakiś film, to popatrze trochę, a potem pewnie zasnę slodko :-) obym spokojnie przespała noc
wam tez zycze spokojnej nocy :-)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
powiem Ci że mam za sobą szkołę rodzeniaCoprawda ja jeszcze nie rodziłam, ale na SR połozna Nam mówiła, że parcie to właśnie nie polega na parciu jak byśmy" kupkę " robiły, tylko jak uczylismy się oddychać to położna Nam mówiła, że do powietrze co nabieramy do przepony spychamy w dół, i że to bardzo ważne żeby umieć przeć, bo jak sie źle robi to poród bardziej boli, ale tak jak mówie mam wiedzę teoretyczną bo nie rodziłam
Zresztą "kup..." robimy często to by oznaczało, że przemy za każdym razem gdy jesteśmy na wc?? hm?
:-/