reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

Witam wieczorem,
probuje codziennie Was nadrabiac, ale ciezko mi idzie ;) My juz w wiekszosci poukladani w nowym miejscu, ale wiadomo, ze jeszcze zostalo pare rzeczy do zrobienia.
Wreszcie bede mogla zabrac sie za szykowanie kacika dla corci, no i pranie ubranek i prasowanie ;) Nic jeszcze nie gotowe!

Gratuluje udanych wizyt!

Uwielbiam ten utwor :-D I czasem jak nie chce mi sie sprzatac to lubie go posluchac :-D I nie mam wyrzutow sumienia ;-)

reklama
1. mi czopik odszedł rano około 8.00 a urodziłam o 23.35
2. wody płodowe odeszły dopiero na porodówce! pięć minut potem Kaja była na świecie
3.szczepionki brałam Kai 6w1 i rotawirus i mimo, że Ktoś pisał, że jest tylko na 4 z 64 szczepów, Kaję omija mimo że my z mężem łapiemy! więc chyba jednak na nią zadziałała

teraz będę brała szczepionkę na rotawirus i te 5 w 1
bo wytłumaczono mi że 5 w 1 to 3 porcje szczepionki ale łącznie 4 kłucia (DODATKOWE KŁUCIE TO WZW)
a 6w1 to 3 porcje szczepionki i łącznie 3 kłucia (TU WZW JEST ZAWARTE)
a koszt u mnie to
rotawirus 300 zł za sztukę
5w1 110 zł
6w1 180 zł

4. podziwiam Was za tę "chęć porodu"
ja uważam, że jak dziecko będzie gotowe to "zawoła czy zapuka" na świat
po co je molestować takim czy innym sposobem?
rozumiem jakieś zagrożenie dla matki czy dziecka, ale "tak oooo"
podziwiam

Ostatnia edycja:
Monia-t planuje własnie na Ujastku:) termin mam na 15 stycznia, ale wszystko wskazuje na wcześniejszy poród:) A z którego szpitala masz lekarza?

No to ja mam termin dopiero na 30.01 i tego spróbujemy się trzymać :-)
W sumie to przez całą ciążę chodzę do Duniec-Kamińskiej z Ujastka (ale ona jest tam tylko raz w tygodniu), a ostatnio zaczęłam chodzić do Malinowskiej z Galla. A ty do kogo chodzisz?

Madlen - w naszym stanie lepiej posłuchać tej piosenki, jak CHCE się sprzątać :-D

Ostatnia edycja:
a mnie coś dzisiaj przeczyściło:/ i to kilka razy... ale myślę, że to po napoleonkach - zjadłam ich kilka, a masa wydawała mi się jakas dziwna... ale wiecie obżarstwo to choroba (zwłaszcza w ciąży :-D )

witamy nowe mamuśki :-)

Ostatnia edycja:
a mnie coś dzisiaj przeczyściło:/ i to kilka razy... ale myślę, że to po napoleonkach - zjadłam ich kilka, a masa wydawała mi się jakas dziwna... ale wiecie obżarstwo to choroba (zwłaszcza w ciąży :-D )

witamy nowe mamuśki :-)

Mi by się takie przeczyszczenie przydało...
pełna jestem jak worek węgla i taka ciężka

I ja witam wieczorową porą!
Nadrabiam popoludnie, ale naskrobałyście że hej! Ja dzis posprzatalam chalupke, mimo ze m mial mi pomoc, wszystko zrobilam i tak sama (mozna sie bylo tego spodziewac:-D). Zaraz wraca m z pracy to bede robic wrapsy z serkiem smetankowym, tunczykiem, salata lodowa, oliwkami i pomidorkami. Do tego oczywiscie sosik czosnkowy... bedziemy sie objadac :-) Ja też Claudia objadam sie cytrusami, ale najmniejsze parcie mam na mandarynki, wole pomarancze i czerwone grapefruity.
Fajnie ze wizyty udane, ja nie moge doczekac sie swojej a mam dopiero 15 :-(

Mi by się takie przeczyszczenie przydało...
pełna jestem jak worek węgla i taka ciężka

ale ja mimo tego czyszczonka też czuję się pełna i w ogóle nie mam ochoty na kolację... dziwne...
mój małżon pyta się mnie czy to już czyszczenie przedporodowe:/... on to ma humor... a na koniec dodał, że współczuje mi rodzić bo to tak jakby on musiał przecisnąć pomarańczę przez swoją cewkę moczową :-D

ale ja mimo tego czyszczonka też czuję się pełna i w ogóle nie mam ochoty na kolację... dziwne...
mój małżon pyta się mnie czy to już czyszczenie przedporodowe:/... on to ma humor... a na koniec dodał, że współczuje mi rodzić bo to tak jakby on musiał przecisnąć pomarańczę przez swoją cewkę moczową :-D

moncia jak przeczytałam o tym Twoim przeczyszczeniu to pierwsze o czym pomyślałam to to, że organizm przygotowuje się do porodu...ale to tylko moje spostrzeżenie:)

reklama

To fajnie że humorek go nie opuszcza
u nas jest tak, że mój się bardziej boi niż ja
ja się pewnie zacznę bać jak odejdą wody dopiero.....

grejpfruty - moja słabość

Do góry