reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczen 2011

reklama
Hej dziewczyny. Serdecznie Wam gratuluję. Co do tych objawów to prawdą jest że ciąże mogą się bardzo różnić, dzieci także. Moja pierwsza ciąża była superowa, czułam się świetnie i urodziłam w dwie godziny córcię 3100 55 cm. Przez drugą ciąże ciągle wymiotowałam, schudłam 15 kg i urodziłam po dwóch dobach męczarni córcię 4390 60 cm. Teraz są obie szczuplutkie i prawie równe wzrostem a ta co dała mi taki wycisk w ciąży i przy porodzie to ma bardzo twardy i trudny charakterek. Nie ma reguły. Ciekawa jestem jak zniosę tę planowaną ciążę, może niedługo podzielę się z Wami doświadczeniami :)

blondi edytuj posty bo nas moderatorzy uduszą,że piszemy jeden pod drugim:szok::-)

ale mozna cytowac..ja cytuje kazdy z osobna bo nie lubie laczyc gdyz trace wtedy wene co chcialam napisac... rozumeim jesli pisalabym do tej samej osoby w kilku postach...
wybaczcie mi to ale nie umiem sie inaczej przesatwic...hehe

boziu moje dziecko ma dzis juz skonczone 5 miesiecy...zaczal sie 6 jak to leci!
w ogole u mnie ciaza dobrze ze tak szybko sie udala bo oj zegar bilogiczny juz nie pierwszej mlodosci!

blondi moesz sobie kliknąc Multi-citat postów kóre chcesz cytowac i wtedy jak kliknisz na ODPOWIEDŹ to pojawiają ci sie wszytskie zaznaczone cytaty z postów:-)
Mi to nie przeszkasza,ale wiem jakie tu są zasady i wiem że tego wymagają,nie chce Cie urazić,tylko doradzić:tak:

blondi - to może zrób multicytat? wtedy nie stracisz wątku, będziesz miała wszystkie cytaty i swoje komentarze ;-) taka mała suggestion ;-)
Kasia - chyba sobie w myślach czytałyśmy ;-) :-D

blondi moesz sobie kliknąc Multi-citat postów kóre chcesz cytowac i wtedy jak kliknisz na ODPOWIEDŹ to pojawiają ci sie wszytskie zaznaczone cytaty z postów:-)
Mi to nie przeszkasza,ale wiem jakie tu są zasady i wiem że tego wymagają,nie chce Cie urazić,tylko doradzić:tak:

tak wiem ale juz keidys tu pisalam nie dokladnie na tym watku i bylo si.. nikt mi uwagi nie zwracal to juz nawyk..wlasnie ten multi cytat mnie wkurza..bo zaznaczam do cytowania a pozniej nie wiem co napisac ahhah jak tyle sie naczytam... ale postaram sie zmienic to dla was!:)

blondi - na dole "styczniówek" sa wypisani 2 moderatorzy :-)))
fajnie, że synusia masz grzecznego, to będzi Ci łatwiej przy nastepnych pociechach :-)
no, ja jestem ciekawa jaka będzie druga dzidzia, synek przez pierwsze 4 m-ce był niemożliwy... kolki itp.. ledwo żyłam, poza tym non stop na cycku, prawie 24h/dobę
mam nadzieję, że córcia, bo synka już mam ;-) ale to nieważne, najważniejsze żeby było zdrowe :tak:

żabka - ja też w 1 ciąży przytyłam 30 kg :szok::szok: zostało mi jakieś 6-7. ale nie objadałam się - nawet bardzo mało jadłam, poza tym 0 słodyczy, ciasta, ciastek - nic, bo miałam cukrzycę ciążową... także to raczej u mnie genetyczne, ale mam nadzieję, że tym razem tak nie będzie...

ja najbardziej się boję jak zareaguje szef..... nie chcę stracić pracy, mam naprawdę bardzo dobrą
rodzinie ani nikomu jeszcze nie mówiliśmy
mój mąż miał wczoraj urodziny, prezenty mu dawałam dzień wcześniej wieczorem i tak mówię: pierwszy prezent koszula, drugi prezent książka, trzeci - dodatni test ciążowy :-D
no to fajny prezent dostal

witam sie z rana kochane noc byla dzis koszmarna pol nocy niespalam ale rano maz mnie obudzil i przyniusl mi jajeczniczke :-) kurcze a takie bzdety mi sie snily ze szok wogole cala noc mialam niespokkojna i martwilam sie ciagle czy na usg bedzie serduszko bilo no ale musze poczekac do 18 na wizyte u gina a poem na termin usg

reklama
żabka - fajnie miałaś śniadanie do łóżka :-)
dzis masz o 18 wizyte? To dawaj zaraz znac jak poszło :tak::-)

no ja juz w pracy siedzę, wyjątkowo dziś mało korków było i dojechałam w miarę szybko. dziś mam pół dnia spotkani - od 9:30 do 13, a potem zbieram się do domu, w końcu dziś piątek:-)
dziś się wieczorem umówiliśmy w pubie ze znajomymi ze studiów - nie widzieliśmy się chyba całe 5 miesięcy (!) już się nie moge doczekać :-) 2 koleżanki sa w ciąży zaawansowanej - jedna ma termin na lipiec, druga na sierpień, ciekawe jak tam ich ciąże przebiegają. strasznie rzadko się widujemy, bardzo żałuję, bo w sumie stanowimy zgraną paczkę, ale kazdy ma mnóstwo zajęć i tak często bardzo trudno się spotkać

Do góry