reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

Madzialena bole porodowevto bole identyczne jak na okres napewno bedziesz wiedziala ze to jest to :-)
Witam wieczornie bylam wczorwj u poloznej i niestety mnie niepocieszyla do terminu jiapewno niedonosze powiedziala ze na bank urodze w grudniu bo macice mam bardso nisko bo tylko kawalek nad pepkiem a powinnam miec juz pod zebarmi i maly ma glowke bardzo nisko juz i dodatkowo moja grypa niepolepsza sytuacji bo kazdy kaszel i kichniecie powodoje skorcz i mam jak najwecej lezec zeby maly jak najdluzej posiedzial w brzuchu a mi juz predzej cos niepasowalo zetylko kolo pepkw go czuje jak kopie a wyzej nie...
a z tym wstawaniem to macie racje nie tak latwo najlepeij przekrecic sie na bok i dopiero wstac ja tak robie i jest ok

reklama
Witam:-)
Kurcze juz coraz bardziej ciezko jest mi siedziec przed komputerem:/ Mała tak wariuje ze juz nie wiem jak mam sie wyginac;-) Od wczoraj strasznie ciezko mi sie oddycha, brakuje mi doslownie powietrza;/ Ale popoludniu na szczescie przeszlo i moglam poukladac troche w polkach:) Ja rowniez czuje takie klocia w podbrzuszu, szczegolnie jak leze na plecach wieczorkiem, wtedy podkurczam nogi i jest troszke lepiej:)
Co do golenia to strasznie mi sie nie chce:(:(:(:p Ale niestety tez mnie to czeka wiec spróbuje, moze jak usiade na krzesle i rozszerze nogi to znajdzie sie troche miejsca na brzuszek i wtedy raz dwa depilatorem sprobuje nogi ogolic:) Ojj juz coraz ciezej sie robi wiec zycze wszystkim duzo zdrowka i wytrwalosci BUZIACZKI :*

hej madzialena647 ja też od jakiś 3 dni strasznie ciężko oddycham, czasami wręcz mam wrażenie, że się duszę:/ szczególnie w nocy, zasypiam na boku, budzę się na wznak, bo taki bezdech mnie łapie, co do kłucia, to i ja się dołączam,bo mam tak samo jak większość z nas tutaj:/ cóż, chyba na tym etapie tak jest:)
m na siatce, mam chwilkę dla siebie, zrobiłam dwa prania dla małej, jutro prasowanko,i dalsza część :) musiałam też poodkurzać, bo nie zniosę sierści na ubrankach, zdezynfekowałem sanitariaty i podłogi, teraz jest jak w szpitalu prawie:p pies ma dożywotni zakaz wchodzenia do sypialni, bo na noc zawsze szedł, i dzisiaj w nocy też, a tu zamkniętę, ziewnął tylko z irytacją i wrócił na swoje legowisko, ciekawe czy się szybko odzwyczai:) zastanawiam sie nad kupnem lampki nocnej jakiejś energooszczędnej, na all nic ciekawego nie ma..:/

już jestem...sprawa wygląda tak. Obecnie mój stan kwalifikuje mnie tylko i wylącznie do CC i to w znieczuleniu ogólnym. Nikt w moim stanie nie zrobi mi znieczulenia zewnątrzoponowego... Tak naprawdę wszystko się okaże na przyszłej wizycie. Póki co mam chodzić na rehabilitacje i zobaczymy co będzie chociaż doktor nie wróży mi cudownego ozdrowienia...Mam iśc do ortopedy albo neurologa po zaświadczenie że jest wsazanie do cesarki. To jaby mi wcześniej odeszły wody i mojego lekarza nie byłoby wtedy na dyżuże...

dobra teraz was doczytam co i jak:)

joasiab weszłam na twoją aukcję i zdjęcia się nie wyświetlają...

widzę, że dziś dzień słabego samopoczucia...ja za chwilę idę się położyć przed tv bo plecy bolą....

blondi czy lekarz coś mówił na temat Twojej rwy?pytam,bo widzisz jak u mnie się sprawa kończy

Ostatnia edycja:
Ja po wizycie - wszystko ok, termin został taki jak wcześniej , Michaś ładnie rośnie - waży chyba 1,6 kilo o ile dobrze pamiętam :sorry: w ogóle wszystko zapomniałam z wizyty co mi lekarz powiedział:wściekła/y:

.....................................................

co oznacza termin "samolot" dziewczyny ?
.....................................................

Ribi to nieciekawie się to złożyło :no:
a opowiadaj dalej z ciążą wszystko ok??

Madzialena bole porodowevto bole identyczne jak na okres napewno bedziesz wiedziala ze to jest to :-)
Witam wieczornie bylam wczorwj u poloznej i niestety mnie niepocieszyla do terminu jiapewno niedonosze powiedziala ze na bank urodze w grudniu bo macice mam bardso nisko bo tylko kawalek nad pepkiem a powinnam miec juz pod zebarmi i maly ma glowke bardzo nisko juz i dodatkowo moja grypa niepolepsza sytuacji bo kazdy kaszel i kichniecie powodoje skorcz i mam jak najwecej lezec zeby maly jak najdluzej posiedzial w brzuchu a mi juz predzej cos niepasowalo zetylko kolo pepkw go czuje jak kopie a wyzej nie...
a z tym wstawaniem to macie racje nie tak latwo najlepeij przekrecic sie na bok i dopiero wstac ja tak robie i jest ok
o rany.. to leż i odpoczywaj!!!!

klaudoos dzięki:-) Ale to co panikowac i biec do ginka czy no spa i lezakowanie?
spokojnie.. to 2:)

już jestem...sprawa wygląda tak. Obecnie mój stan kwalifikuje mnie tylko i wylącznie do CC i to w znieczuleniu ogólnym. Nikt w moim stanie nie zrobi mi znieczulenia zewnątrzoponowego... Tak naprawdę wszystko się okaże na przyszłej wizycie. Póki co mam chodzić na rehabilitacje i zobaczymy co będzie chociaż doktor nie wróży mi cudownego ozdrowienia...Mam iśc do ortopedy albo neurologa po zaświadczenie że jest wsazanie do cesarki. To jaby mi wcześniej odeszły wody i mojego lekarza nie byłoby wtedy na dyżuże...

dobra teraz was doczytam co i jak:)

joasiab weszłam na twoją aukcję i zdjęcia się nie wyświetlają...

widzę, że dziś dzień słabego samopoczucia...ja za chwilę idę się położyć przed tv bo plecy bolą....

blondi czy lekarz coś mówił na temat Twojej rwy?pytam,bo widzisz jak u mnie się sprawa kończy
to niewesoło:( bądz dzielna, załatw co musisz, żeby było dobrze i żebys po CC mogła sie maluszkiem zająć a nie wyć z bólu:(

Dziewczyny dobrze ze poruszylyscie ten temat o kluciu to mnie uspokoilyscie bo Ja tez wlasnie od jakiegos czasu jak chodze to mnie kluje i czesto musze zwolnic bo nie moge isc.Juz sie troszke martwilam ale skoro tak duzo z nas to ma tzn.ze jest ok:)

Oj dziewczyny bardzo Wam wspolczuje tych boli i dolegliwosci..
Mnie na szczescie jeszcze omijaja takie mocne bole ale caly czas czuje sie zmeczona i co chwila w drzemki wpadam- normalnie jak w pierwszym trymestrze ;)
Poza tym czuje tez bezdech tak jak ktoras z Nas pisala.
trzymajcie sie kochane!

p.s joasiab potwierdzam- cos zdjec na aukcji nie widac :(

reklama
claudiaa z dzidzią wszystko ok,ale tak naprawdę całą wizytę rozmawialiśmy o cesarce....a "samolot" to to łóżko na które wchodzisz u ginekologa :)

Do góry