reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

klaudoos weż sobie wypij wapno, i posmaruj bepanthenem....może to od mandarynek ???? wiesz ostatnio dużo zjadłaś więc może to to albo może proszek do prania Cię drażni....
Powiedz mi kklaudoos czy ja w ciąży mogę na to bolące miejsce używać termofora? czy też jest przeciwwskazany?

klaudoos te plaster nie jest niczym nasączony chodzi o to, że jest przyklejony na jakiś czułych punktach i podobno odciąża kręgosłup. Ostatnio mama mi o nim mówiła (nie każdy to robi-potrafi naklejać) i tutaj akurat się zdarzyło, że oni takie rzeczy robią i mam przyklejony od odcinka lędźwiowego w górę do poowy kręgosłupa....

termofor jak najbardziej- pisalam o tym- tzn. uzylam słów "ciepłe oklady" .
a jesli chodzi o te plastry są rózne opinie- ale skoro przechodzi ból tzn że jest ok i ciąża nie jest przeciwskazaniem. BArdzo czesto stosuje sie te plastry, np. u wczesniaków, które mają słabe mięsnie i np. główka leci tylko na 1 bok.. wtedy ten plaster nakleja sie chyba na miesniu mostkowo- obojczykowo- sutkowym i główka trzyma sie w pionie.
zatem jesli masz dobrze zalozony pomoze- ale on ma dzialanie m.in. odciążające wiec Ty nie mozesz obciążac wtedy kregoslupa- czynnosciami i dzwiganiem, bo wtedy to nie podziala!!!

zaraz biore wapno.. na mandarynki/cytrusy mam inne uczulenie. to chyba mam po jablkach bo to juz nie pierwszy raz:no: a przed chwila pilam marwita..

reklama
Witam się z rana.Widzę,że znowu trochę;-)dolegliwości nas odwiedzają,niestety takie uroki.
Ribi mam nadzieję,że jakoś dobrniesz do końca,a może czas najwyższy zmniejszyć obroty,dla domku nic się nie stanie jak w nim nie posprzątasz,ale TYYYYYY.Kochana oszczędzaj się,mam nadzieję,że lekarz Cię trochę uspokoi.
Klaudoos może żeczywiście to uczulenie jest od mandarynek,w końcu to cytrusy a one jak wiadomo uczulają najczęściej.
Ewcia współczuję mam nadzieję,że kolejne badanko w dzień będzie lepsze,nie umiem nic poradzić,bo się na tym nie znam.
Jeżeli chodzi o porody,też słyszałam różne wyzwiska na sali porodowej,ja cierpiałam bardzo,ale żadne takie słowa nie padały z moich ust,to chyba trzeba takiemu być na co dzień.Powiem Wam,że przez pierwsze lata "odkładałam" kolejne dziecko,właśnie ze względu na poród,teraz też się bardzo boję,ale żebym zapomniała jak to było-nie,do dziś jak zaczynam mówić o porodzie to drży mi głos i mam łzy w oczach a 9.12 minie 15 lat.Ale wierzę,że tym razem będzie inaczej.

dziewczynki na cytrusy mam inne uczulenie (wrzody sie robia), a ten liszaj juz byl zanim jadlam mandarynki. jak podlecze jest 2dni spokoju i potem znowu:( ale dzieki ze sie martwicie.. kurcze nic mi si enie chce.. jaki dziwny dzion dzisiaj:(

a ja wstałam z łózia żeby się ogarnąć (czytaj umyć zęby i rozczesać włosy :-D )...
dzisiaj mam dzień "trolla" i nic ze sobą nie robię - po prostu leżę i obijam się.

Może wezmę się za segregowanie ciuszków Szymcia - mam już wszystko poprane i poprasowane ale te ciuszki nie są poukładane rozmiarami.

klaudoos - spróbuj wapna i mąki ziemniaczanej - ja ją zawsze na uczulenia stosuje i odpukac pomagała.

Ewcia - współczuje kochana... i trzymamy kciuki za kolejne badania.

ribi - a ty się oszczędzaj:-)

no muszę się pochwalić , ze jutro przyjechać ma do mnie teściowa z takim pysznym ciastem, mniam :-)

oby jej nic nie wypadło do tego czasu bo się tego ciasta doczekać nie mogę .....

I ja witam:)
Późno dziś ale mialam gościa z rana - wpadła koleżanka na herbatkę i dopiero co wyszla.
Małżon wstanie to pojedziemy po jakieś zakupy i opłaty muszę zrobić...........wrrr..najbardziej nie lubię płacić rachunków

Ribi-oby to bylo tylko podejrzenie i oby szybko przeszło...kurcze jak zaczęłam czytać to aż zamarłam,zmartwiłam się bardzo,i nie nadwyręzaj się sprzątając ,bo ja tez przelozę przez kolano ...... :)

Klaudoos-mi się zrobił kiedyś taki liszaj-uczulenie na policzku.,oprócz tego ze bylo chropowate to jeszcze miałam zaczerwienione i swędziało mnie... i wyszlo ....ze mam uczulenie ...na mydlo palmolive akurat......dostalam jakąś maść do smarowania i buzię mylam specjalnym zelem Physiogel się nazywa i przegotowaną wodą i przeszło po 5 dniach śladu nie bylo.Skóra jest wrażliwa...w ciązy jeszcze bardziej...moze to nie jabłka wcale.

U nas tez na dworze biało...ale tak nie do końca....bo śnieg z deszczem sobie od czasu do czasu pada...a do tego w komplecie wieje bardzo mroźny i nieprzyjemny wiatr,az bolą policzki.brrr wynużyłam się na chwilę i wolałabym nigdzie nie wychodzić dziś ale jak mus to mus :(

Ostatnia edycja:
Ewcia wspoółczuję Ci, niedośc że cukrzyca to jeszcze jakieś świństwo w moczu.
Klaudoos kurcze Ciebie co chwilę coś łapie, a to skurcze, a to uczulenie, oby juz do końca nic sie nie przyplatało :)
Bial_a powodzenia w przyzwyczajaniu Tomusia do nowego łózia

U nas dzisiaj pogoda do bani, zimno 1C, cos pada z nieba chyba jakis deszcze ze śniegiem i tylko siedzenie w chałupie zastaje :(

Klaudoos może warto pokazać ten liszaj w aptece, napewno coś na to zalecą.

Tak czytam, że u Was śnieg, aż zazdroszczę... u nas wieje, temp. koło zera i trochę pochmurno.

kurcze moze macie racje ze to zel.. cholera odkąd uzywam 1 mam wlasnie uczulenie co jakis czas! chyba przerzuce sie na oilatum mydlo poki co i zoabcze co i jak.. cholera ale zimno!!!! ide troche posprzatac!!

reklama
Czesc dziewczyny!
u mnie za oknem zimno i szaro.. termometr pokazuje 0 st. Musze tylko na chwilke wyjsc po zakupy na obiad- trzeba sie cieplo ubrac.
Nocka minela dobrze- nawet troche pospalam. Jedynie rano bolaly mnie pachwiny- ale wczoraj zrobilam sobie mega dlugi spacer wiec moze to dlatego.
Monciaa zdrowka zycze. Dbaj o siebie dziewczyno.
Ribi mam nadzieje ze z kręgosłupem wszystko będzie dobrze.. Tak jak mowia dziewczyny, nie przemeczaj się i zadnego sprzątania!
Zycze dobrego samopoczucia Wam wszystkim. Oby Wasze dolegliwosci jak najmniej Wam dokuczaly. Ide sie ogarnac bo to juz zaraz poludnie bedzie;)

Do góry