reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

dziewczyny - powodzenia na wizytach! dajcie znać co i jak "po" :-)
co do golenia dziewczynki - ja wczoraj juz się wkurzyłam i ogoliłam wszystko:-D pozacinałam się trochę, ale jakoś poszło... zawsze coś tam zostawiałam - bo jakoś tak ładniej wyglądało, a już wczoraj jak wzięłam maszynkę w te moje zdrętwiałe ręce to stwierdziłam że juz najwyższa pora cała sie ogolic :-)

a u nas śniegu BRAK... tylko słońce świeci :-) i mąż mówi, że czuc że już zima nadchodzi ale mimo wszystko jest ciepławo...

reklama
u nas snieg sie rozpuscił prawie.. ale gdzie niegdzie widac.. ze cos było....
Ribi= a czemu na samolt musisz wchodzic??? ja tylko na poczatku ciazy byłam na samolocie.. a pózniej i teraz wszelkie badania na kozetce mam robione.... ...
co do golenia.. to ja jak sobie nalepiej duzo wody do wanny... to jakos sie ogole... ale pod prysznicem to nawet nie próbuje.. ostatnio chciałam nogi ogolic pod prysznicem... to tak sie pozacinałam..

biala ja wchodze na samolot i gin mi sprawdza dlugosc szyjki....badanie trwa sekunde. Później kładę się na kozetkę i mam USG brzucha:)
Dobra póki co idę walczyć z dzunglą:)

aaa.... no własnie u mnie szyjke bada na kozetce.. ale moze mu lepiej zajrzec.. swoja drogą to ja juz chyba bym nie wlazła na samolot... bo mnie skurcze biodra łapią normalnie jak musze sie tak "rozkraczyc" a teraz w ciazy to pewnie bym wogole wyła z bólu..

a ja dziś byłam na zakupach:) w kolejce po kurczaczka z grila gościu przepuścił mnie przodem :) i kasjerka też do innego gościa co już się wyrywał kupować "a nie przepuści pan cięzarnej" i bez problemu a ja się nic nie odzywałam śmiałam się tylko z ludźmi że trzeba jeść bo padnę gdzieś po drodze :D

panowie od ocieplenia już poszli...mam naadzieję, że już będzie cieplutko:)
Za chwilę idę do łazienki się ogarnąć przed wizytą....już się boję czy dam radę z tym goleniem. Z resztą sie zastanawiam czy w moim stanie będę mogła wejść na "samolot". Już widzę taką scenę weszłam i zejść nie mogę bo tak boli....:):):) teraz się śmieję ale mam nadzieję, że nie będzie tak źle:)

Ale fajnie u Was że już śnieg macie:) U nas narazie nie ma ale dobrze, bo jeszcze opony nie zmienione....
no mozed tak byc ze wejdziesz i nie zejdziesz.. ja ostatnio sapalam i sie spocilam wchodzac... masakra normalnie.. przeciez to zaden wysilek, a ja sapie jak nie wiem co:)

DZIEWCZYNKI POWODZENIA NA WIZYTACH! oby malenstwa rosly i swoje wazyly:) no izeby TP Wam sie nie pozmienialy:) bo znowu beda zaklady!

no to niusia i ribi idziemy razem :-)

ja już ogolona - trochę mi to zajęło, ale nawet mi to wychodzi na wyczucie na stojąco :-)
po 15 muszę wyjść z domu , bo mam na prawdę sporo drogi......

Witam Kobietki:-)

Własciwie to dopiero odpalilam kompa bo jakos nie za bardzo sie czuje:-(

Wczoraj po raz pierwszy złapal mnie jakis taki, mocny ból jakiego wczesniej nie mialam. A mianowicie w podbrzuszu, tak nisko- ostre kłocie. To trwalo moze kilkanascie sekund i potem kilka krotszych.

Wzięlam no spe i od wczoraj staram sie lezec. W nocy nic sie nie dzialo ale rano znowu mialam kilka takich ukluc ale lżejszych i krotszych. Nie mam zadnych plamien ani innych boli a maluch sie kręci normalnie jak zawsze.

Jak myslicie, czy panikowac? Prosze napiszcie czy macie takie ostre kłucia na dole w podbrzuszu?

Nie wydaje mi sie zeby to macica sie rozciagala bo chyba bardziej nie moze...?
Malego stopki czuje ciagle na żołądku wiec chyba rozciagnela sie juz na maksa.

Ribi bardzo wspolczuje tych bóli bo bardzo dobrze wiem jak to jest;-(
Mam takie zwyrodnienie kregolupa jak u starej babci i co pol roku przezywam taki koszmarek. Tylko ze ja wtedy nie chodze tylko sie czołgam a pielegniarka przyjezdza robic mi zastrzyki.

Teraz w ciązy mialam taki atak we wrzesniu, ale znacznie lzejszy. Zastrzykow nie moglam przyjmowac , wiec tylko lezalam i grzalam sie poduchą elektryczna.
Trzymaj sie dziewczyno:-):-)

reklama
Mnie też lekarz bada na "samolocie" :) Ale ciężko wejść i zejść :) Potem ważenie, mierzenie ciśnienia i USG. Wiecie co??? Ja ostatnio przy goleniu tak się umęczyłam jakbym maraton przebiegła. Mam chwilkę na kompa bo Wiki ogląda bajkę.

Dziewczyny które mają mieć córeczki. Wieczorem będę wystawiała na allegro ciuszki jeszcze po Wiki w rozmiarze 56-86. W sumie 57 szt. Jesli któraś chciałaby wcześniej obejrzeć i byłaby zainteresowana taka paką to dajcie znać to wyślę fotki na e-mail zanim wystawię.

Do góry