reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

reklama
klaudoos, ze mnie też się zrobiła straszna kaleka, ale to pewnie dlatego, że tak dużo przytyłam :( Ledwo się ruszam, krótki spacerek i od razu kolki, zadyszka, po schodach do rodziców ciężko się wdrapać, kąpię się tylko z małżem, na wszelki wypadek, bo czasem nieporadna jestem... Ale pocieszam się, że już niedługo i będzie można wrócić do dawnej aktywności :)

no ja wlasnie przez to ze tyle przytylam nie moge sie ruszac i ciezko mi, ale kurcze mimo ze mialam taka wage dlugo przed ciążą tak ociezala nie bylam!!!

wlasnie znowu jem mandarynki;) porzygam sie ale bede miala ich dosyc na jakis czas;D

ja sie wlasnei dowiedzialam ze kolezanka urodzila, miala na dzisiaj termin i dzis ur synka, a jaki duzy mam nadziej ze sie niedlugo pochwali! (razem pracowalysmy)

Ostatnia edycja:
dziewczyny w ciąży poprostu zmiejsza się wydolność organizmu...zmienia się środek ciężkości....oczywiście waga też ma znaczenie,ale dziewczyny już niebawem będziecie na diecie:) więc schudniecie:)

klaudoos Twoja koleżanka tak przepisowo co do dnia urodziła....? fajnie:) tyllko czy terminy jej się zmienialy? Ja zaczęłam z terminem 24 stycznia a teraz 17 stycznia:) więc zobaczymy:)

ona miala wszystko jak w zegarku, okres, dni plodne- stosowala przez 5 lat kalendarzyk+ sprawdzala szyjke.. w ciazy bardzo duzo chodzila i w 30 tyg miala bardzo nisko brzuch- lekarka zalecila jej lezec.. z koncem pazdziernika szyjke miala krotką i lekarz pow ze ma lezec bo w kazdej chwili urodzi;) urodzila dokladnie tak jak miala wg OM :)

witajcie,
Ribi chyba pytała o spotkanie Mama rozmawia - Zawitkowski nie dojechał, ale były inne atrakcje.
Fajne gratisy i wylosowałam body dla Aluśki.
Trwało od 17:30 prawie do 21:00 także zarezerwuj sobie czas.
poza tym u nas ok, też mam często twardy brzuch ale liczę że jeszcze kilka dni dam radę a potem na L4 i z górki.
mi też już powoli ciężko z wanny wychodzić a jak ubieram skarpetki to stękam jakby nie wiem jaki nadludzki wysiłek to był :-)
wczoraj byłam w dwóch szpitalach ze znajomymi z SR - w Wejherowie i Pucku - i tak jak byłam pewna, że chcę rodzić w Wejherowie, to teraz nie wiem NIC!
szpitale kompletnie inne i niestety więcej plusów dla Pucka.
Dobrze, że jeszcze 2 m-ce mam to będę myśleć. :-)
poza tym z koleżanką zrobiłyśmy praktycznie całe zakupy na Allegro, przesyłki na połowę pójdą to zawsze jakaś oszczędność.
został nam w sumie wózek i łóżeczko, reszta z grubsza już jest więc ruszyło do przodu :-)
miłego wieczorku Wam życzę, ja od 2h poleguję na kanapie, mąz kolacyjkę pyszną zrobił, skarb-nie facet :-)
pozdrawiam

Witam wieczorowo :)

Goście już pojechali, a ja mam dość. Nogi popuchnięte, brzusio się stawia ale w sumie super było :) Rodzice jutro rano już lecą i zobaczymy się równo za 2 miesiące :( Szkoda.

Poczytałam was, ale nie mam siły każdej odpisać :( Wybaczcie

joasienka- poczytaj opinie o Pucku- ja tez myslalam o nim, ale zdecydowalam sie jednak na Wejherowo.

wlozylam do torby szpitalnej recznik, skarpetki, klapki- a mój mąz mnie pyta czy ja cos przewiduje w na dniach, bo dzis sprzątałam pokoikmalego- jutro czesciowo dokoncze, do tego dopakowuje torbe:)
moje przeczucie? ze nie predko:D

GDYNIANKA- odezwij sie do nas!!!!! jestem ciekawa co u Ciebie

reklama
hej witam z wieczora! zmęczona dziś jestem niemiłosiernie, wróciliśmy od teścia ok 17, obiad nawet był dzisiaj zjadliwy:p potem pojechaliśmy do leroy merlin, popatrzeć na firanki, ale beznadziejne były i koniec końcem właśnie zamówiłam na all:)
monciaa mi też strasznie drętwieją i puchną, nie mogę talerza utrzymać nawet i psa na smyczy, taki ból, nie wiem jak będzie z żelazkiem i prasowaniem ubranek dla małej..:/tyle tego....eh..nullini mi znowu dokucza noga w lewej pachwinie już od kilku dni, właśnie szczególnie przy chodzeniu,i nie wygnę już jej w drugą stronę:/ nie mam wanny, ale prysznic, także nie jest źle:) stoję sobie, to nie jest mi ciężko, jak się depiluję to siedzę, i jak wstaję podnoszę się na baterii:p może nie wyrwę jej ze ściany hihi , skarpetki i buty zakłada mi m, mogę się schylać,ale wolę nic nie nadwyrężyć:) mam nadzieję, że jutro mi przyjdzie już dywanik i łóżeczko, zamówiłam sobie jeszcze legginsy ocieplane, bo cały czas chodzę , wygodniej mi niż w dresie, i z tuniką jakąś, nawet ok. wyglądam:p dobrze, że skurcze przestały mnie męczyć, to jestem już spokojniejsza:)

Do góry