Dominika81
Fanka BB :)
claudia - na gorącej linii przeważnie są smsy od nas - która jedzie na porodówkę, co się dzieje na bieżąco, czy już urodziła, czy ją w szpitalu zatrzymali itp....
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Monia-t,
też widzę, że wielkie przygotowania ruszyły, powodzenia w praniu i prasowaniu ciuszków.
a do nowego wątku, który założyła Ewcia myślę że możemy wpisać już naszą monę... strasznie wcześnie urodziła, ale tak czy inaczej jest naszą "styczniową" mamą...
myślę, że powinniśmy wpisywać:
imię:
data urodzenia:
tydzień ciąży, w którym mama urodziła: np. 38t 2dc
sposób porodu: sn/ cc
pkt. Apgar:
długość: cm
waga: g
blondi właśnie znalazłam, że najlepsza pozycja na rwę to leżenie w tzw. kołysce. Pod głową kilka poduszek nogi bokiem pod kątem prostym i pod nimi duża ilość poduszek żeby było podniesione. Ja leżę sobie tak bokiem na tym boku który nie boli. Chodzi o to żeby odciążyć ten odcinek kręgosłupa....mam nadzieję, że pomoże....