reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

He,he,he... a nie wydaje ci się że faceci nigdy nie dowierzają instrukcjom obsługi? Bo dla mojego to nawet złożenie jajka niespodzianki jest mega-wyzwaniem. Ale łóżeczko już stoi. I nawet obyło się bez rzucania przekleństwami.
A powiem Ci, że instrukcja akurat była taka sobie, mało zrozumiała i nie było w niej paru "technicznych" szczególików - udało się dopiero po telefonie do sprzedawcy, który nam podał jednego małego myka ;-)

Łóżeczko w każdym razie u nas też stoi - i już go tak zostawiam. Jakoś mi przyjemnie na nie patrzeć :-)

reklama
Dziewczyny oglądałyscie dziś "Między kuchnią a salonem" było o sexie w ciąży...
byłam w szoku jak powiedzieli, że w ciąży nalezy się kochać w prezerwatywie, bodobno, sperma zawiera progesteron, który wywołuje skurcze macicy, czyli przyspiesza poród, zalecają około terminu porodu współzyc bez prezerwatywy <wow>
QUOTE] troche przesadzili .. dopiero po 36 tyg.. plemniczki powodują przyspieszenie porodu.. damqelle gdzies link do strony na ten temat podała.. ale nie wiem gdzie:/

No ja piterka tez ekspediowałam do moich rodziców, bo jak mama usłyszała, że dzisiaj wstawalismy co godzine w nocy do małego to sie zlitowała i powiedział, że mam go przywieśc na noc. mam nadzieję, że sie dzisiaj wyspię. jutro o 10 musze go odebrać, bo mama jedzie do pracy.
oo kochana babusia:) daj znac jak mineła dla Piotrusa noc u babci.. moze polubi te wypady i bedzie sam sie domagał :) mam nadzieje ze sie wyspałas:)

a ja dzis wstałam o 8 ... hii bo niania zapukała.. Tomek tez spał w najlepsze... szok.. rano juz autkiem pojechałam zrobić morfologie i mocz.. no i jutro o 10 wizytka:) duzo nas jutro bedzie podgladało swoje dzidziusie...
a mnie to "cos" rwie w kroku wieczorem zastanawiałam sie czy Kubus sie nie obrucił.. bo ostatnio to siedział na pupie jak miałam USG ale to bylo ponad miesiac temu...
moniaivoy - Spełnienie marzeń !!!i bezbolesnego porodu!!

dziewczyny zycze by wam te rwy kulszowe przeszły szybko!!

Ja tez mam jakis gorszy dzień dzisiaj :( W dodatku nie wyspana jestem :( Wszystko mnie boli masakra jakaś. Już odliczam dni do 3 stycznia mając nadzieję, że pójde do szpitala i 4 już będzie po wszystkim.
Na szczęście mój Rafał od jutra ma wolne i będzie z nami znowu 4 dni. Jutro na 11 jedziemy po moich rodziców bo przylatują na 5 dni do Polski. A ja jeszcze na niedzielę zaprosiłam gości na obiad, będzie nas 12 osób. O matko jak ja przy tych garach wystoję to nie wiem :( Na szczęście tatuś obiecał, że zrobi mi roladki więc jeszcze jakies kurczaczki, rosołek i sóróweczki zapodam i będzie git :) Ciasta sobie zamówiłam na sobotę bo nie mam weny do pieczenia :(

He,he,he... a nie wydaje ci się że faceci nigdy nie dowierzają instrukcjom obsługi? Bo dla mojego to nawet złożenie jajka niespodzianki jest mega-wyzwaniem. Ale łóżeczko już stoi. I nawet obyło się bez rzucania przekleństwami.
ja sama skladalam lozeczko, bo moj zawsze potrzebuje narzedzi specjalistycznych, ktore wg mnie sa zbedne- zamiast mlotka mam tłuczek, zamiast plaskiego srubokreta mam nóż- i tyle mi do szczescia potzrebne! a on potrzebuje Bóg wie co a potem ja dygam do piwnicy blok obok;/ dlatego sama zlozylam lozeczko a poprosilam go tylko do szuflady bo nie mialam sily jej udzwignac;)

ja sama skladalam lozeczko, bo moj zawsze potrzebuje narzedzi specjalistycznych, ktore wg mnie sa zbedne- zamiast mlotka mam tłuczek, zamiast plaskiego srubokreta mam nóż- i tyle mi do szczescia potzrebne! a on potrzebuje Bóg wie co a potem ja dygam do piwnicy blok obok;/ dlatego sama zlozylam lozeczko a poprosilam go tylko do szuflady bo nie mialam sily jej udzwignac;)
Też bym pewnie prędzej złożyła sama, ale Moje Kochanie akurat było w domu, jak przyjechał kurier i jak się dorwał do tego łóżeczka, to nie chciałam mu zabierać tej przyjemności... ;-)

u mnie rwy kulszowej ciąg dlaszy... trochę ją niby rozchodziłam (ciepły prysznic też troche złagodził ból), ale wystarczyło, że siadłam na moment i juz wstać nie mogę - dlatego weszłam na chwilę na bb:-)

ja jutro chyba spakuję torbę do szpitala... jakoś takie dziwne mysli mnie ostatnio nachodzą i stwierdzam, że może będę spokojniej spała jak ją spakuje :-D

A wy kiedy pakujecie torby do szpitala?

u nas Misiek złozył.. jak tylko je kupilismy ( czyli to było jakos w październiku 2008 ) a termin miałam wtedy na 5 stycznia 2009.. długo z nami stało.. ale misiek nie mógł sie powstrzymac :0 zresztą ja nieprotestowałam.. póznije w foli połozyłam do niego materac.. i wrzucałam wszystkie potrzebne zakupione rzeczy( kołderki , pieluszki, ubrana ) i dopiero chyba w grudniu wszytsko prałam...

NA TVN O WZMOZONYM NAPIECIU MIĘSNOWYM U NIEMOWLAT

Jestem po tej mało planowanej wizycie u gina.
Jestem przerażona, szyjka zaczyna mi się skracać, ledwo ma 1 cm jest zamknieta ale miękka. Ciśnienie mam w normie 125/80 więc przyczyna moich obrzęków leży po stronie duzej ilości wody w organizmie. Na poniedziałek mam zrobić koniecznie mocz i przyjść na wizytę. Wogóle to juz miałam dostać skierowanie na patologię z racji tego, że ogólnie słaba jestem. No ale do poniedziałku mam leżeć, odpoczywać, nogi wysoko trzymac. Jak coć zacznie się dziac niepokojącego to mam jechać na IP.
Teraz muszę poprosić moją mamcię, by wzięła urlop i u nas sie zadomowiła bo sama chyba nie dam rady przy chłopcach. Dobrze, że zostawiła sobie 2tyg urlopu na koniec roku na ewentualną konieczność pomocy przy wnukach.

reklama
Jestem po tej mało planowanej wizycie u gina.
Jestem przerażona, szyjka zaczyna mi się skracać, ledwo ma 1 cm jest zamknieta ale miękka. Ciśnienie mam w normie 125/80 więc przyczyna moich obrzęków leży po stronie duzej ilości wody w organizmie. Na poniedziałek mam zrobić koniecznie mocz i przyjść na wizytę. Wogóle to juz miałam dostać skierowanie na patologię z racji tego, że ogólnie słaba jestem. No ale do poniedziałku mam leżeć, odpoczywać, nogi wysoko trzymac. Jak coć zacznie się dziac niepokojącego to mam jechać na IP.
Teraz muszę poprosić moją mamcię, by wzięła urlop i u nas sie zadomowiła bo sama chyba nie dam rady przy chłopcach. Dobrze, że zostawiła sobie 2tyg urlopu na koniec roku na ewentualną konieczność pomocy przy wnukach.

tonia - trzymaj się kobieto i odpoczywaj!

Do góry