reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

to widzę epidemia RWY KULSZOWEJ mam nadzieję, że to przejdzie,bo póki co daje mi się we znaki.....jakaś masakra. Do dziewczyn, które kłuje w boku (info od położnej ze SR) nogi trzymać trochę wyżej niż tułów i leżeć na przeciwległym boku gdzie boli najlepiej z czymś między nogami np. rogal albo poduszka. klaudoos jeszcze napisała, że basen pomoże (ta która może iść).

Oj my staruszki:)

Ja siedzę na allegro i szukam sprzedawcy żeby zamówić jak najwięcej rzeczy u jednego i zapłacić raz za przesyłkę. Zakupy czas zacząć:)

reklama
Ribi ja bardzo duzo rzeczy kupiłam od takiej babki z Krakowa. Oferuje duży asortyment w swoim sklepie. Zamawiając chyba ze 20 przedmiotow płacilam za przesylke kurierska jednorazowo 12 zł.

Użytkownik-Myszka-Sklep

Polecam:-)

Uciekam koleżanki,
Zajrzę jak wrócę, bo będzie mi trzeba zupkę ugotować zanim się z tamtą koleżanką spotkam

życzę Wam miłego przedpołudnia i jak najmniej bólu ;-)
trzymajcie się

MONIAIVOY - WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO W DNIU URODZIN, PIĘKNYCH CHWIL W ŻYCIU, ŻYCZLIWOŚCI LUDZKIEJ, WIERNYCH PRZYJACIÓŁ, DUŻO MIŁOŚCI
NO I OCZYWIŚCIE ZDROWEJ PIĘKNEJ ALUSI. BY NAD JEJ URODZINAMI I ŻYCIEM OPIEKĘ STANOWIŁ DOBRY I WIERNY ANIOŁ STRÓŻ.

No a skoro już narzekamy - to i ja się przyłączę. Bo normalnie już nie mogę się poruszać, zaraz mi się tak słabo robi, nawet sprzątanie jest związane z ponadludzkim wysiłkiem, dla dzieci nie mam ani czasu, ani cierpliwości. Telewizja mnie nudzi. Dobrze że choć was mam - to jest sobie z kim porozmawiać bo chyba bym tu zgniła, a ileż można czytać. Wczoraj przeczytałam 3/4 książki która ma ponad 400 stron.
Wczoraj aż mąż się ulitował i zabrał za sprzątanie. Do tego pogwizdywał sobie i nie marudził jak zwykle. Strasznie mnie to zaciekawiło - bo zazwyczaj siedzi w fotelu i zachowuje się jakby to on był w ciąży. I nawet skręcił łóżeczko. tak sam od siebie !!!
Dziewczyny - mi już opadł brzuch. Trochę się niepokoję , ale jutro idę na wizytę to sprawdzimy czy wszystko OK.

No a skoro już narzekamy - to i ja się przyłączę. Bo normalnie już nie mogę się poruszać, zaraz mi się tak słabo robi, nawet sprzątanie jest związane z ponadludzkim wysiłkiem, dla dzieci nie mam ani czasu, ani cierpliwości. Telewizja mnie nudzi. Dobrze że choć was mam - to jest sobie z kim porozmawiać bo chyba bym tu zgniła, a ileż można czytać. Wczoraj przeczytałam 3/4 książki która ma ponad 400 stron.
Znowu mam wrażenie, że jestem Tobą, a Ty mną :-D
Wczoraj aż mąż się ulitował i zabrał za sprzątanie. Do tego pogwizdywał sobie i nie marudził jak zwykle. Strasznie mnie to zaciekawiło - bo zazwyczaj siedzi w fotelu i zachowuje się jakby to on był w ciąży. I nawet skręcił łóżeczko. tak sam od siebie !!!
A tu mała różnica - u nas padło kilka niecenzuralnych słów, bo łóżeczko nie chciało dać się tak łatwo skręcić... ;-) Ale początek się zgadza :-D

Moniaivoy - wszystkiego najlepszego :-)

malo spalam w nocy bo malutki sie strasznie wiercil.. wczoraj pupe wystawial:)
dzis mam bole miesiaczkowe- u mnie to jest tak,że co 2gi dzin mam lepszy- dzis jest ten gorszy niestety

A tu mała różnica - u nas padło kilka niecenzuralnych słów, bo łóżeczko nie chciało dać się tak łatwo skręcić... ;-) Ale początek się zgadza :-D
He,he,he... a nie wydaje ci się że faceci nigdy nie dowierzają instrukcjom obsługi? Bo dla mojego to nawet złożenie jajka niespodzianki jest mega-wyzwaniem. Ale łóżeczko już stoi. I nawet obyło się bez rzucania przekleństwami.

reklama
Dziewczyny strasznie Wam wspolczuje tego samopoczucia i rwy kulszowej... Zycze Wam duzo sily!
Ja oprocz tego , ze zmeczona jestem ogolnie /bardziej przez przygotowania do przeprowadzki lub niewyspanie/ to na razie nic mnie nie boli.../tfu tfu , zeby w zla godzine nie powiedziec tego ;)/

Zycze udanych wizyt dzisiaj i jutro rowniez :) Ja tez mam jutro wizyte i usg , ale dopiero wieczorem.

A co do nacinania przy porodzie, to ja juz kiedys pisalam, wydaje mi sie , ze to nie jest najgorsza opcja. Tak jak Gabriella napisala, czasem latwiej jest urodzic i mozna uniknac wiekszych problemow w przypadku zbyt mocnego pekniecia.
Ja nie bylam nacinana i rzeczywiscie mocno nie peklam, zagoilo sie wszystko ekspresowo, problemow nie mialam. Ale moj porod - tzn parcie trwalo 2 godziny... Nie moglam urodzic synka, rowniez ze wzgledu, ze szeroka czescia glowki wychodzil i sie przekrecil troche, no ale moze szybciej bym urodzila gdyby mnie nacieli? A 2 godziny parcia... nikomu nie zycze, mozna sie wykonczyc, naprawde.

Do góry