reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

ja też powoli mówie dobranoc. Dobrze ze ten dzien sie konczy bo był ciezki, mimo, ze caly w domu...a moze to dlatego bo w domu, jutro planuje bardziej aktywny dzien, chocby ból nie minał...

jejku wlaśnie widziałam rekalme piwa, chyba bym całe duszkiem wypiła...juz od dłuższego czasu mam okropną chęc na piwo, szczególnie jak mi sie bardzo pic chce to mam wrażenie, że tylko piwko ugasi pragnienie....a przed ciąża wcale tak duzo go nie piłam raczej okazjonalnie w pubie czy gdzies ale nigdy w domu i tak dla zachcianki...a teraz co ja bym dała za zimne piwko i to bez soku....mniam,mniam:-)

Ostatnia edycja:
reklama
Dobry wieczór
Ehhh cale szczescie ze mnie ktos tutaj jeszcze pamieta :sorry2:
Udało mi sie nadrobic zaległsoci z dzisiejszego dnia , powiem tyle ze niezle piszecie mialam ponad 10 stron do nadrobienia:cool2:
Zauwazyłam ze wczorajsza noc dla wiekszosci z Nas była ciezka, mam nadzieje ze dzis bedzie o wiele lepiej i jakos sie wyspimy:blink:

Co do bólów to chyba tez zaczełam miewac te skurcze przepowiadajace, poniewaz czasem czulam bol podbrzusza jak przy miesiace ale poki co to zdarzylo tylko pare razy...wiec sie nie martwie.
Jedynie co mi doskwiera to bole w pachwinach ...no masakra czasem tak boli ze nie idzie wytrzymac....:baffled:

A co do chodzenia ....ciesze sie ze nie jest zima....Czasem czuje sie jak zółw jak ide tak pooooowwwooooli ale widze ze nie jestem sama - odrazu razniej sie robi:sorry2:

U mnie wszystko ok ,dzieciatko dokazuje , zwłaszcza gdy zabieram sie za sprzatanie - Chyba nie lubie jak mamuska ze sciera lata po mieszkaniu:confused:
Jutro wizyte mam u lekarza ale nie zadne usg tylko "reczne " badanko takze odezwe sie jak bede po wizycie....
To chyba tyle jesli chodzi o mnie.... Teraz czas Wam troszke poodpisywac

Blondi mam nadzieje ze juz czujesz sie lepiej?? A co do programu "Miedzy kuchnia a salonem" to tez ogladałam o tym seksie...Dobrze ze mąż tego nie slyszał bo by z przerazenia na jakieklowiek zblizenie zdecydował sie dopiero po porodzie:-)

Ribi to widze ze szpital masz fulll wypas :-) Bedziesz czuła sie prawie jak w domu:) A tak poza tym - ale narobiłas mi maka na gofry ....:happy2:

Gosia27 mam nadzieje ze dzisiaj bedziesz miała same przyjemne sny:happy2:

Klaudoss no to zycze by dzis nocka tez była taka jak wczoraj ;-)
Poza tym ja tez mam wrazenie ze te Twoje dolegliwosci cosik przepowiadaja ze chyba ty jako pierwsza z nas wyladujesz na porodówce:tak:

Malutka spokojnie dzidzia jeszcze nie raz sie przekreci wiec trzeba byc dobrej mysli

Malta u mnie tez cisza jesli chodzi o siare ale staram sie byc dobrej mysli ze mimo wszystko pokarm sie pojawi:tak:

Weronika87 co do cisnienia to spróbowałabym je zmniejszyc tymi tabletkami a wtedy bym sie martwila jakby to nie pomogło...Kazda z Nas ma inny organizm moze cos niepokoiło lekarza ze skierował Twoja kolezanke do szpitala..... Ewentualnie jakby tabletki nie zadzialaly poszłabym na izbe przyjec...

Martusia29 no to teraz duzo lez i odpoczywaj.....

Biała ty tak nie szalej po sklepach tylko wypoczywaj duzo jak brzuszek sie stawia!
A co do starych bab , oj czasem to normalnie az wre jak widze jak sie gapia na mnie ze ja siedze sobie wygodnie a one musza stac.... Ostatnio chciało mi sie sikac jak byłam u lekarza ale wiedziałam ze jak wstane to ktos mnie podsiadzie i bede musiała stac wiec wstrzymywałam sie jak tylko moglam

Moniaivoy widze ze jutro szykuje sie urodzinowa imprezka:-)

Ariska zdrówka zycze !!!

Domi zdrówka zycze dla synusia:sorry2:

Gosiula85 dobrze ze po wizycie wszystko ok:-)

Monia-t jak wizyta??

Niusia87 zdrówka zycze :-)

Przyszli Rodzice u mnie w 27 tygodniu dzieciatko wazyło kilogram :) I poki co dzieciatko ułozone jest główka na dół czyli sie obróciło bo jakis czas temu było ulozone posladkowo

Joasiab mam nadzieje ze dzis sie w koncu sie wyspisz :)

No nic ja powoli koncze ......Zycze dobrej spokojnej nocy dla kazdej z Was i przyjemnych słodkich snow A jutro....usmiechu i jak najmniej bolacych miejsc na ciele:sorry2:

hop, hop, może jeszcze kogoś zastanę, ale nawet jak nie, to doczytacie z rana, bo większość z was to ranne ptaszki, nie to co ja :-D

Byłam dziś na wizycie kontrolnej - superekspresowej - jak to zwykle bywa u mojej ginki :-( Badania ok, szyjka ok, dzidzia się rusza (1 min. badania usg), na moje ciśnienie powiedziała, że taki nadgarstkowy ciśnieniomierz jest do d..., ale i tak nie ma się co przejmować, jak jest niskie; na puchnące dłonie zaleciła mi dodatkowe badania (mocznik, kwas moczowy, kreatyninę) i jeszcze USR (CO TO JEST???). Kolejna wizyta + normalne pełne USG 01.12.
Z ciekawostek. Pytałam ją o nacinanie przy porodzie i powiedziała, że nie ma reguły i zależy to od szpitala i porodu. U nich (Ujastek) ostatnio jest zalecenie, żeby nacinać, szczególnie pierworódki, ponieważ mieli 2 przypadki, że kobiety nie wyraziły zgody na piśmie i dzieci urodziły się jak to określiła "zmaltretowane", a sam poród niepotrzebnie trwał dłużej, niż musiał. Jednak jeśli widać, że akcja idzie szybko, a krocze jest wystarczająco elastyczne, to oczywiście nie nacinają - czego sobie i wam serdecznie życzę!!!!

Na SR znowu sobie poćwiczyłam, ponaciągałam się troszkę :-) za to wykład był o życiu płodowym, więc generalnie szkoda było czasu, bo nic nowego nie usłyszeliśmy. Zupełnie niepotrzebnie mój M jechał specjalnie na 40 min. :no:

Chorym i bolącym życzę poprawy i odpoczynku :-)

aniwar: te bóle piorunujące od kręgosłupa, przez pośladek, wzdłuż nogi, to niestety rwa kulszowa :-(. Przerabiałam to niestety. Jeśli jest to stan zapalny, to niefajnie, ale czasami po prostu dzidzia uciska na nerw i jest nadzieja, że jak zmieni pozycję, to się samo poprawi. Ulgę przynosi uniesienie nóg w górę i oparcie ich pod kątem prostym np. o oparcie krzesła, a nawet takie zawiśnięcie, żeby biodra lekko się uniosły. Nie wiem czy dobrze wytłumaczyłam :baffled:

mam jeszcze pytanko o koszule do szpitala i po porodzie. Czy wygodniejsze do karmienia są te rozpinane przez środek, czy rozpinane na boki po skosie, czy może z nacięciami albo z zakładanym dekoltem - szykuję się do zakupu i nie mam najmniejszego pojęcia jakie wybrać :-( Doradźcie mi coś proszę.

Dziś to by było chyba na tyle.

Dobrej nocki i samych przyjemnych snów (żadnych kradzieży czy katastrof lotniczych!!!)

Ja koszulę planuje kupic taka na guziczki, które beda miedzy piersiamy czyli chyba klasyczna. Myslę zeby kupić 3....chyba tyle wystarczy...

Uff- nadrobiłam Was :)

Ja chciałbym upiec jakieś ciacho, ale nie wiem czy mi starczy sił...A wypadałoby, bo jutro moje urodzinki..muszę poszukać cos szybkiego i łatwego:)

Jeszcze czekaja mnie zakupy i obiad do zrobienia, na szczęście szybki:)

Także do później:)

No to kochana jako pierwsza składam Ci życzonka wszystkiego naj, szczęśliwego rozwiązania no i STO LAT!!! STO LAT!!!!

Zobacz załącznik 301055Zobacz załącznik 301056Zobacz załącznik 301055

CZEŚĆ DZIEWCZYNY!!
To ja także życzę moniaivoy wszystkiego najlepszego.

Ja cały wczorajszy dzień czułam się masakrycznie, zadzwoniłam do gina czy mogę predzej na wizytę bo niepokoją mnie te obrzęki i złe samopoczucie no i wcisnął mnie dziś na 9 więc ja zmykam. Dziś też wstałam opuchnięta troche i czuję się tak jakbym grypę miała i strasznie mi niedobrze. Pierwszy raz idę na wizytę z duszą na ramieniu, takiego stracha mam.
POZDRAWIAM WSZYSTKIE MAMUŚKI, MAM NADZIEJĘ ŻE WAS POTEM DOCZYTAM:*:*:*

Dzień dobry!!:-D

Moniaivoy - życzę Ci spełnienia wszystkich marzeń, dużo zdrówka no i przede wszystkim lekkiego porodu:-D:-D

Monia-t - ja miałam już to badanie. "Służy do wykrywania w surowicy krwi obecności przeciwciał świadczących o zakażeniu lub przebytej infekcji kiłowej" ..

Tonia- daj znać jak wrócisz z wizyty...

a ja powtórkę "Majki" oglądam ...

Witam Brzuchatki:)
Ja coś spać znowu nie mogłam tzn. przewrócić się z boku na bok tak mnie boli ta rwa:/ Chodzę jak połamana. A że sypialnię mamy na antresoli to trzeba wchodzić i schodzić po schodach...masakra.

klaudoos czy basen może trochę pomóc na tę rwę?
moniaivoy STO LAT I SPEŁNIENIA MARZEŃ I SPOKOJNEGO PORODU:)

Witajcie porannie. Męża już wysłałam do pracy a teraz sama wskakuję pod prysznic i wybywam z domku. Dzisiaj też mam wizytę u lekarza i trochę się stresuję. Najpierw mam diabetologa po raz pierwszy (nie licząc konsultacji w szpitalu) i nie wiem jak będzie zapatrywał się na moje pomiary cukru po posiłkach bo są czasem trochę podwyższone ale w końcu dopiero uczę się tej diety więc mam nadzieję, że nie będzie chciał mi od razu insuliny serwować. Potem mam wizytę u gina. W zasadzie głównie po to, żeby mi wypisał papiery do ZUS-u do świadczenia rehabilitacyjnego ale może będzie chciał mnie też zbadać, kto tam go wie. Pewnie nie będzie zbyt zadowolony jak mu dam papiery do wypełniania chyba, że zleci to położnej a on tylko podpisik złoży.
A w ogóle to też się zastanawiam jak ja się tam dziś doczłapię, bo mam kawałek - kilka przesiadek tramwaj - autobus a ostatnio pęcherz mi się zaczyna dawać już we znaki i brzusio ciąży, że też chodzę jak duży żółwik. Niestety tak wizyta wypadła, że mąż nie mógł mnie zawieźć bo musiał do pracy i trzeba będzie sobie poradzić samej.

Moniaivoy
- wszystkiego najlepszego, a szczególnie tego co najbardziej Ci teraz potrzebne.

Pozdrowionka dla wszystkich.

reklama
cześć wam z ranka! noc taka sobie dziś, żadnych koszmarów po mimo tego, że m wieczorem jakiś horror oglądał:) teraz po śniadanku już, bo się obudziłam z takim ssaniem, że szok:p i zaraz jeszcze muszę dodrzemać:p moniaaivoy najlepsze życzenia dla ciebie!:* aha mam pytanie, czy kupujecie może takie nakładki na sutki do karmienia? sprawdzają się?może niektóre mamy wiedzą więcej, z góry dziękuję:)

Do góry