reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

a herbatke koperkowa czy wode czy cos pitnego w pierwszych miesiacach kiedy dawałyscie. bo slyszalam ze jak cyc to nic. A ja bym np. chcialakoperkowa dawac to kiedy moge?
Kaludoos ja bym Ci radziła jak bedziesz karmic tylko cycem, nic dodatkowego nie podawać do picia. Ta herbatka jest nawet od 1 tygodnia życia, ale jak przyzwyczaisz dziecko do picia słodkiego to juz zwykłej wody nie będzie chciał. Ja juz teraz tego błędu nie popełnię i bede tylko karmic cycem, ewntualnie butelką, a jesli będę karmić mlekiem modyfikowanym to do picia bedę dawać tylko wodę.

reklama
no nie wiem pow ze trzeba 3 razy, a ja mowi ze mialam 2 i jest ok, no ale coz mus to mus..

Klaudoos- ja tez mam wynik negatywny na toxo, ale mnie kazała zrobic tylko na początku, więc nie wiem czy nie zapytać go o to?

Dziewczyny tak sobie pomyślałam, że może założymy nowy wątek (niekoniecznie teraz) na temat naszej diety podczas karmienia piersią, bo ja nie mam za bardzo pojęcia, co można jeść podczas karmienia. Oczywiście, wiem że są zakazy, ale może doświadczone mamy podzieliłyby się swoją wiedza, a nawet kuchnia. Co o tym sądzicie?

ja jestem za takim nowym watkiem, bo tez nie mam zielonego pojecia;)

a z tym dopajaniem to wtedy zoabcze w pranoiu co i jak ale dzieki dziewczyny ze odpowiedzialyscie, bo tego tez nie wiedzialam..

a herbatke koperkowa czy wode czy cos pitnego w pierwszych miesiacach kiedy dawałyscie. bo slyszalam ze jak cyc to nic. A ja bym np. chcialakoperkowa dawac to kiedy moge?
Klaudoos - koperek możesz pić ty - wtedy karmiąc Szymka będziesz mu go dostarczać w swoim mleku. Ja lubię koperek - zwłaszcza ten dla dzieci taki słodkawy :) Wogóle uwielbiam jedzenie dla maluszków - więc nie będzie problemów z dietą. Gotowane mięso, warzywa na parze, delikatne sosy - tak mogę jeść nawet nie karmiąc. Najtrudniej mi będzie bez słodyczy, bo czasami się tak chce.
Anię karmiłam 1,5 roku. Ale jak po macierzynskim wróciłam do pracy to podczas mojej nieobecności Ania dostawała inne dania. Z tym że słoiki były rzadko - gotowałam zupki i deserki sama. Taka zupka z warzyw z masełkiem ma wspaniały zapach i smak, że hoduję zioła - zamiast soli dodawałam lubczyku, bazyli, koperku...
A tak poza tym - to witam was po weekendzie :) Dopiero teraz - ale tak słaba znów jestem że nawet od pisania ręce mi więdną :(

damqelle -- dobrze ze choc zebrałas trochę siły by z nami popisac... zycze duzo energi!!!
tez lubie zioła.. ale ogródek na parapecie mam tylko latem..

Klaudos--- ja tez piłam herbatke koperkową tą dla dzieci ( sama ) a dla Tomka usiłowałam wscinąc swoje mleko odciagniete lub wode.. ale on nic nie pił z butelek... pózniej popijał wode z niekapka.. ale dziewczyny mają racej jak zaczniesz podawac picie słodkie to sie przyzwyczai.. najlepiej wode mineralną...

co do słoiczków to tak samo jak zaczniesz podawac słoiczki to pózniej nie bedzie chciał zabardzo twojej własnej zupki którą ugotujesz .. niestety ja byłam skazana na słoiczki... ale dla Tomka po kilku miesiacach sie smaki znudziły.. wiec polubił moją kuchnię...

namazałam na ." ciezarkówkach 35 tydzień i cos o CC :)

Witam się :-) ale naskrobałyście od rana :-) właśnie sobie Was podczytywałam, ale jednak mam dziś korepetycje więc za 20 min będzie uczeń ;-)
Także za półtorej godzinki wrócę do czytania ;-)

Kupilismy choinkę jestem bardzo szczęśliwa :-D narazie jest w folii, więc fotki narazie nie będzie :-(
Zrobiłam dziś pierwsze pranie ciuszków dziecięcych, białych :-) ale mam ich dużo nawet nie wiedziałam :p jutro kolejne prania, kolorowe i ciemne :-) dziś już nie piorę bo nie miałabym gdzie powiesić:-) proszek dziudziuś jak polecałyście temp 60 st, i dodatkowe płukanie:-D

Miłego popołudnia:-)

Ostatnia edycja:
Taki nowy watek o diecie w czasie karmienia sie napewno przyda bo juz teraz siedze i taks ie zastanawiam co ja bede jadla bo szczerze minelo 5 lat i ja nie pamietam jak ja dalam rade i czym sie zywilam karmiac.Pamietam ze napewno wlasnie czekolady nie bo dziecko bedzie mialo zatwardzenie i gruchu fasoli i wszystkiego co powoduje wzdecia nie. I wiecej grzechow nie pamietam wiec milo bedzie sie na nowym watku przepisami powymieniac:)

Ale jestem głodna
cały czas...a jadłam niedawno kanapkę i jogurt...

muszę czekać na mojego to obiad zrobimy

blondi to fajnie, że macie już choineczkę :-)
my w tym roku nie kupujemy, ale ja i tak zadbam może chociaż o jakiś skromny wystrój domu :-)

reklama
Do góry