reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

dziewuszki my z psiura idziemy spac;) zapomnialam zapytac gina czy herbata malinowa faktycznie wzmaga skurcze, bo jak ja pije to mam non stop;/
tak wiec jak napisalam ide spac;) a co to oznacza na BB?? ZE NIE MACIE TYLE PRODUKOWAC POSTÓW!!! chce byc na biezaco;)

reklama
dzień dobry słoneczka :-)
Ja dziś też obudziłam się opuchnięta: dłonie i stopy. I tak od ok. 2 tygodni co rano. Zastanawiam się czy nie ściągnąć obrączki, jak mi troszkę palce sklęsną, bo później może być jeszcze gorzej :-(
W ogóle coś słabo spałam i dopiero nad ranem łapię jakiś mocniejszy sen.
Zmykam na śniadanko i zbieram się do Krakowa - przynajmniej pogoda przecudna :-) Odezwę się po powrocie. Miłego dnia wszystkim

A ja w pierwszej ciazy problemy z szyją a teraz na razie ok....odpukać:-)
dziś mam wizytę u ginka na 16stą(z resztą jak mi się pójdzie tak mnie przyjmie:) )
Klaudoos-To super ze wizyta ok.pocieszę Cię ze dziś tez pewnie mnie czeka samolot...więc tez będę zasapana...h e he.i wazenie:)

Dowiedziałam się od znajomej co mnie miesiąc nie widziala ze zeszczuplałam...ciekawe....a znów mam faze na lodowkę o każdej porze:-)
Martwię się czy szyjka się nie skrócila i czy trzyma....zawsze się martwię co wizyta.
Maleńka wczoraj dawała czadu...i w szyjkę i w brzuch....i na pęcherz tez,bo chciało mi się siusiu,poszlam a tu nic...i tak ze 3 razy.W szyjkę to tak ze az przystanąć musiałam i wygiąć się do przodu.....oi bolało jak diabli.
Rozstępów świeżych jeszcze nie mam,ale to pewnie dla tego ze brzucho mniejsze,jak poprzednio a skóra juz była rozciągnięta.

Właśnie był listonosz i przyniósł Mi pampersy te z drugiego zamawiania:)

Ostatnia edycja:
Czesc dziewczyny nareszcie mi sie udalo was nadrobic.Po powrocie jak zaprowadze synka do przedszkola pierwsze co robie siadam i czytam was ale rano zawsze mi to zajmuje z 15 minut tyle piszecie ze szok.JA tam o szyjke sie nie martwie czy sie skraca czy nie bo w uk wcale tego nie badaja zero badan ginekologicznych mierza tylko cisnienie mocz badaja i krew i na kazdej wizycie sluchamy serduszka.A co do puchniecia Ja w pierwszej ciazy w 36 tygodniu wyladowalam w szpitalu wlasnie z tego powodu i nazwali to lekarze wlasnie zatruciem ciazowym a nogi to mialam tak spcuhniete ze jak lekarz dotknal mi palcem to mi dziura zostala i z samego rana taka banka bylam.No i to byl moj pierwszy pobyt w szpitalu i w dodatku na sylwestra ale bylo zabawnie bylo 6 ciezarowek na sali i normlanie o polnocy wypilysmy szampana wiec to byl moj wyjatkowy sylwester w nietypowym miejscu.To jak juz nadrobilam ide zjesc plesniaka ktorego wczoraj upieklam i wskocze do lozka bo mam okazje sie przespac jak jestem sama.A u nas dzisiaj -1 a Ja i tak cala spocona ale juz mniej pisalam kiedys ze ma z tym straszny problem maz sie o mnie martwi ze marzne ze trzeba wreszcie kurtke kupic ale ja mu tlumacze ze w bluzie sie poce wiec kurtka odpada chyba naprawde do konca ciazy bez niej przechodze skoro tak sie poce tylko troche glupio bede wygladac jak przyjdzie -10 bo pewnei wtedy bedzie dla mnie idealnie :)

Cześć
ja wstałam z okropnym bólem nogi - taki jakby skurcz, ktory trzyma mnie od wczoraj wieczorem , tylko teraz się nasilił
miałam takie bóle zawsze przy okresie i jedyne co mi pomagało to spanie z gogami w górze :sorry2: więc potem chyb się położę, najpierw was podczytam

biorę się dzisiaj za czyszczenie wózka i mam troszkę roboty w domu, więc nie wychodzę i gdzie z taką obolałą nogą
.............................................................
-witam nową mamusię

aniwar
fajnie ,że dogadałaś się z tymi znajomymi i już wiesz jak to jest z łóżeczkiem

martusia, gabriella dajcie znać po wizycie co i jak :tak:

klaudoos - odpocznij sobie , mamy nadzieję, że nie będziesz musiała już się tam męczyć bidulko nasza

idę robić śniadanko :-)

madlen - ja urodziłam 1 dzień po terminie, wody były OK, ale synkowi też schodziła skóra płatami z całego ciała, przez jakieś 2 tygodnie po porodzie, no i miał potówki na nosku

Dzień Dobry:) Jeśli chodzi o mnie to wogóle się nie wyspałam, juz od tygodnia budze sie kilka razy w nocy:( I to siusianie co pol godziny doprowadza mnie do szalu :p:p Wizyta u ginekologa dopiero pod koniec tygodnia - zobaczymy co powie:) termin mam na 11 stycznia a moj chlopak kurcze pojechal na 4 tygodnie do pracy ;((( Mam nadzieje ze w tym czasie wszystko bedzie w porzadku bo D strasznie panikuje, wystarczy ze brzuch mnie lekko zakluje bo dzidzia kopie:) ja sie smieje a on przerazony:p I cięzko mi troszke bez niego bo juz powoli zaczynam ba sie porodu... moze nie tak bólu tylko tego pobytu w szpitalu i tego co bedzie potem:( Cóż jak narazie ide poprawic sobie humorek przeglądaniem ciuszków, dostałam od siostry 3 worki :) Buziaczki Milego Dnia:*:*:*

jestem w drugiej ciąży (teraz to 33 tydz.) i dopiero dziś w nocy się dowiedziałam co to jest nie spać - kręcić się - nie móc się ruszyć itd.

też tak macie że jak się Wam już tak bardzo w nocy siku chce to ledwo możecie wstać? ledwo iść? tak mocno "boli"???
pierwszy raz tak mam
szok

dam znać po wizycie, co i jak

pamiętam, że z Kają miałam krótką miękką szyjkę i rozwarcie na 1centymetr ... i tak chodziłam z dobry miesiąc-dwa???
termin miałam na 21 marca
urodziłam 26 marca

koleżanka wszystko miała twarde zamknięte i bum na dwa tygodnie przed terminem po prostu zaczęła rodzić

weźmy Dziewczyny pod uwagę, że nasi lekarze też się mylą i mogli terminy po prostu źle wyliczyć :p

Nikt nie jest nieomylny i nawet najlepszy lekarz może mieć pomyłkę

Ja pomimo to kurczowo się trzymam tego 24 stycznia :-)

Dziewczyny nie wiem czy możemy używać maści LIOVEN
któraś z Was chyba używała - ja już nie wyrabiałam i sobie nóżkę posmarowałam i jest lepiej o wiele....
to fajnie bo mam troszkę roboty w domu

reklama
Do góry