reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczen 2011

hehe ... pewni Ci zazdrosci ta kolezanka :).. napewno kazdy organizm jest rózny.. no u mnie róznica jest ogromna.. napewno tez duzo wpłyneło na wage to ze wiecej sie ruszam... a i witaminy wydaje mi sie ze są dla niektórych zbedne.. tak jak w moim przypadku kiedy wszystkie wyniki mam dobre to nie musze sie dopieszczac witaminami.. a włoski mi tez fajnie rosną.. niestety po pierwszej ciazy juz wiem ze równie szybko bedą wypadac:/... aty sie nie przejmuj kolezanką zazdrosnica jedna :p

reklama
hehe ... pewni Ci zazdrosci ta kolezanka :).. napewno kazdy organizm jest rózny.. no u mnie róznica jest ogromna.. napewno tez duzo wpłyneło na wage to ze wiecej sie ruszam... a i witaminy wydaje mi sie ze są dla niektórych zbedne.. tak jak w moim przypadku kiedy wszystkie wyniki mam dobre to nie musze sie dopieszczac witaminami.. a włoski mi tez fajnie rosną.. niestety po pierwszej ciazy juz wiem ze równie szybko bedą wypadac:/... aty sie nie przejmuj kolezanką zazdrosnica jedna :p

u mnie z włosami jest tak, są takie same jak były,żadnych zmian tak samo wypadają
cera na początku lepsza, a teraz wyskakują syfki, paznokcie też były ok, ale zaczynają się łamać już powoli tak jak wcześniej - czyli wróciłam do normy z przed ciąży - staję się powoli brzydulką jak wcześniej :-D

klaudoos!! to raczej ja powinna się martwić o ciebie!! rzeczywiście może być to czopik, także się pilnuj!:) kurcze ale się drzemłam, chyba z 3h:) a co mi tam i tak leże:p obiad mam z wczoraj, sałatka jarzynowa zrobiona, zakupy zrobione przedwczoraj, domek sprzątnięty ,pranie się suszy, m wrócił z firmy, wziął laba i pojechał z ojcem na działkę myć autka, także siedzę sama..:/ i z lekka się nudzę..wieczorem może pójdziemy do kina...?chociaż ostatnio jak byliśmy to myślałam że mi mała wyskoczy, chyba jej było za głośno i teraz nie wiem..
Ja witaminki biorę cały czas, dzidzia i tak za duża nie jest, morfologie mam okej, włoski rzeczywiście się zrobiły grubsze, cera taka sama bez żadnych wyprysków i 5kg na plusie:)
wczoraj szukałam byłam w AUCHAN, i szukałam tych podpasek większych po porodzie..nie wiecie gdzie można takie nabyć??

Tysia- ale ja mam blizszy termin niz Ty i nie plamie!! wiec Ty musisz dbac o siebie ;)
podpaski kupisz w apteced, dzieciecym sklepie i w marketach na dzialach dzieciecych.

ja wlasnie zakupilam koszule do porodu i stanik z wentylatorami- troche drogi ale wiem ze bede go uzywac po karmieniu. BENEFIT BIUSTONOSZ DO KARMIENIA EKO KROPKI 95D (1281856755) - Aukcje internetowe Allegro mam jeden za 14 zl bawelniany bialy ale cycki w nim masakrycznie wygladaja- nawet moj sie smieje ze jakies szpiczaste i rozlazle na boki:)

Witajcie dziewczynki:-)

ja też witaminek nie biore, wyniki mam dobre i moja ginka nie widzi potrzeby, żebym dodatkowo się czymś wspomagała. A włosy cera i paznokcie, faktycznie jakieś takie ładniejsze, chociaz ja nigdy nie mialam z tym problemów, zobaczymy jak to bedzie po porodzie bo slyszalam, że wlosy lubią wypadać garsciami, szczegolnie jak sie karmi piersia. No nic zobaczymy.

klaudoss uważaj na siebie, bo listopad to jeszcze za wczesnie na poród, chociaz do polowy grudnia wytrzymaj;-)
fogia wszytsko zalezy jak sie czujesz, ja np bym nie wytrzymala 9 godzin jazdy samochodem, umeczyłabym sie starsznie. Jeśli Ty dobrze sie czujesz to czemu nie weekend we Wrocku fajna sprawa ( moje rodzinne miasto:-) )

Tysia- ale ja mam blizszy termin niz Ty i nie plamie!! wiec Ty musisz dbac o siebie ;)
podpaski kupisz w apteced, dzieciecym sklepie i w marketach na dzialach dzieciecych.

ja wlasnie zakupilam koszule do porodu i stanik z wentylatorami- troche drogi ale wiem ze bede go uzywac po karmieniu. BENEFIT BIUSTONOSZ DO KARMIENIA EKO KROPKI 95D (1281856755) - Aukcje internetowe Allegro mam jeden za 14 zl bawelniany bialy ale cycki w nim masakrycznie wygladaja- nawet moj sie smieje ze jakies szpiczaste i rozlazle na boki:)
Hehe taki dostałam jasny od kuzynki, tyle, ze ja mam mały biust i będę mieć duży
potem najwyżej jak mi piersi więcej nie urosną to się będę pozbywać tego
bo mam rozmiar D
a moje piersi są B - tyle na pewno nie urosną

kurcze też sobie muszę kupić, na razie mam 2 pary piżamek do karmienia i 1 koszulkę do porodu ale nie do karmienia..staniki też widziałam takie za 9zł w tesco ale tak jak mówisz Klaudoos, okropne są:p

reklama
klaudoos zajefajny ten stanik. Wczoraj polożna wlaśnie nam mówiła o stanikach do karmienia
1. najlepszy jest taki odpinany cały (czyli taki jak Ty kupiłaś....bo w momencie gdy dziecko je to tkanina nie drażni dzidziusia bo pierś jest całkowicie odsłonięta.
2. najlepiej żeby przez ten odkrywany trójkącik nie przebiegał żaden szew bo każdy nawet najmniejszy może spowodować zatkanie kanalików mlecznych.
3. kupujesz stanik to jego obwód powinnaś zapiąc na ostatnią chaftkę (czyli największy obwód) poniewasz po porodzie piersi są największe i najbardziej mleczne....później gruczoły dochodzą do normy i piersi trochę maleją....

polecana bielizna z firmy Carriwell - bielizna dla Twoich rosnących potrzeb

Dziewczyny co do staników to nie ma co oszczędzać....bo jak teraz nie zadbacie o dobre podtrzymanie biustu to później będziecie miały "ogony bobra"
DOBRY STANIK TO BARDZO WAŻNA SPRAWA!!!!

Ostatnia edycja:
Do góry