reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

Hej! Mi tez z tego chinskiego horoskopu wychodzi dziewczynka.
Dzisiaj podobnie jak Blondi byłam nad jeziorkiem z rodzinką i robilismy grilla. Mój mały był grzeczniutki, raczkował na golaska i pierwszy raz smakował piasek hehehe.
Miłej nocki

reklama
Dzień dobry dziewczyny ;-)

Ja właśnie wstałam i chodzi mi po głowie taka myśl...Jak to jest z kąpielami w ciąży ? Tzn. chodzi mi o takie w morzu,jeziorze czy tam odkrytym basenie. Są dozwolone na początku ciąży ? Bo znajoma ich unika i nie wiem czy to tylko Jej widzimisię czy faktycznie nie można ?
U nas tak praży, że tylko takie myśli mi od rana w głowie :-p

witam alescie naskrobaly dziewczyny :) mialam co czytac z rana.
co do tablicy wyszlo mi, ze bedzie chlopczyk ale raczej w to nie wierze bo na michasce tez mi wyszlo ze mial byc chlopczyk. u nas raczej nie zastanawiamy sie na plcia wazne by bylo zdrowe. jak sie corki pytalismy to stwierdzila, ze chce siostrzyczke. tylko jakos do tej pory nie moge uwierzyc, ze jestem w ciazy tak jakos to do mniue nie dochodzi. moze dlatego, ze przy pierwszej ciazy juz dawno mialam poranne mdlosci i wymioty a teraz cisza. piersi mnie nie bola moze dlatego, ze jeszcze moja doi cyca wiec moglam pomylic, ze to dlatego ze nie doila caly dzien.

nic zbieram sie do pracy a tak mi sie nie chce, ze szok zycze wam dziewczynki milego dnia.

;-)wiem z rana:-)

pogoda piękna za oknem i w końcu człowiek ma chęć wstać z łózka :tak::-D

TakaJednaKobitka witaj, ja ostatnio rozmawiałam z ginem na temat kąpieli i polecił korzystać tylko z basenów z wodą ozonowaną :tak:

Dzień Dobry :)

Ja już myślałam, że Wiki ok, a od rana tak ja kaszle, że masakra jakaś :( Ide z nią do lekarza na 11:45, oby to nie były oskrzela znowu :(

madzia6485 - Twoja córeczka to już duża dziewczynka i mam nadzieję, że szybko zaakceptuje nowego przybysza :) My zanim zaszłam w ciążę dużo rozmawialiśmy z dziewczynkami, one od razu chciały bobasa bo moja siostra niedawno urodziła i szaleją na punkcie małego. Jesteś we wczesnej ciąży i nie jest za późno na takie rozmowy bez mówienia prawdy o tym, że już jesteś w ciąży. Może opowiadaj jej jak fajnie mieć maluszka w domu, jedźić z wózeczkiem i opiekować się nim.

Dziewczynki co do tego kąpania się w jeziorze, morzu itp.- o ile się nie mylę to chodzi tutaj o to, że w czasie ciąży jesteśmy bardziej podatne na wszelkie stany zapalne tam na dole no a woda jest zanieczyszczona, ma różne bakterie. Ja z Magdą w ciąży w 4 miesiącu kąpałam się w jeziorze i morzu kilka razy, bo Nicole była mała i po prostu wchodziłam z nią do wody żeby się pobawić itp., i nic mi się nie stało, ale niektóre kobiety są bardziej wrażliwe i mogą szybko coś złapać...

No a ja dzisiaj się dosyć dobrze wyspałam nawet, odprowadziłam Nicole do szkoły, dzisiaj mają Dzień Szkoły Bez Przemocy i miała mieć coś czerwonego więc ubrałam jej czerwone krótkie spodenki bo upalnie u nas się zrobiło. Później będę patrzyła przez okno jak będzie pochodem szła. Już nie moze się doczekać wycieczki do trójmiasta w piątek, boję się jak to będzie jak taki upał się utrzyma... bo ja jako nadopiekuńcza mama też jadę. No pierwsza wycieczka mojego serduszka to muszę...

joasiab - najlepiej iść do lekarza aby osłuchał. No oby to nie były oskrzela, a często choruje?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Witam Kobietki!
Ja od rana mam shizy kurde . Czasami najdzie mnie i poprostu sie najnormalniej w swiecie boje o moje malenstwo ....czy rosnie zdrowe czy wszystko jest ok i jak trzeba . To moje pierwsze maleństwo i czasmi poprostu ..... ehhhh
Poza tym czuje sie swietnie od rana .planuje sobie dzis okna umyc i takie tam . Przepraszam , ze tak od rana smuce przy tak pieknym dniu ,ale nie panuje nad tym .

reklama
Rzeczka - hormonki szaleją. A forum jest po to aby napisać co czujesz...

joasiab - to samo miałam z Nicole, ja nie pracowałam ale bardzo chciała iść do przedszkola więc poszla i ciągle chorowała, okazało się, że ma migdały przerośnięte więc jak skończyła 4 latka to boczne jej przycięli a gardłowy usunęli. Do przedszkola już nie wróciła.
Teraz od września w zerówce przez pierwsze półrocze prawie wcale do szkoły nie chodziła. Miała takie 3-dniowe ataki duszności, taki brzydki oskrzelowy kaszel i okazało się, że ma alergię pokarmową. Od kiedy jesteśmy tego świadomi dziecko się nie męczy i normalnie do szkoły chodzi. Najbardziej uczula ją kakao i wcale nie ma wysypki tylko duszności i katar.
Mówi się, że dobrze jak dziecko w przedszkolu przyzwyczai się do tych wszystkich wirusów i w szkole wtedy już nie będzie chorowało. Natomiast czasami tak jak u nas powód chorowania jest zupełnie inny...

Link do różnych praktycznych pytań w ciąży, min o kąpaniu i opalaniu :))) :
http://www.feminatal.pl/porady_eksperta.html?kat=9

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry