reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2006

;D ojojoj jak my teraz już tak narzekamy ;) to co będzie potem...nie moge się doczekać. Jednak ciąża naprawde ciąży :D

reklama
Mija ja też nie wierzyłam, że te bóle mają związek z ciążą ale koleżanka mnie uświadomiła, że to całkiem normalne, Ona tak miała też b wcześnie, potem bóle stawów -duzych przy pierwszej ciąży i tych małych (palce) w drugiej...troche mało pocieszające!!!!Mimo tego trochę optymizmu---jest czym oddychac na reszcie trochę odpuściły upały:)

Hello Wszystkim :)
Cóż to za narzekania :( CHociaz nie jestem lepsza bo ostatnio po spacerku umarło mi biodro i nie chciało sie ruszać przez dwa dni :(:( Wszędzie piszą, że II trymestr to najlepszy okres ciąży, więc mam nadzieję, że i u nas tak będzie :):) Chlip a ja jeszcze brzusia nie mam, noooo taki malusi tylko :(:( Pozdroofki

Ja muszę przyznać czuję się o niebo lepiej niż w pierwszym. Ostatnio zrobilam gruntowe potządki, bo stwierdziłam, że potem albo mi się nie będzie chciało, albo nie dam rady ;D no i jestem pełna energii :)

Ja dziś zwiedziłam Tomaszów Maz. i okolice....do rezerwatu żubrów przedreptałam 2,7 km w jedną i tyleż samo w drugą stronę.Było super, tym bardziej,że byłam z moim mężem w 2-gą rocznicę ślubu:)Co prawda resztę dnia umierałam na głowę, ale warto było....imprezka do powtórzenia....
........mój brzusio to już wyskakuje spod podkoszulka:) Fajny jest.....wczoraj już w moją ulubioną spódnice się nie zmieściłam, a chodziłam w niej jeszcze nie całe 2 tyg temu, za to nabyłam ładne buciki, takie tanie i wygodne:)Jak to próżnej babie poprawiło to humor:)pozdrowionka.

Cześć Mamusie:)
Ja czuję się z dnia na dzień lepiej:) Brzuszek-Kłębuszek zrobił się okrągły, kształtny i nie pozostawia wątpliwości - jak teraz siadam w kościele, bo mi słabo, to starsze panie już nie patrzą na mnie tak, jakby chciały mnie zlinczować;) No a od wczoraj czuję się mamusią świadomą...płci swego dziecka:) Rodzinka okazała się mądrzejsza:) Mimo historii Miji, która opisała jak jej mama wcinała kwaśne i urodziła dziewczynkę - ja urodzę chłopca:) Byliśmy wczoraj na USG - niewątpliwie pokazał nam się siusiak:) Co dziwne nie jestem bardzo rozczarowana - jak zobaczyłam moje Maleństwo w całej krasie - jak się pięknie prężył i pokazywał grzecznie wszystko o co prosiliśmy my i pan doktor, to od razu napuchłam z dumy - że taki grzeczny synek mamusi:) Maleńki rozwija się pięknie -tak pięknie, że 2 z 3 pomiarów USG pokazały, że może się urodzić 30-31 grudnia:) Ale mam nadzieję, że póki co mogę zostać z Wami a nie przenosić się do grudniówek:) Hmm...będziemy teraz mieli problem z imieniem:) Całusy dla Wszystkich ode mnie i syncia;)

Cześć Wszytkim Mamom :)
Nie odzywałam sie troszke, bo miałam zwariowany czas...troszkę mi smutno, bo zwolnili mnie z parcy, a ze była to umowa o dzieło, nie mogłąm nic zrobic. Wiec od pocztaku tego miesiaca siedze na bezrobociu :( dopadaja mnie ciezkie mysli ale mam nadzieje ze sobie poradze ze wszystkim. Dzis miałam badanie krwi i moczyu a w piątek wizyta u lekarza. Napewno jest jescze za wczesnie zebym wiedziała jaką ma płec maleństwo ale..i tu znów problem, nie wiem czy chciała bym miec chłopaka czy dziewczynke :) oby zdrowe było! :D
Pozdrawiam wszystkei Mamusie i obiecuję, ze bede cześciej sie odzywała!

Hej dziewczynki:)
Paulina przykro mi że straciłaś pracę- będziesz szukała nowej? Jak tak to trzymam kciuki :)
Sympatika świetnie że zobaczyłaś płeć, też bym tak chciała :) Masz już grzecznego synka :)
pozdrawiam :)

Izabelka :)
Niby szukam nowej pracy, ale wiesz jak to jest w naszym pieknym kraju....Cóz zrobisz.A zaraz w we wrzesniu będę w 5 mieisącu, wiec kto przyjmie babke do pracy z brzuszkiem...Własnie dlatego boję sie jak sobie poradze finansowo zmezem, bo tylko on pracuje, ale cały czas powtarza mi:"kotku -bedzie dobrze" i staram sie w to wierzyc!
Pozdrawiam wszystkie Mamusie!

reklama
Paulina 25 pisze:
Izabelka :)
Niby szukam nowej pracy, ale wiesz jak to jest w naszym pieknym kraju....Cóz zrobisz.A zaraz w we wrzesniu będę w 5 mieisącu, wiec kto przyjmie babke do pracy z brzuszkiem...Własnie dlatego boję sie jak sobie poradze finansowo zmezem, bo tylko on pracuje, ale cały czas powtarza mi:"kotku -bedzie dobrze" i staram sie w to wierzyc!
Pozdrawiam wszystkie Mamusie!

Trzeba wierzyc ze bedze dobrze...
ja od 11 sierpnia ide na zwolnienie i siedze juz w domku do konca.. (skoro prysluguje se to trzeba korzystac) ale czasem tez mam jakis wyrzuty i gorsze dni ze siedze w domku i obijam sie... ale jak trzeba cos pomoc zalatwic to i tak staram sie od swojego przyjac czesc obowiazkow bo teraz mozna nie stac w kolejkach:) jak powiedzialmoje kochanie teraz to ty chodzisz na poczte bo z brzuszkiem nie stoisz w kolejce:)

a tak naprawde u nas tez wychodzi ze tylko maz pracuje..a wydatkow jest sporo robimy remont a to kosztuje ten min aby miec komfort po urodzeniu dzecka..
ale mowi mnie ze bedze dobrze przytula mnie i ja mu wierzy jak patzry na mnie tymi wielkimi niebieskimi oczyma... wiara pomaga:)

Aniolekk

Do góry