reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Stosunek przerywany a ciąża

Odpowiedź jest prosta - nie chcesz dziecka -zabezpiecz się.
Stosunek przerywany to nie metoda antykoncepcji. Prezerwatywa nie kosztuje dużo a uchroni Was przed ciążą i chorobami.Jak poczytasz to forum to zobaczysz ile kobiet zaszło w ciążę poprzez stosunek przerywany.Nasienie wydziela się w małej ilości jeszcze przed wytryskiem a wystarczy tylko jeden plemnik.
Twoja dziewczyna powinna najpierw pójść do ginekologa nim rozpocznie współżycie.Możecie też iść razem i lekarz doradzi metodę antykoncepcji.
Możecie iść do niego już dziś jeżeli się obawiacie ciąży.Może boicie się niepotrzebnie

reklama
dokladnie tak Laura zgadzam się z Toba na dodatek dodam ze sama jestem w ciazy z tego powodu ze nie zabezpieczyliśmy się jestem bardzo szczesliwa :-):-) ale szczerze mówiąc wolalabym zostac mama za pol roku :baffled:

Witam, jestem tutaj nowa. Ja być może również zostanę mamą maleństwa, które zostało poczęte poprzez stosunek przerywany. Bardzo dziwnie się czuję dziś powinnam dostać @ ale jak na razie się nie pojawila, mam za to sporawo żółto - białego sluzu i sama nie wiem co to może oznaczać. Pobolewa mnie też podbrzusze...Dzidzię planowaliśmy ale za kilka lat dopiero, kiedy skoncze studia (jestem na I roku), niemniej gdyby okazało się, że maluszek już do nas przyszedł będziemy bardzo szczęśliwi.Przytulanko miało miejsce 14 dnia cyklu, a cykle mam zawsze 27- dniowe. :-)

Witam, jestem tutaj nowa. Ja być może również zostanę mamą maleństwa, które zostało poczęte poprzez stosunek przerywany. Bardzo dziwnie się czuję dziś powinnam dostać @ ale jak na razie się nie pojawila, mam za to sporawo żółto - białego sluzu i sama nie wiem co to może oznaczać. Pobolewa mnie też podbrzusze...Dzidzię planowaliśmy ale za kilka lat dopiero, kiedy skoncze studia (jestem na I roku), niemniej gdyby okazało się, że maluszek już do nas przyszedł będziemy bardzo szczęśliwi.Przytulanko miało miejsce 14 dnia cyklu, a cykle mam zawsze 27- dniowe. :-)
Zrób teścik napewno się dowiesz!!!! objawy jakby ciązowe... pozdrawiam!

Poczekam do poniedziałku, a jeśli @ się nie pojawi to zrobię test. Być może brak okresu spowodował stres (sesja egzaminacyjna). Poczekamy, zobaczymy :-) Chciałabym mimo wszystko aby to było Maleństwo.

jestem tu nowa
Mam takie problem :no:
od poł roku kocham sie z swoim chłopakiem -> stosunek przerywany (nie doszedł we mnie) Wiem ze to żądna antykoncepcja.. ale już właśnie byłam u ginekologa po pigułki ( dostałam novynette) i właśnie teraz w tym miesiącu mi sie spóźnia 4dni już okres Bardzo sie denerwuje może to jest tym spowodowane:no: ale ma regularny okres:( (śluz jest takie żótowaty) żądnych objaw nie mam narazie...
Czy jest duża możliwość ze jestem w ciąży? (boje sie zrobić test... wiem ze byliśmy nieodpowiedzialni:no: ale już po fakcie..mam 19lat i nie planowałam dziecka ale cuz jak będzie to jakoś damy sobie rade)
dzięki z góry za odpowiedzi:biggrin2:

Dziewczyny nie mam zielonego pojecia jak to jest wg nauki ale my z mężem robiliśmy tak 8 lat i nic. Ale nie będę twierdzić nic na pewno. Wiem tylko że nie jest to zbyt komfortowe i nie sprzyja bliskosci. Teraz w sumie żałuję bo taki seks to nie prawdziwy seks. Wiem to teraz ;-)

Ja na swojej skórze przekonałam się że podczas przerywanego nie tak łatwo zajśc.Odbywałam tak stosunki z moim ówczesnym partnerem 4 lata a kiedy zrobilismy to wreszcie normalnie zaszlam w ciąże.Aż sama nie mogłam w to uwierzyc, wczesniej myslałam że coś musi byc ze mną albo z nim nie tak skoro przez tyle lat i nic.Bo przerywanego nie uważałam za żadne zabezpieczenie.Teraz nie jestem tego taka całkiem pewna.Coś w tym jednak jest...

reklama
Prawdopodobienistwo zajscia ciazy na pewno jest mniejsze, bo mniej plemnikow dociera do srodka, z 250 mln plemnikow potrzeba jednego, ktory zaplodni jajeczko, a przy stosunku przerywanym nie dostaje sie ich taka ilosc, co jednak nie znaczy ze czesc z nich moze dojsc i sie zagniezdzic.
Ja z mezem stosowalismy te metode na zmiane z prezerwatywa przez 3 lata, bo wtedy musialam odstawic tabletki ze wzgleow zdrowotnych. Zaczelismy sie normalnie kochac dopiero o marca tego roku i po pierwszym cyku jestem w ciazy. Cos w tym wiec jest, choc to nie regula u kazdego.

Do góry