reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Stosunek przerywany a ciąża

Preejakulat owszem może zawierać plemniki. jasne że nie w takich ilościach i nie takiej jakosci jak we własniwym wytrysku. plemniki mogą pozostac w prąciu np po poprzednim wytrysku i dostac sie do pochwy w preejakulacie.

Ewels19, może zaopatrz się w słownik ortograficzny:confused:

reklama
Preejakulat owszem może sa jakieś plemniki w nim ale kompletnie nie zdolne do zapłodnienia na ten temat wypowiadali sie światowi naukowcy

(np po poprzednim wytrysku i dostac sie do pochwy w prejakulacie).
Napisałaś tak ale to ile razy pod rzad musieli byśmy sie np kochac bo ja tylko raz na dzień jak mamy taka ochote nie robimy tego co 5 godz np.I muj partner zawsze bierze kompiel po stosunku

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Ewels - raczej słuchałabym mądrzejszych od siebie czy Ciebie, czyli Eli :) ona wie co pisze.
i dziewczyny pamiętajcie że stosunek przerywany nie jest żadną metodą antykoncepcji. To de facto oszukiwanie siebie i liczenie się z możliwością zajścia w ciążę

Ewels podaj nazwiska tych swiatowej slawy naukowcow. To oczywiste,ze w taki sposob mozna zajsc w ciaze Po co o tym dyskutowac?
Ewels polecam slownik. Rozumiem,ze mozna robic czasem bledy, ale" muj" lub " muwi" to juz przesada. Nie rozumiem jak Twoj chlopak moze Ci "obiecac",ze nie jestes w ciazy. Przeciez Bogiem nie jest-skad ma to wiedziec?

http://pl.wikipedia.org/wiki/Preejakulat

A każdy facet chyba czuje kiedy ma wytrysk(prawda)chyba nie wychodzi mu to tak od siebie.Skoro ja stosuje ten stosunek juz od 3 lat i nie zaszłam i mam pare osób które też tak robia i nie zaszły a jak planowały to zaszły to chyba musi w ym coś być.Jak chłopak sie nie spuści do środka to nie ma szans na zajście w ciążę.Takie jest moje zdanie a każdy może mieć swoje po to jest to forum.

Ewels - owszem, Twoje życie, Twoja sprawa, Twoje przyszłe dziecko. Mam nadzieje że liczysz się z tym, że możesz zajść w ciąże w każdym cyklu w którym kochacie się z przerwami? Ale nie wprowadzaj w błąd innych osób czytających Twoje wypowiedzi.

widzisz Ewels, ze stosunkiem przerywaneym jest jak z grą w totolotka. każdy kupon (stosunek) to szansa na milony (złotych albo plemników:-D). a ile jest osób wygrywających? niedużo, ale są :-):tak:
P.S brawo za pisownię ;-)

Każdy ma swoje zdanie wy możecie stosować inne metody ja inne.I nawet poszukajcie sobie na innych stronach internetowych wypowiedz jednego studenta ginekologi i seksuologi to zobaczycie co on o tym myśli o stosunku przerywanym.

reklama
Ewels - jeśli chcesz wierzyć w bajki twoja sprawa, ale taka postawa świadczy o tym że z niewielu spraw zdajesz sobie sprawę. Jeśli nie chcesz dziecka to bierz choćby tabletki, po co masz siebie narażać na nieplanowaną ciążę? Co do wypowiedzi "studenta ginekologii" - bardziej wierzę wypowiadającej się tu Elżbietce, położnej z wieloletnim stażem.

Do góry