reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Stosunek przerywany a ciąża

Czytałam tez o tym wcześniejszym sluzie króry sie wydostaje wcześniej przed wytryskiem.Ja słyszałam że on jest zaraz przed wytryskiem jak chłopak czuje ze juz jest blisko to wtedy ma ten śluz a potem wytrysk ale tak samo kobieta ma śluż i czytałam ze ten nasz śluz jak i mocz zabijają dużo plemnikuw (kwas).Nie wiem cieżko mi powiedzieć sama byłam u ginekologa po tabletki bo stwierdziłam ze po co sie tak mordowac i myślec skoro moge mieć głowe spokojną.Kochałam sie z chłopakiem ale juz nie tak poważnie bo nie chciałam juz sie tak martwic tylko tak bardziej pieszczotliwie (miał członka w mojej pochwie) ale potem stwierdzilismy że można to inaczej zrobić także i nie robilismy tego tak jak wczesniej po prostu mielismy sie więcej na baczności.Powiem wam tak że czytałam duzo forum o tym i sama zastanawiałam sie że my kiedys tez możemy sobie wpaśc jak oczywiście jest to możliwe jak zdażaja sie takie wypadki juz w tamtym miesiacu martwiłam sie bo okres i sie spóżnił 4 dni ale spóżnił mi sie tylko dla tego że byłam bardzo chora nie brałam tego pod uwage choc nie powiem że sie troszke przestraszyłam i robiłam test ale wyszed negatywnie i mój chłoapk mi zawsze mówił i obiecał że nie jestem.A teraz jestem dwa tygodnie przed okresem i czuje takie opławy i jajniki mnie bolą a zawsze mam takie objawy przed.Osobiście nie znam takiej pary która by sobie tak wpadła.I sadze że dziecko nie jest wcale tak łatwo zrobic sama mam dwóch starszych braci juz żonatych i jeden starał sie 3 lata a drugi pół roku i dużo rozmawiam o tym ze szwagierkami.Także ja sadze żeby mieć dziecko potrzebny jest wytrysk mężczyzny w środku jeszcze i to zależy czy sie uda przetrwać plemnikom.Sama teraz bede brać tabletki po to żeby sie może poczuc bezpieczniej,A czy króraś z was bierze może tabletki YOSMIN??? co o nich sadzicie???

reklama
Dzieki Dziewczyny za porady i komentarze :biggrin2: Wychodzi wiec na to ze zajsc w ciaze wcale nie jest tak latwo a stosunek przerywany podwojnie to utrudnia. Wczoraj mialam dostac okres (nie dostalam) ale to sa tylko takie moje obliczenia bo 2 miesiace temu jeden cykl mialam pusty. Tak to zawsze okres mialam ok. 25 kazdego miesiaca. Wiec teraz moze mi sie spoznic. I bylam tez na wakacjach wiec to dodatkowo moze rozregulowac cykl. Ogolnie czuje sie bardzo dobrze, zadnego bolu piersi, czestego sikania... Czuje tylko czasem takie napiecie przedmiesiaczkowe, taki lekki bol w okolicach jajnikow, jak przed okresem. Wiec na pewno jest tuz tuz :blink::blink: Dziekuje za wszystkie porady i prosze o dalsze komentarze. Z gory dziekuje :-) Pozdrawiam

Elu sama wiesz jak bardzo chciałabym żebyś miała rację, że prawdopodobieństwo jest tak samo wysokie jak przy normalnym stosunku... Ale wychodzi na to, że albo z A. mamy zaburzenia płodności, albo jednak prawdopodobieństwo nie jest tak wysokie.. ;-)
Oczywiście komuś kto nie chce dzidziusia absolutnie odradzam - stosunek przerywany jest dobry tylko dla tych którzy się liczą z tzw "wpadką kontrolowaną" ;)

Od wczoraj zle sie czuje, poprostu mam takie zle samopoczucie. Tak jakby wszystko mi do gory podchodzilo. Byc moze to ta pogoda tak na mnie wplywa, no i ten okres ktory 4 dzien sie spoznia ale zaczynam sie troszeczke zastanawiac. Kochalam sie jeszcze z narzeczonym ok. 20 lipca tak do konca. Ale to chyba niemozliwe zebym wtedy zaszla co??? Przynajmniej wtedy tak myslalam... Chcialabym byc. Ale z testem jeszcze pare dni sie wstrzymam.

Wiesz co Dominika jak sie kochałaś z narzezonym do końca(i on sie spóścił )to mozesz być w ciaży.Ja stosuje te metode od 3 lat i zawsze uważamy wiesz ja w tamtym miesiącu sie tak strasznie denerwowałam bo własnie czytałam na tych forach te wypowiedzi innych osub i tez mi sie spóżnił 4 dni ale dostałam teraz mam dostać w piatek i tez mam cykora ale mój chłopak muwi ze sie nie spóścił i ze nie jestem to chyba musze mu ufać i bola mnie jajniki od czasu do czasu.A ty stosowałaś te metode(stosunek przerywany)czy nie bo nie czytałam twoich wypowiedzi.I Dominika Preejekulat nie zawiera plemników tylko wytrysk ma plemniki zdolne do zapłodnienia a jak sie facet nie spóści do środka to nie ma szans zapłodnienia a jak sie spóści to szanse sa duze

reklama
No ja kochalam sie z moim facetem ok. 10.07 i to byl stosunek przerywany. Gdybym miala regularnie okres to wyszloby ze mialam wtedy dzien plodny. A kolo 20.07 kochalam sie z nim juz tak do konca, bez zadnego zabezpieczenia ale sadzilam ze to juz na pewno nie sa dni plodne. No a teraz okres sie spoznia 4 dni. Dzis jest moj 35 dzien cyklu. To jeszcze nie jest jakies duze spoznienie ale juz sie troche zaczelam zastanawiac. Skoro twierdzisz ze w tej substancji ktora wydziela sie przed wytryskiem nie ma plemnikow to ja sie z toba zgadzam bo pewna swoich racji nie jestem. Mi tez zapylenie bez wytrysku wewnatrz wydaje sie raczej niemozliwe. Pozdrawiam

Do góry