reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Stopa końsko-szpotawa

Powiem wam szczerze, że z dwójką dzieci nie jest tak źle :-) kwestia zorganizowania czasu i już. Moje dziewczyny zresztą były od początku bardzo grzeczne i może dlatego tak mówie.
Co do stóp to ode mnie do Poznania jest kawał drogi bo mieszkam koło Częstochowy, ale jakoś mnie to nie zraziło.
Ja po porodzie leżałam 3 tyg w szpitalu, ale to dlatego, że dziewczyny były wcześniakami.

reklama
Cześć Dziewczyny :)

Ja tylko na chwilkę bo moje szczęścia zajmują mnie niesamowicie :)

Otóż... Ogłaszam wszem i wobec:

Maximilian Adam Leendert urodził się 7 czerwca (rocznica naszego ślubu - udało się, hurrraaa) o godzinie 17:56.
Ważył 4780 gramów i długi był na 56 cm :)

Długo to wszystko trwało właśnie dlatego, że był taki duży i pomimo super przygotowania mojego ciała nie chciało mu się zejść troszkę niżej :) Ale, położna wiedziała co robi i dałyśmy radę, było suuuuper!

Max ma lewą stópkę szpotawą, stopnie 2 z 3. Jeśli wiecie o co chodzi. Prawa nóżka jest tzw. hakowata od niewygodnego ułożenia się w macicy, musimy ją tylko masować. Zaraz na następny dzień Max już był w pierwszym gipsie. W tą srodę pojechaliśmy na zmianę. Niesamowite, że już widać postępy...

Dziewczyny, on je co godzinę, taki mały kolos hehe, muszę lecieć, na pewno się odezwę jak będzie spokojniej, trzymajcie kciuki!

Witajcie!!!:)
Witaj mumia....

Super ,że już po a maks to faktycznie misiu nie zły:)

JA dzisiaj byłam w tej klinice narazie mnie nie położyli ide leżeć w środe.
Końsko szpotawości nie widac ale ja sie juz nawet nie umiem cieszyc poki nie urodze to nie uwierze

mumia GRATULACJE!!!!!!!! Ogromny ten Twój Max! Nie dziwię się, że woła jeść co godzinkę;) Domyślam się, że karmisz piersią. Super, że tak szybko zajęli się nóżką i sama widzisz, że efekty są po pierwszym gipsie. Nawet się nie obejrzysz a będzie po zabiegu i tylko szyna. Powodzonka mamuśku, jesteś bardzo dzielna. Pozdrawiamy!

hej Martynka, fajnie, że odezwałaś się na forum bo dużo optymizmu tchniesz w nasze przyszłe mamuśki. Masz rację porządny lekarz to podstawa! Gratuluje bliźniaczek, ależ macie farta!

marta to super wieści, ja dostałabym kopa adrenaliny i miała nadzieję, że będzie ok ze stópką! Oddzywaj się jak często możesz i pisz co dalej. A orientujesz się czy długie są kolejki do dr Sułko w Prokocimiu?

Kaja

Nie mam pojecia jak to jest z tym dr najlepiej poprostu tam zadzwon....żeby się nie okazało ,że kolejki sa kosmiczne...powiem ci,że tak mnie już wczesniej z ta stopa nastraszyli,że teraz im poprostu nie wierze...
JEszcze lekarz mnie opierniczył,że nie robila toxo w 2 trym a ja ,że niktmi nie powiedział,że mam to zrobić to popatrzył na mnie jak na debila;/więc poszłam dzisiaj i zrobilam i oczywiscie juz sie boje wyniku...
22.06 ide lezec na oddzial mam skirowanie maja plodowi jakies sterydy podawac temu z nerka anie bardzo wiem po co i dlaczego ale tam cos na skierowaniu cos pisze to jutro zapytam swoja ginke co to takiego....

hejka.
mumia ogromne gratulacje. ale synus to kawal chlopa a moj jeremi tez maly nie byl bo 4340 :)
a mumia ja mieszkam teraz w aalsmeer :)
prof napiontek super czlowiek. mam nadzieje, ze my bedziemy mogli zdjac szyne we wrzesniu jak pojedziemy na kontrol, ale to sie okaze.
rowniez witam nowa mamulke :) mam nadzieje ze watek sie rozkreci.

marta jeśli kolejki będą kosmiczne to pójdziemy prywatnie, faktycznie zadzwonię i spróbuje zarejestrować. ja na toxo robiłam po pierwszym poronieniu - wynik negatywny. warto w ogóle zrobić takie badanie jeszcze przed ciążą. kosztuje ok 80zl. to jedna z naczęstszych przyczyn poronien i wrodzonych wad płodu. no n
ie dziwie się że tracisz zaufanie do lekarzy, ale miej też swój rozum i nie wierz w ślepo w to co mówią, sprawdzaj na konsultacjach u innych;)
kalinka co u Was

hej.
kaja padam na psk dzisiaj. 10 godzin na nogach w pracy a wstalam io 5 rano wiec dzien dzisiiejszy ciezki choc czesciej mogloby byc tyle pracy bo kasa lepsza.
a chlopcy dzis mieli jechac na kontrol i jutro sie dowiem bo musze zadzwonic do mamy i sie dowiedziec oc i jak.
pozdrowionka

reklama
kalinka witaj w klubie ja tez wstalam o 5 i mialam dzisiaj Posiedzenie Rady na koniec roku i tez jestem wypompowana. jeszcze swiadectwa, arkusze ocen i inna papierowa, ledwo wyrabiam. to forum to dla mnie odskocznia. daj znac co u chlopcow
nasz Bartus raczkuje po calym mieszkaniu!!! sam staje przy meblach, lozku, fotelach! masakra buty, kable, klatka chomika wszystko demoluje:-)

Magda co u Was

Ostatnia edycja:
Do góry