reklama
miśka80
Fanka BB :)
Hej. Dopiero teraz doczytałam Twój post. Nie, on tylko prywatnie. Wizyta nas kosztuje 130 zł. Jest bardzo specyficzny, ale to ponoć bardzo dobry specjalistaA czy on przyjmuje na kase chorych?Zadowolona z niego jestes?
Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Hej
Dzisiaj dzwoniłam do różnych przychodni ortopedycznych które zajmują się stopkami sks i usłyszałam w jednej żeby zgłosić się dopiero po 10 dobie życia, w innej zaś żeby dzwonić i dostaniemy termin za dwa do dwóch i pol tygodnia po narodzinach.... Czytałam, że gipsy powinny być założone jak najszybciej.. Jak było w waszym przypadku? Czytałam też tutaj, że któraś z was leczy dziecko w Zakopanem. Przychodnia w Poznaniu jest oddalona od mojego miejsca zamieszkania 600 km to kawał drogi dla takiego maluszka. Potrzebuje kontaktu i polecania lekarzy z Krakowa, Zakopanego, Warszawy.
Dzisiaj dzwoniłam do różnych przychodni ortopedycznych które zajmują się stopkami sks i usłyszałam w jednej żeby zgłosić się dopiero po 10 dobie życia, w innej zaś żeby dzwonić i dostaniemy termin za dwa do dwóch i pol tygodnia po narodzinach.... Czytałam, że gipsy powinny być założone jak najszybciej.. Jak było w waszym przypadku? Czytałam też tutaj, że któraś z was leczy dziecko w Zakopanem. Przychodnia w Poznaniu jest oddalona od mojego miejsca zamieszkania 600 km to kawał drogi dla takiego maluszka. Potrzebuje kontaktu i polecania lekarzy z Krakowa, Zakopanego, Warszawy.
Milenka887
Hejka nasz synek urodził się 15.12 a wizytę w Poznaniu mieliśmy na 5stycznia czyli synek miał 21dni jak miał założony pierwszy gips ale do wizyty w Poznaniu założyli nam łuski w 3dobie życia i ściągaliśmy je tylko do kąpieli zapytaj w szpitalu w którym bd rodzić czy są tam ortopedzi co się znają na tej wadzie i czy mogą wam założyć łuski gipsowe do czasu wizyty
Napisane na XT1562 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja mieszkam w małej miejscowości i w szpitalu którym będę rodziła nie ma ortopedów... Musze się wybrać do większego miasta z synkiem jak się urodzi
Milenka887
Rozumiem to może zadzwonić i popytać czy któryś ortopeda założył by szyny gipsowe żeby do wizyty były hmm nie wiem i chyba nie pomogę my leczymy synka w Poznaniu u dr Kocha
KropeczkaAntek my leczymy się u dr Czopa na niekłańskiej w Warszawie. Jak narazie jesteśmy zadowoleni. Córcia ma 14 miesięcy i w piątek zaczęła chodzić ☺☺. Milenka887 dziękuję że uważasz że stópki ładne ☺. Przepraszam ze nie pisałam i się nie odnosilam do waszych wpisów. Ale moje dziewczyny to straszne łobuzy ☺
Lawendowa79
Początkująca w BB
reklama
sylwek0512
Zaciekawiona BB
Witam. My wczoraj mielismy kontrol. Wszystko u nas ok, tylko okazalo sie, ze przy pierwszej wizycie dostalismy rozpisana instrukcje, ktorej nie powinnismy przestrzegac mlody jest bez szyny 5h dziennie, a powinien byc 9. Mamy plynnie przejsc. Troche szkoda, ze tak wyszlo, bo teraz by praktycznie caly dzien juz smigal bez... przy porownaniu ze zdjeciem sprzed leczenia wszyscy lekarze byli w szoku. Ordynator podsumowal to "takie rzeczy tylko u nas". Fajnie, bardzo duzo im zawdzieczamy. Tylko zastanawiam sie, czy te stopki tak by wygladaly, gdybysmy tylko naginali je tak, jak nam pokazali, bez rehabilitacji 2 razy w tygodniu, bez rozmasowywania przy kazdych cwiczeniach, ktorego nauczyla nas rehabilitantka, bez naszych "nocnych podwojnych serii" przez pierwsze 4 miesiace, bez stymulowania ich na coeplym/zimnym, milym/szorstkim itd..