Dziewczyny a powiedzcie mi jeszcze jedno czy Wasze dzieci bardzo plakaly przy zakladaniu gipsow? Nasz synek bardzo plakal i nurtuje mnie od poczatku to pytanie bo ortopeda ten pierwszy mi powiedzial ze zakładanie gipsow w odpowiednio odwodzonej stopie nie boli tylko że dzieci plączą przez ingerencję obcego człowieka który zakłada gips. A ja nadal uważam że to na pewno boli bo nawet sobie nie wyobrażam ze ktoś mi odciaga siła stope i ma to nie boleć. Co o tym sądzicie?
reklama
Milenka887
Fanka BB :)
Mysia1992 wydaje mi się że raczej to nie boli takie maleństwa nie mają kości tylko chrząstki nasz synek płakał jedynie przy ściąganiu gipsu bo musieli mu trzymać sztywno nogi i się denerwował a jak zakładał pan doktor nowe to on spał albo leżał i się rozgladal
Napisane na XT1562 w aplikacji Forum BabyBoom
Napisane na XT1562 w aplikacji Forum BabyBoom
Dziewczyny a powiedzcie mi jeszcze jedno czy Wasze dzieci bardzo plakaly przy zakladaniu gipsow? Nasz synek bardzo plakal i nurtuje mnie od poczatku to pytanie bo ortopeda ten pierwszy mi powiedzial ze zakładanie gipsow w odpowiednio odwodzonej stopie nie boli tylko że dzieci plączą przez ingerencję obcego człowieka który zakłada gips. A ja nadal uważam że to na pewno boli bo nawet sobie nie wyobrażam ze ktoś mi odciaga siła stope i ma to nie boleć. Co o tym sądzicie?
Witamy Cię Zosia14 :-) fajnie, ze grono forum się powiększa :-) Gdzie się leczycie jeśli można wiedzieć i jak wyglądało leczenie tak jak u większości gipsy-zabieg tenotomii-gipsy-szyna czy trzeba było robić jakąś operację większą przy największym stopniu? I jak coreczka znosi noszenie szyny? :-( pozdrawiamy :-)
Witam ponownie. My się leczymy w Olsztynie u dr Pani Król. Leczenie zaczęliśmy w 11 dobie życia od głosowania. Zosia miała w sumie 11 gipsów i zabieg przecięcia ścięgna . Po zabiegu jeszcze 3 gipsy co 2 tygodnie. Zabieg miała pod narkoza bo jest bardzo silna babeczką . A z szyna na samym początku była tragedia teraz się przyzwyczaila i narazie nie protestuje .
reklama