reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Stopa końsko-szpotawa

jak bedzie pózniej, nic sie nie stanie asica. Moj maly mial po roku od planowej daty szczepienia i dotad zyje bez zadnej zakaznej choroby :happy:

To tylko koncerny twierdzą, ze szczepienie musi byc juz, zaraz, natychmiast, a kazde opoznienie to cos strasznego ;-)

reklama
jesli cos mu jest to tym bardziej odłóz to szczepienie, lepiej, zeby był w pelni zdrowy, abys nie miala zadnych watpliwosci, ze moze byc szczepiony:)

hmmm piszecie o szczepieniach. Bartuś na kilka dni przed zabiegiem brał szczepionki i lekarze zastanawiali się czy zabieg powinien się odbyć;) My zdecydowaliśmy się na "pełen pakiet" i jestem zadowolona - jak dotąd Mały raz zachorował i była to "trzydniówka". ale zgadza się, jeśli Dzieciaczek nie jest w formie to lepiej szczepienie odłożyć na później

Jednak udało się szczepienie :-) Mały jest zdrowy. Ale okazało się że te niby katraki to zwiotczenie krtani, już drugi lekarz nam to powiedział. A to nie choroba i nie leczy się tego.

Witam! Mój synek urodził się we wrześniu i też ma SKS soft-stif czyli drugi stopień. Właśnie mamy gips. Proszę o porady jak myć boję się zamoczyć i układać dziecko?

Dżalwia - My z mężem kąpaliśmy naszego dzidziola we dwoje, na początku mąż go trzymał nad wanienką a ja go obmywałam. Potem kładliśmy go na myjaczku, mąż trzymał nóżkę z gipsem a ja kąpałam malca. Jak raz się odważysz to później będzie już tylko łatwiej :) pozdrawiam...

Ostatnia edycja:
my odważyliśmy się na pierwszą kąpiel dzień przed zmianą gipsu, jakby się zalał albo coś takiego to tylko przez 1 noc byłby mokry, a potem tak jak pisze asica było już łatwiej :-)

ja przed myciem owijam gipsik folia spozywcza lub woreczkiem foliowym (tak go troche pod gips wpycham) i czasami udaje nam sie nie zamoczyc gipsu :)

zaraz wychodze na szczepienie :)

reklama
asica- jestesmy po szczepieniu. mielismy dzis szczepienia. 5w1 i rotawirusy. a zoltaczke przenieslismy...bo nie bylo jak wbic do drugiej nozki :-) jak na razie wszystko ok i bez goraczki sie obeszlo. dobranoc

Do góry