reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Stopa końsko-szpotawa

jak bedzie pózniej, nic sie nie stanie asica. Moj maly mial po roku od planowej daty szczepienia i dotad zyje bez zadnej zakaznej choroby :happy:

To tylko koncerny twierdzą, ze szczepienie musi byc juz, zaraz, natychmiast, a kazde opoznienie to cos strasznego ;-)

reklama
jesli cos mu jest to tym bardziej odłóz to szczepienie, lepiej, zeby był w pelni zdrowy, abys nie miala zadnych watpliwosci, ze moze byc szczepiony:)

hmmm piszecie o szczepieniach. Bartuś na kilka dni przed zabiegiem brał szczepionki i lekarze zastanawiali się czy zabieg powinien się odbyć;) My zdecydowaliśmy się na "pełen pakiet" i jestem zadowolona - jak dotąd Mały raz zachorował i była to "trzydniówka". ale zgadza się, jeśli Dzieciaczek nie jest w formie to lepiej szczepienie odłożyć na później

Jednak udało się szczepienie :-) Mały jest zdrowy. Ale okazało się że te niby katraki to zwiotczenie krtani, już drugi lekarz nam to powiedział. A to nie choroba i nie leczy się tego.

Witam! Mój synek urodził się we wrześniu i też ma SKS soft-stif czyli drugi stopień. Właśnie mamy gips. Proszę o porady jak myć boję się zamoczyć i układać dziecko?

Dżalwia - My z mężem kąpaliśmy naszego dzidziola we dwoje, na początku mąż go trzymał nad wanienką a ja go obmywałam. Potem kładliśmy go na myjaczku, mąż trzymał nóżkę z gipsem a ja kąpałam malca. Jak raz się odważysz to później będzie już tylko łatwiej :) pozdrawiam...

Ostatnia edycja:
my odważyliśmy się na pierwszą kąpiel dzień przed zmianą gipsu, jakby się zalał albo coś takiego to tylko przez 1 noc byłby mokry, a potem tak jak pisze asica było już łatwiej :-)

ja przed myciem owijam gipsik folia spozywcza lub woreczkiem foliowym (tak go troche pod gips wpycham) i czasami udaje nam sie nie zamoczyc gipsu :)

zaraz wychodze na szczepienie :)

reklama
asica- jestesmy po szczepieniu. mielismy dzis szczepienia. 5w1 i rotawirusy. a zoltaczke przenieslismy...bo nie bylo jak wbic do drugiej nozki :-) jak na razie wszystko ok i bez goraczki sie obeszlo. dobranoc

Do góry