reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Stopa końsko-szpotawa

w sumie to do docenta sulko nie trafilismy. Maly urodzil sie 3 tyg przed terminem. jak dzwonilismy zeby przesunac termin do dr sulko (prywatnie) to powiedzieli, ze nie ma na to szans. a termin ustalalam bedac jeszcze w ciazy. nie chcialam czekac 3 tyg na termin. zadzwonilam to prokocimia i rozmawialam z dr kowalczykiem i zgodzil sie nas przyjac za 3 dni. terminu na pryw wizyte nie odwolywalam, bo pomyslam sobie, ze jak lekarz bedzie niekompetentny czy cos w tym stylu to pojdziemy do dr sulko. ale z dr kowalczyka jestesmy baaardzo zadowoleni :) no i efekty sa widoczne. i on tez sie "specjalizuje" w sks. jednego razu jak tam bylismy to oprocz naszego to bylo jeszcze chyba z 5 dzieci z sks. to wydaje mi sie, ze to sporo jak na wizyty z roznymi problemami ortopedycznymi.

reklama
Witajcie dziewczyny!

Strasznie długo mnie nie było, kompletnie nie miałam czasu na forum, masakra. Nie jestem na bieżąco z wpisami, przepraszam ale nie mam na razie jak nadrobić. Do tej pory tylko dzieci, dom, niespodziewana podróż do Polski i tak w kółko... A jeszcze czeka mnie za tydzień przeprowadzka...

W czwartek odbyła się operacja. Poszła bardzo dobrze, lekarz pozwolił mi być przy Maxiu. Na szczęście nie trzeba było narkozy, dostał znieczulenie miejscowe. Zniósł to bardzo dzielnie, po wszystkim spał. Cały stres zszedł ze mnie dopiero wieczorem, padłam na łóżko jak nieprzytomna. Za trzy tygodnie mamy ściągnąć gips i założyć szynę. Uff... Trzymajcie kciuki żeby wszystko było dobrze!

mumia będzie dobrze:)
nie mam czasu pisać, ale chciałam podzielić się mega ważną informacją - OD SOBOTY NASZ SKARBEK ŚMIGA NA DWÓCH NÓŻKACH!!!!!!jeszcze to do mnie nie dociera, że tak szybko! pozdrawiam!

Oj coś ostatnio cichutko zrobiło się na naszym forum... Kaja jeszcze raz wielkie gratulacje dla urwiska ;) U nas na razie etap chodzenia za raczki no i coraz śmielej chodzimy tylko za jedną raczke :) Zaraz trzeba bedzie umówic sie na kontrolną wizyte do lekarza... Wiecie w tych bucikach memo moja Ania stawia w końcu prosto stope co mnie bardzo cieszy :)

hej dziewczęta, ostatnio nie miałam czasu żeby pisać. My już od tygodnia nie mamy gipsiku. Bardzo się cieszę z szyny, ale muszę mojego brzdąca bez przerwy pilnować bo super sobie radzi z wyciąganiem nóżek z bucików :) Ponad to już go nie zostawię nawet na chwilę samego na łóżku bo wczoraj jak na chwilę odwrociłam głowę już leżał na brzuszku :) szyna mu w akrobacjach nie przeszkadza :) tylko go wkurza, bo on chce machać jedną nóżką a tak się nie da :) poza tym nie jest źle, dajemy radę... 3 listopada kontrola i ciekawe co dalej...

dziewczyny mam takie pytanie - czy jak gipsik został zdjęty to jakoś masowalyście nozki? czy ktos wam pokazal jak to robic czy moze jest jakas ksiazka na ten temat?

czy jak szyna byla tylko na noc zakladana to czy w dzien dawalyscie na nozki jakies buciki zeby stopka "uczyla" sie stawiac cala stopka a nie tylko na pauszkach? czy buciki cos daja w czasie gdy dziecko cale dnie lezy czy tez nie?

reklama
krupka, agugula, Magda dzięki za gratulacje!!! Nasz maluch szaleje, dzisiaj biegał za pieskami u teściów na podwórku;) Super sobie radzi i butki z Bartka również;) Teściowie oczywiście popłakali się na widok biegającego brzdąca, który niedawno leżał w gipsikach
asica etap szyny jest chyba najgorszy i zrzucanie bucików hmmm najbardziej wkurzające. a tak teraz już nie zostawiaj nawet na sekundę samego, silny chłopak;)
agugula po gipsiku masowaliśmy stópki i łydki - lekarz nam pokazał jak. buciki to zależy jak duże są stópki;) te wskazane zaczynają się od rozmiaru 18-19. mniejsze rozmiary to chyba tylko na zamówienie albo ortopedyczne jak w szynie

Do góry