reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Stopa końsko-szpotawa

Magda, zgadza się Bartek, jak i Memo mają numerację od 19. Zapytałam lekarza czy faktycznie Memo są najlepsze, a On dlaczego tak sądzę? czy dlatego, że najdroższe? Więc mówię, że w Bartku są podobne ceny (169zł) a On na to, że buty mają podobać się Małemu i ma chętnie w nich chodzić;) I skoro są równie dobre pod względem zdrowotnym to pod względem wyglądu wygrały trzewiki z Bartka:) zresztą Mały sam je "wybrał" bo były bardziej kolorowe:) A i zdecydowałam się narazie na sznurowane, bo bałam się rzepek, żeby nie powtórzyła się sytuacja z bucikami od szyny.

reklama
mam już 14 lat urodziłam się ze stopa końsko-szprotawa. Miałam trzy operacje oraz wiele rehabilitacjii. chora stopę mam o jakieś 3 centymetry mniejsza, ponieważ gdy była w gipsie nie mogła rosnać a chora nogę mam o 5 mimimetrów krótsza a także łydke mam szczuplejsza. Polecam szpital w Kamiennej Górze tam mnie rehabiltowano łunkcjonuje jak normalna dziewczynka nie mam problemu z chodzieniem na wychowaniu fizycznym radzę sobie bardzo dobrze bo w końcu mam na koniec roku miałam pięć.

Guniek witaj!!! Gratulacje 5 w wf!!! na pewno wiesz, że i wśród znanych sportowców można znaleźć osoby z SKS:) Trzymaj tak dalej! Co do stóp ja obie miałam z wadą a są zupełnie "inne"(bo inaczej leczone) i jedną nogę też mam krótszą o 3mm;) Super, że rehabilitujesz stopę! Pozdrawiam gorąco i napisz coś więcej o sobie:) Jak długo miałaś gips na tej chorej stópce?

hejka. sorki ze dawno nie pisalam ale nie mam na nic czasu.
od momentu jak dzieciaki sa z nami to czas szybko biegnie. teraz przeprowadzilismy sie do innego domu wiec bieganie co nie miar bo sprzatanie malowanie... i do tego praca...
w polsce bede pod koniec wrzesnia i wtedy mamy wizyte u profesora. juz sie boje bo nie wiem co mi powie...
pozdrowionka

dzis bylismy na zmiane gipsiku. w zeszlym tyg tak na poczatek kacperek dostal szyne a dzis juz pelen gipsik. smieszne, ze to powiem, ale gipsik wkurza mojego 2tygodniowego skarbusia. w szynie juz umial noge podniesc i nia "wiuchac"... a tu niespodzianka- pelen gipisk jest ciezszy i mlody nie umie nim ruszac. poza tym nozka tez juz mocniej wygieta. zlosci sie przez to i czasami ryczy :)
poza tym, nozka rzeczywiscie troche prostsza. na pierwszy rzut oka sie to nie rzuca w oczy, ale jak sobie zobaczylam na zdjecia sprzed tygodnia to faktycznie byla pod innym katem.

Witam ponownie. My w środę mieliśmy podcięcie ścięgna i teraz mamy 3 tyg na kupienie szyny, ale mamy z tym problem. U nas w okolicy żaden sklep medyczny nie sprowadza szyn. Siedzę i przeglądam neta i dzwonię po sklepach. Na razie nic :( w jednym jest możliwość zamówić ale buciki mają 11,5cm a mój synek ma stópkę 8,5 cm. Podpowiedzcie mi gdzie jeszcze mogę szukać. Pozdrawiam

Asica.g witaj. My też na podobny rozmiar nóżki zamawialiśmy butki i szynę. My mamy butki Bebax rozmiar 9,5cm. Zamawialiśmy je razem z szyną ale nie pamiętaj jakiej ona jest firmy. Jak jesteś zainteresowana to mam namiary na przedstawiciela u którego to kupowaliśmy. Ale my nie jesteśmy zadowoleni z tych butków bo Hania od początku sobie z nich nóżki wysuwała. Jeden po 2 miesiącach się zepsuł - na szczęście w ramach gwarancji wymienili nam go na nowego. Teraz już sobie nie zsuwa butków ale pewnie dlatego że są już małe i paluszki wystają.

Asica my równiez mieliśmy bebax w rozmierze 9 i szyna tez jest bebax. Na cale szczescie juz tego nie musimy uzywac :) W 100 % popieram Dorote. Moja Ania skutecznie sobie dawała rade z ich zdejmowanie...

A tak poza tym to byliśmy wczoraj u lekarza na kontroli. Wszystko ze stopa jest w porzadku tylko Ania troche kieruje ja do srodka. Ale tak jak sama kiedys mowilam, ze jak dziecko samo zascznie chodzic to stoppa bedzie sie sama masowala i układala tak jak byc powinna. To samo powiedzial wczoraj nam lekarz. Zakładamy Ani buciki memo bo sa bardziej sztywne i młoda juz sie w nich tak nie denerwuje jak na samym poczatku. sa sztywniejsze niz Gucie takze Ania swietnie sobie w nich radzi i pieknie w nich staje :)Kontrola za miesiac :)

kalinka, sporo pracy macie. za kontrolę trzymamy, oby było ok. daj znać! Pozdrawiamy!

agugula no niestety etap gipsików musicie przejść. ale sama widzisz, że efekty są:) i będzie coraz lepiej;)

asica my namiary na sklep ortopedyczny dostaliśmy od lekarza, ale z szyny nie byliśmy zadowoleni. Jest podobna do tej o której pisze Magda i Dorota ale w gorszym wydaniu i buciki też na rzepy wiec katastrofa.

Magda, czyli wizyta udana:) super i fajnie, że Malutka przyzwyczaja się do bucików.

reklama
Hej. Dorota, Magda i Kaja. Jak możecie to podajcie namiary. Ja będę szukać dalej ale w razie czego będę mieć jakiś punkt zaczepienia. Powiedzcie mi, ile czasu Wasze pociechy musiały być w szynie? Pozdrawiam

Do góry