reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Stopa końsko-szpotawa

Uff mamy juz łuske i jestesmy w domu :) Fakt wyczekaliśmy sie na lekarza w szpitalu jak głupki bo ponad 2 godziny ale najwazniejsze, ze wszystko jest zrobione :) Stope ćwicze cały czas a na noc bedziemy zakładac łuske. Dziewczyny dzisiaj widziałam "nowa szyne denis brown" Ania była krolikiem doswiadczalnym. Zalozyli jej buciki - sznurowane i bardzo ladne Home TE BUCIKI MOZNA SAME ZAKŁADAC BEZ SZYNY. NAWET NA ANIE MAJA ROZMIARY :) ALE NIE BEDZIEMY ICH KUPOWAC DO MOMENTU AZ ZACZNIE SAMA STAWAC NA NOZKACH :) Co do kupki i bączków to moja Ania tez stęka jak robi kupke ale to dlatego, ze nie je tylko mleka. Ma rozszerzona diete i to dlatego. Czasami jak tak steka to daje jej sok z marchewki do wypicia i na drugi dzien jest w porzadku :)

reklama
kalinka u nas espumisan pomagał, dawałam 2 x dziennie po 1ml (ponad miesiąc) później tylko 1ml na dobę i teraz tylko w sytuacjach kryzysowych. nic innego u nas nie działało. też z kupką nie było problemu a bączki męczyły. To jak piszesz nie wina mleczka a sama nie wiem czego, czy ta szyna tak blokuje ruchy jelitek? Nóżek nie podkurcza jak chce? Jeszcze możesz tych probiotyków spróbować o których wspominałyśmy kiedyś.

Magda to już "poleci" i będzie dobrze, łuska jest ,ćwiczenia. Jak Ania będzie stawać to szyna niepotrzebna:) ciekawe jak te buciki wyglądają. Sznurowane...to dobrze brzmi, bo z rzepami to męczarnia i długo nie posłużą. Daj znać gdzie je można zdobyć itd. A co do stękania to Bartuś robi to przy każdej kupce;) są teraz wzorowe, widać taki urok naszych dzieciaczków:)

Kaja Ania nie ma szyny. Dzisiaj tylko widziałam nowa. Wejdz u mnie w poście jest "Home" Kliknij na to i otworzy Ci sie strona z tymi nowymi bucikami i szyna. Producent jest z Wrocławia :) My mamy tylko łuske, która własnie wysycha :) hehe :)

Marta
Dołaczam sie do tego co pisze Kaja :) jesteśmy z Wami. Moja Ania też ma sks. Ja w ciązy o tym nie wiedziałam (dla mnie to bardzo dobrze bo pewnie urodziłabym jeszcze tego samego dnia) Dowiedziałam sie dopiero podczas porodu :) Naprawde sks to nie taka straszna choroba i wyleczalna w 100% :) Takie małe dzieciaczki do wszystkiego szybko sie przy zwyczajaja :) Pierwsze dni sa straszne alew potem kazdy dzien leci tak szybko ze nie obejrzysz aSIE a zaczniecie szukac normalnych butów :) Kaja ma racje z tym specjalista. Treba trafic na odpowiednbiego... Ja jestem z Łodzi OD 7 MIWESIECY MOJE DZIECKO PROWADZI JEDEN LEKARZ ALE W CZERWcu jedziemy do Poznania do profesora skonsultowac ani stope jeszcze z kims innym :)Przepraszam za duze litery ale moja Aneczka siedzi mi własnie an kolanach i skutecznie cos włacza w klawiaturze :)
Acha wejdz sobie tez na ten"home" w moim poście. Tam sa pokazane buciki i szyna ktora za pewnie Twoje dziecko bedzie musiało nosic.
trzymaj sie ciepło i zagladaj do nas czesto :)

Dziękuje bardzo za słowa otuchy jeśli chodzi o pomoc rodziny to na soich rodzicow napewno moge liczyc a jesli chodzi o tesciowa to szkoda gadac nic narazie im nie mowie bo moja tesciowa to za przeproszeniem czarownica i zaraz cala wina obarczyla by mnie dzisiaj na przykład była u mnie i stwierdziła że w ciazy patrzy się tylko na ładnych ludzi a nie brzydkich albo na te diabły co pokazuja w telewizji (miała na mysli chore dziezic ci) szkoda gadac poprostu myslalm ze wstane i normalnie udusze golymi rekami i jak tu powiedziec takiej kobicie ze najpradpdobniej sama bedzie mala chorego wnuka.Już sobie wyobrażam co ona bedzie o tym wszystkim mowic ale trudno nic od niej nie potrzebuje!!!Będe zaglądała tu jak najczęsciej a widze ze wszystkie jestescie bardzo pomocne a mi to teraz ardzo potrzebne.:)

hej babinki.
magda super ze jest luska :) to kamien z serca bo noga opanowana.
jak bedziesz u profesora to niech ci pokaze z ciekawosci szyne za 1400 zl i bedziesz wiedziala jaka my mamy.
kurcze zapomnialam o tych probiotykach musze je sprobowac. bo jednak te jelita w nocy nie pracuja jak powinny. od samego urodzenia sie z nimi meczymy choc nie ma problemu z kupka.

marta. trzymamy kciuki. sks nie jest takie straszne poki sie z tym nie zadomowisz. dobrze mowie dziewczyny?????????
i ja nie wiedzialam, ze maly bedzie mial ta wade i dzieki bogu bo juz widze co bym robila.
a tak maly szybko trafil do specjalisty i jest git. nie bede od poczatku sie rozpisywac tylko polecam przeczytac nasze forum :)
a do rozwiazania masz jeszcze troche czasu wiec sie nie martw tylko ciesz ciaza. bo nie wiadomo co wlasciwie jest i nie powiedziane, ze maly bedzie mial sks.
bardziej to bym sie obawiala niestety tesciowej. kochana jak ona taka jest to wez ty do kieszeni czosnek wsadz i koniecznie czerwone przy sobie miej i jak sie dzieciaczki urodza to to samo bo nie wiadomo jakie kobieta ma moce niestety.
niby nie wierze w takie cos, ale przekonalam sie na swojej skorze.
kochana glowa do gory cyc i brzuch do przodu a bedzie wszystko dobrze. najwazniejsze to pozytywne myslenie. ja tez wylam jak malemu pierwszy gips zalozyli a jak ostatni zdjeli to nie wiedzialam jak zlapac go za ta noge bo juz nauczona bylam ze mam sztywna :)

fajna ta szyna. tym bardziej, ze buty moga sluzyc jako same buty i mozna w nich stac. i jakie tanie. jezeli bede musiala jeremiemu kupic kolejne to zapytam profesora czy moga byc takie

Magda te buciki wyglądają rozsądnie i cena przyzwoita. Zobaczymy...
Marta o teściową się nie martw, pokocha swoje Wnuki. Tylko Ty się nie stresuj i nie czuj się gorsza, życie, doświadczenie (i Wasze dzieciaczki) rozsądku ją nauczą! Zobaczysz!
Ja głupia byłam bo chyba najbardziej sugerowałam się (stresowałam) teściową we wszystkim. Teraz raz w tygodniu przyjeżdża do Bartusia opiekować się Nim 2 godz. Cóż chciała Go ustawić po swojemu, a tu Synuś ustawia babcie ;)
Nie wiemy skąd jesteście, jeśli z naszych okolic to możemy podać namiary na dobrych lekarzy od SKS. A jak się czujecie, kiedy rozwiązanie? U bliźniaków chyba szybszy termin niż 40 tyg? Pozdrawiam!

reklama
Mieszkmy w OLkuszuto jkies 40 km od Krakowa.Termn mam niby na 14 wrzesnia ale w ciazy bliźniaczej nie ma opcji dotrwac do tego czasu jak wytrzymam do sierpnia to bedzie super.A czujemy sie dobrze w miare troche dokuczaja mi plecy bo brzuch jak na ten miesiac jest poprostu ogromny wiecej leze niz sie poruszam gorzej troche z moja psychika ale dzieki np takiemu forum jest juz troche lepiej niema to jak kontakt z osobami ktorych dtycz ten sam problem.NAjgorsze jest to,że u obu dziciaczków wykryto wady nerka dugiego tez bardzo mnie martwi co prawda sama mam jedna i zyje i mam sie dobrze ale to inaczej jesli cos dotyczy twojego dziecka pozatym boje sie ze torbiele zaczna narastac i uciskac inne narzadyl;/Nie wiem co mnie podkusiło zeby robic to usg genetyczne chyaolalabym nie wiedziec a teraz tyle czasu zadreczania i myslenia czy bedzie ok.Naprawde dziekuje za wsparcie mam nadzieje ze wasze dzieciaczkibeda zdrowe jak najpredzej:)czego zycze wam calego serducha...

Do góry