reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Stopa końsko-szpotawa

hejka. dzis wielki dzien dla magdy :) mala pewnie bedzie szczesliwa jak noga wolna bedzie.
a moje dziecko nie ma ochoty isc na drzemke juz kladlam go 2 razy i nic dalej biega. choc teraz ma ze soba swoj senny zestaw czyli pieska i smoka, ale bawi sie autem zamiast isc spac.

reklama
No właśnie Magda czekamy na relację jak Ania szaleje z wolną nóżką:)
Kalinka to chyba wina pogody. Bartuś popołudniu też nie chce zasnąć a i dzisiaj po kąpielce były problemy.

Jestem jestem dziewczynki :)
Ania ma sie super. WYWIJA NÓZKAMI JAK ZWARIOWANA :) W koncu mozna ja normalnie ubierac na spacery :) Nawet nie wiecie jaka jestem szczesliwa :) Na poczatku po zdjeciu gipsu nie ruszała nozka i trzymala ja w pozycji gipsowej, ale potem zaczela normalnie fikac. Kąpiel byla zwariowana. Zachlapana cała podłoga :) szyny juz nie zakładamy tylko normalne buciki z usztywniona pietka, sandaleczki wiazane na sznurowadła :) Dzisiaj jedziemy z Ania do "Bartka" zobaczyc buciki :)

SUPER!!! Cieszymy się razem z Wami! Wyobrażam sobie jak jesteście szczęśliwi! Fajnie, że nie musi nosić szyny.
A Bartuś dobiera się do rzepów w bucikach, jeszcze chwila i będzie je rozpinał ;) Już sam siada i jak trzymam pod paszki to stoi albo sprężynuje:) szaleństwo!

Magda super :):) moj jeremi tez jak ma buty na rzeczy to je dopina i sciaga i ucieka na bosaka bo tak uwielbia.
zreszta jeden i drugi lubieja na boso moja wina bo tak ich nauczylam.
matko jak ja bym chciala zeby maly mogl juz nie nosic szyny na noc. atak musimy czekac do wrzesnia na wizyte.

Dziewczyny powniewaz jestem tak nie spokojna przez te buty co nam kazał lekarz kupowac i gdzie nie ma dla takich maluchów rozmiarów zadzwonilam do poznania do profesora Napiontka. Jest obecnie na sympozjum za granica ale przymuje dr Shadi. Co o nim sadzicie ??

Magda kalinka chyba kiedyś wspominała o tym lekarzu. My 4 lipca mamy kontrolę i zobaczymy co dalej, mam nadzieję, że też tylko buciki. No i w lipcu skonsultujemy Małego w Krakowie na klinice.

Magda mojego Jeremiego leczy własnie prof Napiontek i jak w zeszlym roku byl na sympozjum kazal nam sie zglosic do Shadiego. Moja opinia na temat tego lekarza super zlego slowa nie dam powiedziec. jest tak samo dobrym specjalistom jak Napiontek. Nawet wspolpracuja w tej samej poliklinice tylko na innych ulicach. wiec spokojnie mozesz jechac i nie obawiac sie zlego. to wlasnie nam dr Shadi kazal w lipcu zdjac buty na dzien a zostawic na noc i tak ma do teraz. Polecam onu lekarzy. zreszta moja kolezanka adoptowala chlopcas, ktory mial dwie nozki konskie i mial ponad rok i leczy go wlasnie Shadi. rezultat rewelacja. maly biega jak szalony.

no my mamy wizyte we wrzesniu, ale maly cos tak mi inaczej nozke stawia choc prof mowil, ze to normalne i tylko w sandal dorobic ta wkladke wiec musze zaniesc butka do szewca.

reklama
Dziewczyny bo ja nie wierze w skutecznosc bucików dla dziecka które nie chodzi... :( Byłam we wszystkich sklepach i na Anie nie ma takiego małego rozmiaru. Poza tym nie robi sie butów dla takich dzieci bo nie rozwija sie staw skokowy gdy zostaje usztywnuiony :( Znalezlismy firme ortopedyczna ktora zrobi nam na zamowienie takie male buciki ale nie bede miala jak sprawdzac czy Ania trzyma dobrze piete w tym bucie. Po drugie bedzie tak tarla nozkami az je zdejmie lub podniesie w nich pietke. Takze nie bede miala pelnej kontroli nad stopka :( Ortezke Dafo robi sie dla dzieci ktore rowniez chodza. Koszt takiej ortezy 700zł. Najlpeszym rozwiazaniem byłaby taka łuska z miekkiego gipsu jaka miala wczesniej Ania zakładana tylko na noc i zrobiuona przed kolanko. Takze nie wiem co ten lekarz Ani mial na mysli przygotowac xziecko do stania jak Oan nie wie do czego nozki słuza :( Zła jestem jak cholera ze dałam sie tak jakos spławic dlatego w poniedzialek jade z mezem do szpitala do przychodni w ktorej przyjmuje i powiem mu co o tych butach sadze i niech on dfalej powie co robic w konu za cos b9ierze piniadze... Oczywiscie nie powiem mu o tej łusce o niby z jakiej racji ja mam o tym mowic, lekarzem nie jestem. Niech on tez pomysli. Dlatego zadzwonilam do Poznania i profesor termin wolny ma na czeriec a ten Shadi na maj. No i ustalislismy wczoraj ze jak juz jechac tyle kilometrow to juz do profesora a nie do lkekarza. dlatego pytałam was o opinie. Takze tereaz masuje Ani ciagle stope zeby nic sie nie porobilo. troszke ja to jeszcze boli no ale nie dziwie sie bo przeciez 3 tygodnie miala nozke w gipsie :(Dylemat mam straszny i chce to jeszcze z kims skonsultowac w lodzi niestety ie ma specjalistow :(

Do góry