reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Stopa końsko-szpotawa

Siemanko dziewczynki :)
Jestesmy w domu juz od wtorku :) tylko nie miałam kiedy napisac. Wrociliśmy z Aneczka ok 18 :) Zabiegł byl szybki a Niunia poszła jako pierwsza :) pytałam sie siostry z oddziału z ktora szlismy na sale operacyjna :) Niestety gips jest za kolano bo trzeba bylo unieruchomic 2 stawy :( Anusia musi sie do tego gipsu od nowa przyzwyczaic :( Noc z wtorku na srode okjropna. Nie spaliśmy do 3 w nocy bo biednba cały czas płakała :( Dzisiejsza noc była juz nawet nie taka streaszna. Płakała ale jakos wczesniej zasneła i nie budziła sie juz w nocy :) Złości sie jak chce sie przeciagnac a tutaj nie moze wyprostowac nozki :( Cierpi strasznie i płacze jak ona ma łzy w oczkach i tak smutno na mnie patrzy, ale wiem, ze przeciez to dla jej dobra, potem bedzie mi wdzieczna... Mam przynajmniej taka nadzieje :)

reklama
fajnie, ze sie odezwalas bo juz sie zastanawialam jak malutka.
kurcze szkoda mi jej, ze cierpi a tym bardziej, ze juz byla nauczona ruszaniem nozki.
ale przyzwyczai sie i bedzie dobrze i nozka bedzie ok. chociaz ja na twoim miejscu jednak udalabym sie jeszcze na dodatkowa konsultacje mimo super zaufania itd...
ale dobrze, ze juz w domku jestescie.
a gips dlugo bedzie miala?

Na inna konsultacje do innego lekarza nie ide... To juz postanowione. Gips bedzie przez 3 tygodnie chyba, ze bedzie bardzo niezadowolona to wczesniej. Ale chciałabym aby wytrzymała do 10 maja. Lepiej dłuzej niz krocej i potem znowu cos :(

magda a jak gips bedzie zdjety to jakie buty?
najgorsze pare dni aby sie przyzwyczaila a potem juz gorki poleci :)
tylko moze byc jej cieplo w ta nozke bo jednakjuz cieplo na dworze.

Magda domyślam się co przeżywacie, ale masz rację to dla dobra Maleńkiej. Kiedyś będzie Wam wdzięczna a szybko zapomni. No tak myślałam, że będzie z tym gipsem. Ale to dobrze niż gdyby miała go zrzucić. Szybko miną te 3 tygodnie...rozpieszczajcie Ją jak możecie teraz. A po gipsach szyna czy buciki? Trzymajcie się!
kalinka zastanawiałaś się nad żłobkiem dla Jeremiego? Ja dzisiaj przypadkiem byłam i chciałam Małego od września zapisać, ale listy już zamknięte. Jednak złożę, może na rezerwowej się znajdzie ale sama nie wiem czy bym Go tam oddała (przynajmniej się jakoś zabezpieczę). A co ciekawe jednym z kryteriów przyjęcia jest niepełnosprawność i posiadanie orzeczenia;)

ponoc maja to byc wiazane buciki ale juz noie do szyny. Ja na szyne sie nie zgadzam bo bedzie powtorka z rozrywki :( Dzisiaj juz bylo lepiej w nocy niz poprzednio. Ania spała cała noc w swoim łozeczku :) Dopiero rano zabrałam ja do nas do łozka :)
Kalinka własnie dlatego chciałam aby gips byl teraz bo 10 maja bedzie po wszystkim a tak to do konca maja by go miała gdybysmy chcieli czekac nba zabieg po swietach. Albo co gorsze do chrztu byłaby w gipsie :(

Kaja oddajesz takiego Malca do złobka ? Ja juz rozmawiałm z kolezanka co jest opiekunka do dzieci od 5 lat takze ewentualnie od wrzesnia bede miała z kim zostawic Anie :) Teraz nie wyobrazam sobie powrotu do pracy i zostawienie Anusi z gipsem :(

kaja u nas nie ma zlobka wiec go nie zapisuje. malym moim opiekuje sie moja mama wiec pojdzie do przedszkola jako 3 latek :)
magda a to dobrze, ze na poczatku maja juz bedzie po gipsie :)
a chcialam wam zyczyc spokojnych swiat wielkanocnych.

reklama
Do góry