reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Stopa końsko-szpotawa

Na stronie jest ogólny. Do pani Marii
61 649 63 95 trzeba poprosić panią Marie ☺☺. Tego numeru komórkowego nie znam ☺.

reklama
O proszę hehe to nie wiedziałam myślałam że ten ze strony jest do niej[emoji6]my byliśmy osobiście ale zapisze SB ten nr bo pewnie będzie m dzwoniła na tamten hehe

Napisane na XT1562 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny jak nie macie fb to sobie zalozcie właśnie głównie przez gromadzenie wiedzy nt leczenia Sksow. Na tej grupie która podałam jest 740 rodziców którzy piszą o leczeniu swoich dzieci doradzaja wymieniaja się doświadczeniami. Jeżeli jesteście na etapie szyny to najlepsza na dzień dzisiejszy jest szyna Mitchella która można taniej zamówić w firmie c-pro w Anglii. Jest specjalny protokół noszenia szyny w Sksach. Nie ma czegoś takiego ze na poczatku 23/24 h a później tylko na noc. Zalozcie sobie fb i zapiszcie się do grupy Sksow, do tego polecam stronę clubfoot.pl. Ja jestem w 35 tc ale dzięki tym opiniom wiem bardzo duzo i widze ze wiele lekarzy z Polski inaczej leczy dzieci z SKSami i wiele zmienia metode Ponsetiego (w tym również lekarze z Poznania i Warszawy).

Ostatnia edycja:
Dziewczyny powiedzcie mi jak wyglądało u was karmienie z szyna? Karmie piersią i często w nocy karmiłam na leżąco. Czy z szyna mozna tak karmić?

Justyna_0163 nie podpowiem bo piersią nie karmiłam. Ale wydaje mi się że szyna nie powinna w niczym przeszkadzać.

justyna0163 ja karmiłam piersią synka do prawie 6mc i powiem ci szczerze nie miałam problemów z szyna w nocy po prostu synek leżał SB na plecach i obracał główkę raz w lewo a potem w prawo(spał z nami hehe[emoji16]bo mąż ten jeden raz chciał go wziasc do łóżka) i było ok

Dzięki :) nasz narazie tez śpi z nami w łożku. Mam nadzieje, ze tak mu nie zostanie :) A czy u Was na początku po wpięciu szyny dziecko tez tak histeryzowało?

Tak pierwszy dzień troszkę płakał i był rozdrażniony więc mu sciagalam w pierwszą noc

Juscza3700 zapisałam się dla grupy na fb.
Milena887 po przestudiowaniu informacji na fb, wstrzymam się z szyną do spania na boku do 2 roku życia mniej więcej.
Sylwek0512 jak u ciebie?

reklama
AmMaWi a dlaczego chcesz się wstrzymać z tą szyna? Z jakich powodów? Ja nie widzę nic złego w tej szynie składanej wręcz wydaje mi się że jest wygodniejsza od tej zwyklej

Do góry