beata26
szczęśliwa mamusia :)
wiesz co na czole sobie nie musi nikt pisać że jest niepełnosprawny. Mam męża po wylewie, ma 2 stopień niepełnosprawności, lekki niedowład stopy dzięki Bogu mu tylko pozostał aaa no i wielka dziura w głowie po trepanacji. Myślisz że on się prosi o stanie w takich kolejkach? nie bo wie jacy są ludzie i niechciałby własnie na Ciebie trafić. Ja z reszą też. Całą ciążę nawet w upały jak źle się czułam stawałam w normalne kolejki a w autobusie jak było wolne to siadałam nikogo nie prosiłam o przepuszczenia czy ustąpienie miejsca. Sama często ustępowałam. I to prawda ze najgorsze sa kobiety pod wzgledem ustepowania miejsc innym kobietom... wychodze z załozenia ze ciaza to nie choroba wiec nie robmy z siebie kaleki czo jakiejs ofiary bedac w połowie ciazy. Pod koniec chyba padniesz zeby Ci ktos miejsca ustapił... zapomniałam jeszcze dopisac, niepełnosprawny nie oznacza ubrany jak biedny wiesniak, mozn sie tez wystroic, nie oceniaj ludzi po wygladzie.ja wczoraj bylam własnie w tesco.Wiadomo przed świetam multum ludzi.A ja mialam gora 5 rzeczy bo wyskoczylam tylko po banany.Idę od razu do kasy pierwszenstwa bo wiadomo tyle ludzie i nikt mojego brzucha nie zauwazy.W ostatnia stoi kobieta z wozkiem naladowanym po brzegi.Pytam sie czy Pani uprzywilejowana do stania w tej kasie bo chcialabym przejsc.A ona do mnie ,ze nie ale gdzies jest jej corka a ona ma 2 stopien niepelnosprawnosci.POmyslalm ok i poszlam do kasy obok do 10 artykułow.A babka jeszcze sie mnie pyta czy ja jestem uprzywilejowana ja ze tak bo jestem w ciazy.A ta ,ze to jest kasa dla ludzi niepelnosprawnych a nie ciezarnych.Pokazuje jej obrazek to sie zamknela.Potem podchodzi ta corka.I co widze tętniącą zyciem 20 kilku letnią modnie ubraną dziewczynę.Nie wiem na co ona miala ten stopień niepelnosprawności
Poza tym babka widziala ,ze w ciazy jestem a mialam doslownie kilka rzeczy niezbawilo by jej 5 sek.I po co takie klamstwa wymyslac.Totalna nie uprzejmosc.
.
Ostatnia edycja: