reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starnia o pierwsze dziecko!

reklama
Kurde wariuje... Pierwszy raz mierze temperaturę w tym cyklu. I przed wczoraj miałam jeszcze 37.2, wczoraj 36.9 A dziś 36.6. Jestem po owu więc wydaje mi się że już powinna być stała i spaść przed miesiączka. Co jest wgl grane... Nie ogarniam już tego. Teraz tak właśnie zaczęłam myśleć i bardzo mnie to zdziwiło... co o tym myślisz? Straciłam już nadzieję na ciążę przez ten spadek...
U mnie to wygląda tak. Małe wahania temperatury są chyba normalne
Screenshot_20191211-200941~2.jpeg

W tamtym cyklu mierzylam mimo iż nie było miarodajne po owulacji 36.9-37.2 dzień przed @ wszystkie już moje objawy poszły W... temp 36.6 także już wiedziałam, że dostanę :/
To widzę że masz tak Jak Ja. Ja też nie jestem w stanie mierzyć zawsze o tej samej porze...

A macie specjalne termometry owulacyjne? Ja jeszcze nie mierzylam, jakos sie przybieram do tego ale nie doszlo jak na razie do realizacji. I gdzie zapisjjecie tempki, jakas apka jest do tego? Jedynie uzywam aoki clue do odliczania cykli

No ja właśnie mierze zwykłym bo innego nie mam... wiesz ja dopiero zaczynam. Zapisuje sobie w swoim kalendarzu. Ale widzę że dziewczyny mają apki do tego. To fajne bo sam się wykres rysuje. Ja używam mój kalendarzyk do odmierzania cykli [emoji4]
A macie specjalne termometry owulacyjne? Ja jeszcze nie mierzylam, jakos sie przybieram do tego ale nie doszlo jak na razie do realizacji. I gdzie zapisjjecie tempki, jakas apka jest do tego? Jedynie uzywam aoki clue do odliczania cykli

Termometr owulacyjny kupiłam na Allegro za ok 10zl i mam go 3 lata. A tempki zapisuje w apce Flo :)

Hej Dziewczyny.
Ja mierze temperaturę, wg aplikacji jeszcze jestem przed owulacją. Mam jakiś śluz, chyba płodny jak sądzę, nie wiem, długo nie miałam 😅
Temperatura mi spadła teraz 36.2, 36.0, zobaczymy czy w najbliższych dniach wzrośnie, tzn że była owulacja.
@netka_pl optymistycznie myślisz o tej ciąży, ale po owulacji temperatura wzrasta właśnie powyżej 37 co nie musi oznaczać zajścia w ciążę.
Ja tak optymistycznie myślałam a okazało się że nie miałam nawet owulacji w 1 cyklu. Teraz jest drugi po odstawieniu antykoncepcji.

Hej. Miałaś cykl bezowulacyjny? Jak to wyglądało? Nigdy nie mogę sama sobie stwierdzić czy ta owulacja była czy jak. Niby co miesiąc mam bóle, płodny śluz Ale widzę że Ty siebie obserujesz, powiesz coś więcej? [emoji4]
Hej Dziewczyny.
Ja mierze temperaturę, wg aplikacji jeszcze jestem przed owulacją. Mam jakiś śluz, chyba płodny jak sądzę, nie wiem, długo nie miałam [emoji28]
Temperatura mi spadła teraz 36.2, 36.0, zobaczymy czy w najbliższych dniach wzrośnie, tzn że była owulacja.
@netka_pl optymistycznie myślisz o tej ciąży, ale po owulacji temperatura wzrasta właśnie powyżej 37 co nie musi oznaczać zajścia w ciążę.
Ja tak optymistycznie myślałam a okazało się że nie miałam nawet owulacji w 1 cyklu. Teraz jest drugi po odstawieniu antykoncepcji.

reklama
Hej Dziewczyny.
Ja mierze temperaturę, wg aplikacji jeszcze jestem przed owulacją. Mam jakiś śluz, chyba płodny jak sądzę, nie wiem, długo nie miałam [emoji28]
Ja ogólnie mam niższą temperaturę [emoji28] więc 37 stopni to dla mnie na prawdę dużo [emoji16]

Do góry