reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starnia o pierwsze dziecko!

reklama
@Ania7812 ja zaczęłam suplementować olej z wiesiołka w tym miesiącu, ale myślę że ptzynajmniej 3 miesiące potrzeba by zobaczyć efekty :)
Mi efekty pokazał w 2gim cyklu.
Ogólnie na ilość śluzu wpływa też ilość wypijanej wody nie herbata nie kawa tylko woda o zielona herbata .
Jednak dobra jakość śluzu płodnego to nie wszystko, aby zajść w ciążę. Równie ważna jest jakość i ruchliwość plemników. Jednym z rozwiązań są żele wspomagające zajście w ciążę jak PreFert (dawniej PreSeed) czy Conceive Plus, które wspomagają żywotność i aktywność plemników oraz ułatwiają plemnikom dotarcie do szyjki macicy. Ja mam ten conceive plus i jest super ale lepszy jest nie w tubce tylko w tych ampulkach do wstrzykiwania używam go bo mój śluz zanika w dniu owulacji mam go dużo 3dni przed a wtedy kiedy jest potrzebny znika

A w sumie wam powiem taka trochę podpowiedź mojego doktora. Jeżeli wspolzyjesz z mężem dla "conceive " no wiecie o co mi chodzi 😉 żeby plywaki znalazły się w środku .to bardzo częste jest kiedy kobieta nie ma orgazmu i wtedy mi powiedział ze dużo jego pacjentek wtedy o najważniejszym zapomina bo wtedy jest najwięcej śluzu . Cylinder orgazm przed i po lub w trakcie tez wtedy jest ten prawidłowy śluz . Lub chociaż ten jeden przed

Ania czy Wy gdzies do kliniki chodzicie? Masz monitorowanie cyklu?

Chcialabym sie dowiedziec jak najwiecej przed staraniami ;) wiec jak nie masz nic przeciwko to jezeli nie tu to Cie na priv pomecze ;)

Ania czy Wy gdzies do kliniki chodzicie? Masz monitorowanie cyklu?

Chcialabym sie dowiedziec jak najwiecej przed staraniami ;) wiec jak nie masz nic przeciwko to jezeli nie tu to Cie na priv pomecze ;)
Tak kochana chodzimy tu w UK do kliniki niepłodności nazywa się infertility clinic dużo wiem z tad mam bardzo duże doświadczenie z kliniki i w ogóle jestem tam częstym gościem który nie odpuszcza dostali juz odemnie zjebke mam budzie niewyparzona znam swoje prawa .
Jeśli będziesz mieć jakieś prywatne pytania śmiało możesz pisać priv. Również z moim GP itp wiem jak gadać do nich itp ale jeśli bym kiedyś miała mieć in vitro to tylko w Polsce w Katowicach w Serafin Clinic i tylko prywatnie bo całkowicie inaczej podchodzą oprócz tego mam lekarza z Krakowa który mi dużo pomaga przez tel i jak jest problem to daje receptę a ja odbieram paczkę a tam 12 opakowań luteiny dla przykładu . Mój lekarz lubi herbatę i whysky szkockie wiec mu daje wymieniamy się 😂. Jest dobrym specjalista i zajmuje się operacjami od kobiecych spraw .

reklama
A w sumie wam powiem taka trochę podpowiedź mojego doktora. Jeżeli wspolzyjesz z mężem dla "conceive " no wiecie o co mi chodzi 😉 żeby plywaki znalazły się w środku .to bardzo częste jest kiedy kobieta nie ma orgazmu i wtedy mi powiedział ze dużo jego pacjentek wtedy o najważniejszym zapomina bo wtedy jest najwięcej śluzu . Cylinder orgazm przed i po lub w trakcie tez wtedy jest ten prawidłowy śluz . Lub chociaż ten jeden przed

Ja tam w ogóle nie wytwarzam śluzu, więc chyba zostane bezdzietna 😅 😅

Do góry