reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starnia o pierwsze dziecko!

Wesoła Ania
Oczywiście to wybór każdej z nas mi dietetyk powiedział ze w jedzeniu teraz niestety nie ma tyle witamin co było kiedyś jedyne co dobre jeszcze to kupowanie organic food . Jedzenie dużej ilości pestek typu z dyni słonecznika itp

[emoji33][emoji33][emoji33] bardzo mi przykro, ale co sie stalo, ze latanie spowodowalo poronienie :( ? Przepraszam, ze pytam. Nie odpowiadaj, jezeli to bolesny temat dla Ciebie.
Ja kocham latac, chcialabym latac najdluzej jak moge z brzuchem. :(
Ja latam około 7razy w roku . Ogólnie od początku podjelismy starania i w 4tym cyklu byłam już w ciąży wszystko było ok dzidza rosła robiła fikolki moja beta była tak wysoka ze nawet jej napisać nie umiem. Wymyśliłam sobie ze polecę do polski zostane z 2tyg i zrobię te prenatalne w 12tyg ogólnie wszystkie badania itp . Poleciałam w 10 tyg i jeszcze było w miarę choć ja zaczęłam trochę gorzej Sie czuć zrobiłam te swoje różne badania ale nie za dobrze się czułam wiec wróciłam do domu do UK . Poszłam w 12 tyg na badania tutaj zaraz po przylocie jakieś 2 dni i lekarz mi mówi ze naczynko pękło bardzo duży krwiak większy niż cały pęcherzyk ciążowy . Zaczął tłumaczyć ze tak się dzieje pod wpływem ciśnienia w samolocie dlatego od 4 do 16 tyg samolotem się nie lata i cały 3ci trymestr ja mam całkowity zakaz latania w ciąży . A czułam bol brzucha w samolocie na powrocie było mi bardzo niedobrze i wtedy zaczęłam żałować tego wypadu. Moje dziecko było wielkości pięści około 8-10cm . Jakbym wiedziała to bym nie wsiadla do samolotu 🙁 to było już "dziecko" nie zarodek musiałam podpisywać papiery na jaki pogrzeb się godze to było straszne 3mies dojść do siebie nie mogłam.

reklama
[emoji33][emoji33][emoji33] bardzo mi przykro, ale co sie stalo, ze latanie spowodowalo poronienie :( ? Przepraszam, ze pytam. Nie odpowiadaj, jezeli to bolesny temat dla Ciebie.
Ja kocham latac, chcialabym latac najdluzej jak moge z brzuchem. :(
A potem musieliśmy zrobić przerwę w staraniach 5mies potem zaczęliśmy się starać znowu zaszłam w 2gim cyklu ale była to biochemiczna skończyła się jakoś 3dni po terminie spodziewanej miesiączki. Robiłam badania okazało się ze organizm słaby aby utrzymać ciążę brak witamin po 1szym miałam żelazo niskie magnez . Endometrium cieniutkie 6mm zaczęłam się dobrze suplementowac i mój organizm wyszedł na prostą potem walczyłam z endometrium żeby pogrubic czyli pestki różne i winko czerwone orzechy CoQ10 witamina d3 k2 do tego b12 pod język w płynie b6 b9 lekarz mi powiedział ze po 4mies dobrej suplementacji moje komórki będą dużo lepszej jakości i zaczęliśmy się starać teraz 3ci cykl był więc jako tako starań było nie zaduzo ale dużo czasu trzeba było odczekać a potem podnieść witaminy itp oto moja historia teraz witaminy mam w normie robiłam wszystkie nawet homocysteine mam na poziomie 6 wiec to jest bardzo dobry wynik lekarz mówił ze osiegnelismy sukces w "odbudowie" organizmu mówił też ze to podstawa do poprawnej ciąży wiec liczę na to ze w końcu się uda

Musi się udać! Nie ma innej opcji :)

Tak w ogóle to jestem Aga nie Ania, ale to taki drobny szczególik :-) :)
Przepraszam Cię bardzo ja juz ślepa jestem jakoś tak cały czas mi się wydawało ze Ania 🙈.
Dokładnie musi się udać .
Kiedy testujesz? Sorki ze tak dopytuje ale to jest takie excytujace jakbym to ja sama już miała testować . Wiem ze daraa testuje ze mną ty wcześniej na pewno komuś się uda nie wiem czemu wydaje mi się ze Dara będzie pierwszą albo Verona daraa jak zbite prolaktyne to nam tu zaraz zdjęcia będzie wysyłać . Takie jakies mam odczucia ze Daraa jako 1sza. Boje się ze wszystkie zaciazycie i tu sama zostane 🙈

Przepraszam Cię bardzo ja juz ślepa jestem jakoś tak cały czas mi się wydawało ze Ania [emoji85].
Kiedy testujesz? Sorki ze tak dopytuje ale to jest takie excytujace jakbym to ja sama już miała testować . Wiem ze daraa testuje ze mną ty wcześniej na pewno komuś się uda nie wiem czemu wydaje mi się ze Dara będzie pierwszą albo Verona daraa jak zbite prolaktyne to nam tu zaraz zdjęcia będzie wysyłać . Takie jakies mam odczucia ze Daraa jako 1sza. Boje się ze wszystkie zaciazycie i tu sama zostane [emoji85]
Dobrze, że ktoś "obcy" ma takie nastawienie bo u mnie depresja totalna...
Dziękuję za pozytywne myśli [emoji4]

Przepraszam Cię bardzo ja juz ślepa jestem jakoś tak cały czas mi się wydawało ze Ania 🙈.
Kiedy testujesz? Sorki ze tak dopytuje ale to jest takie excytujace jakbym to ja sama już miała testować . Wiem ze daraa testuje ze mną ty wcześniej na pewno komuś się uda nie wiem czemu wydaje mi się ze Dara będzie pierwszą albo Verona daraa jak zbite prolaktyne to nam tu zaraz zdjęcia będzie wysyłać . Takie jakies mam odczucia ze Daraa jako 1sza. Boje się ze wszystkie zaciazycie i tu sama zostane 🙈

Myślę, że na betę pójdę w sobotę a czy zrobie wcześniej test to nie wiem. Cykle 24 dniowe a tu 22 dc.

Myślę, że na betę pójdę w sobotę a czy zrobie wcześniej test to nie wiem. Cykle 24 dniowe a tu 22 dc.
O kurcze 😆 ja bym nie wytrzymała i juz bym testowała także trzymam mocno kciuki.
Daraa ja stwierdziłam ze fajnie tu z wami i zostaje ..... widzę teraz ze nie tylko ja mam problem i trochę jak tu pisze i się z wami dziele to mi tak trochę lepiej . Będzie dobrze ja mam przeczucie ze to Ty zaraz się nam tu będziesz chwalić . 3mam mocno kciuki za nas wszystkie

Ania widze, ze my obie z UK ;)

Mam znajoma co do Chin poleciala, jak sie dowiedziala o ciazy.
Przykro mi, ze Cie to spotkalo :( mam nadzieje, ze kolejna ciaza wynagrodzi Ci wszystko!

[GROUP=]
Ania widze, ze my obie z UK ;)

Mam znajoma co do Chin poleciala, jak sie dowiedziala o ciazy.
Przykro mi, ze Cie to spotkalo :( mam nadzieje, ze kolejna ciaza wynagrodzi Ci wszystko!

[/GROUP]
No ja mówię właśnie ....... wakacje to sobie można pozwolić ale nie mieszkając w Polsce . A ty piszesz ze tez w UK zawsze jak poznajemy kogoś z Polaków na Karaibach czy bardzo dalekiej wycieczce to nie mieszkają w Polsce od lat. Jeden jedyny raz poznaliśmy polaków mieszkających w Polsce na Karaibach to dziewczyna mi powiedziała ze wzięli kredyt 25tys zł na wakacje w 3ke na 2tyg . Ze to jest ich przygoda życia tylko ze juz po wycieczce a kredyt trzeba spłacać. Gdzie jesteś w UK my okolice Edynburga 10lat

reklama
[GROUP=]

[/GROUP]
No ja mówię właśnie ....... wakacje to sobie można pozwolić ale nie mieszkając w Polsce . A ty piszesz ze tez w UK zawsze jak poznajemy kogoś z Polaków na Karaibach czy bardzo dalekiej wycieczce to nie mieszkają w Polsce od lat. Jeden jedyny raz poznaliśmy polaków mieszkających w Polsce na Karaibach to dziewczyna mi powiedziała ze wzięli kredyt 25tys zł na wakacje w 3ke na 2tyg . Ze to jest ich przygoda życia tylko ze juz po wycieczce a kredyt trzeba spłacać. Gdzie jesteś w UK my okolice Edynburga 10lat

My niedaleko Birmingham.

Nie moge sie doczekac tych wakacji, ale chyba bardziej w sensie tego, ze po nich ma sie wiele w naszym zyciu zmienic [emoji7]

Do góry