reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starnia o pierwsze dziecko!

Cześć dziewczyny. Nadrobilam cały wątek w 3h i postanowiłam dołączyć do was bo tu się coś przynajmniej dzieje. ...
Pisze 1szy raz tez staram się z mężem o 1sza dzidzie 😕 zaczęliśmy starania w 2018 roku zaszłam w ciążę w 4tym cyklu 1szy cykl wyliczanki oh mierzenie owu temp tez wszystko i dupa drugi miesiąc liczenie wszystko zamiast skupić się na tym żeby było mi "dobrze" to ja liczyłam testowałam i dupa 3ci cykl to samo i zalamka co jest ze mną nie tak 🤔płacz rozczarowanie. 4ty cykl (mieszkamy w UK wiec spodziewaliśmy się gości z polski ) przyjechała moja siostra z dziećmi z mężem i w 4tym cyklu niby starań mowie do męża tak wiesz musimy odpuścić w tym miesiącu bo nie ma czasu na testy i nie zaje w ciążę na pewno bo nie było czasu na co ? Na testy!!! Owu. .... nie było czasu bo obiady rodzina była aż 2tyg wiec zapewnić im rozrywki i 1szy raz nie myślałam bo nie było czasu jeden jedyny raz było przytulanko tak żeby spróbować w okolicach chyba Owu dzień przed spodziewanym okresem negatyw i temp spadła potem się dowiedziałam od lekarza ze jeśli temp spadnie a na drugi dzień wzrośnie to bankowo jest to ciąża tylko zaraz przed okresem jeden dzień . U mnie ze spadło myślę staramy się po okresie a okresu nie ma i bum ciąża bo opuściłam i nie było czasu na testy. Wszystko było ok brzuszek był widoczny w 10tyg do momentu gdy wsiadlam w samolot bo ja musiałam lecieć do polski żeby sprawdzić wszystko i niestety wyskoczył krwiak bo pękło naczynko pod wpływem ciśnienia w samolocie straciłam kruszynke w 12 tyg . O mam to swoje wieczne bo musze testować bo musze sprawdzić przeze mnie "zabiłam"moja kruszynke bo musiałam lecieć do tej głupiej polski . I potem odczekaliśmy 4mies i nowu o kurde Nowy testy w ruch i po 2mies widzę widzę kreskę jestem w ciąży tak się stresowalam ze okazało się ze to biochemiczna tak się dzieje po "zdrowej " ciąży lub organizm zapamiętał i stało się znowu os tego czasu minął ponad rok a ja zajść w ciążę nie mogę głową zblokowana na maxa

reklama
Zrobiłam szereg badań ogólnie hormony ok hiperprolaktynemia mi wyszła czyli po zjedzeniu tabletki prolaktyna nie wzrosła tak jak powinna 6krotnie tylko u mnie 11 krotnie. Prolaktyne normalna nie po obciążeniu miałam 17 i lekarz mi powiedział specjalista ze za wysoko trzeba zbić
Daraa_94 ty pisałaś ze masz w okolicach 30 to jest za wysoko musisz obniżyć zmień lekarza i tsh musi być do 2.5 tak mi powiedział lekarz ze 3 mieści się w normie ale w staraniach to za wysoko szkoda twojego czasu na próby próby idź do innego lekarza dostaniesz leki i zajdziesz w ciążę .
Verona26 twój test był 100% pozytywny mogła to być ciąża biochemiczna ja miałam taki sam beta 60 a potem spadała.
A jeszcze chciałam dodać dolegliwości ciążowe w cyklach których nie byłam w ciąży wszystkie wszystkie dolegliwości bank w ciąży jestem a tu nic a w cyklach kiedy byłam w ciąży zero zero dolegliwości oprócz piersi. Piersi bolały od 12 dnia dpo. Życzę wam II kresek w niedługim czasie. Ja również intensywnie Się staram biorę same witaminy i dużo D3 to podobno pomaga i kwas foliowy 5mg

U mnie koleżanka z pracy z jednej strony jej zazdroszczę ale z drugiej cieszę się, że jej się tak szybko udało :)
Ale jak patrzę ile na forum pozytywów to mnie trochę to dobija..
Już bym chciała tulic małego różowego dzieciaczka [emoji25]
hej Daraa_94
moim zdaniem masz za wysoką prolaktyne przeczytałam cały wątek ja znalazłam dobrego specjalistę i on mi powiedział ze przy staraniach jeśli PRL wyjdzie około 18 to już jest za wysoka i trzeba ją zbić . I tsh przy staraniach nie więcej niż 2.5 a najlepiej jak jest w okolicach 1.7
życzę powodzenia zmień lekarza

Hej ,hej witamy!
Jeżeli chodzi o tą ciążę biochemiczna to może być tak jak mówisz. Jestem pewna że test byl pozytywny był bladzioch widziany w 10dpo. Na następny dzień też bladzioch Ale chyba bledzzywiec moglo już się coś nadziać. Później były już tylko negatywny aż 5 dni po pierwszym teście przeszedł okres [emoji58] Kilka dni przed @wyczuwam sobie małego guzka w piersi pod spodem i stwierdziłam że może to być gruczoł, podporządkowalam to ciąży Ale @ nadszedł A guzek nie zniknął więc nie wiem czy rzeczywiście mógł się zrobić od ewentualnej ciąży biochemicznej czy pojawił się z innych przyczyn. W czwartek za tydzień jadę na usg więc coś się dowiem. Tobie życzę abyś w końcu zaskoczyła napewno się uda, wierzę to że każda z nas zobaczy te dwie tłuste kreski! [emoji173][emoji4]
Zrobiłam szereg badań ogólnie hormony ok hiperprolaktynemia mi wyszła czyli po zjedzeniu tabletki prolaktyna nie wzrosła tak jak powinna 6krotnie tylko u mnie 11 krotnie. Prolaktyne normalna nie po obciążeniu miałam 17 i lekarz mi powiedział specjalista ze za wysoko trzeba zbić
Daraa_94 ty pisałaś ze masz w okolicach 30 to jest za wysoko musisz obniżyć zmień lekarza i tsh musi być do 2.5 tak mi powiedział lekarz ze 3 mieści się w normie ale w staraniach to za wysoko szkoda twojego czasu na próby próby idź do innego lekarza dostaniesz leki i zajdziesz w ciążę .
Verona26 twój test był 100% pozytywny mogła to być ciąża biochemiczna ja miałam taki sam beta 60 a potem spadała.
A jeszcze chciałam dodać dolegliwości ciążowe w cyklach których nie byłam w ciąży wszystkie wszystkie dolegliwości bank w ciąży jestem a tu nic a w cyklach kiedy byłam w ciąży zero zero dolegliwości oprócz piersi. Piersi bolały od 12 dnia dpo. Życzę wam II kresek w niedługim czasie. Ja również intensywnie Się staram biorę same witaminy i dużo D3 to podobno pomaga i kwas foliowy 5mg

A i jeszcze jedno dziewczyny jeśli ciąża jest w granicach 10 dni po owulacji testy owulacyjne wychodzą pozytywnie bo wtedy za wczas na test ciążowy to oznacza sprawdzić owulacyjnym nie muszą być dwie intensywne ważne żeby była wyraźna ta pierwsza jak coś to ja mam mega doświadczenie z testami zrobiłam ich już z 500!!!! 3x dziennie owu plus testy ciążowe od 8 do 14 dnia po owulacji a gdy była ciąża robiłam miesiąc codziennie bo nie mogłam uwierzyć że w ciąży jestem

Hej ,hej witamy!
Jeżeli chodzi o tą ciążę biochemiczna to może być tak jak mówisz. Jestem pewna że test byl pozytywny był bladzioch widziany w 10dpo. Na następny dzień też bladzioch Ale chyba bledzzywiec moglo już się coś nadziać. Później były już tylko negatywny aż 5 dni po pierwszym teście przeszedł okres [emoji58] Kilka dni przed @wyczuwam sobie małego guzka w piersi pod spodem i stwierdziłam że może to być gruczoł, podporządkowalam to ciąży Ale @ nadszedł A guzek nie zniknął więc nie wiem czy rzeczywiście mógł się zrobić od ewentualnej ciąży biochemicznej czy pojawił się z innych przyczyn. W czwartek za tydzień jadę na usg więc coś się dowiem. Tobie życzę abyś w końcu zaskoczyła napewno się uda, wierzę to że każda z nas zobaczy te dwie tłuste kreski! [emoji173][emoji4]
Aha zapomnialam dodac przeczytalam wszystko i to tez mialam napisac .....Ja po biochemiczne miałam dwa guzki znikły do 3 tyg

Ja postanowiłam bo u mnie starania są juz półtora roku ..... ze jak nie zaje w ciążę do 3mies jadę do polski do kliniki jakieś dobrej myślę o Katowicach daleko ale dobre ma opinię i zaczynam wszystkie badania i leczenie szkoda mojego czasu a lata mam już swoje jesteśmy 6lat po ślubie

hej Daraa_94
moim zdaniem masz za wysoką prolaktyne przeczytałam cały wątek ja znalazłam dobrego specjalistę i on mi powiedział ze przy staraniach jeśli PRL wyjdzie około 18 to już jest za wysoka i trzeba ją zbić . I tsh przy staraniach nie więcej niż 2.5 a najlepiej jak jest w okolicach 1.7
życzę powodzenia zmień lekarza
Dziękuję za pomoc [emoji3531] jestem zapisana do endokrynologa, w poniedziałek ponowie wyniki żeby były swiezsze :)

Ale co sądzicie jeśli na monitoringu jest ta owulacja są pęcherzyki to ta prolaktyna może to zablokować?

Dzis 17 dc od wczoraj z przerwami czuje lewy jajnik

Dziękuję za pomoc [emoji3531] jestem zapisana do endokrynologa, w poniedziałek ponowie wyniki żeby były swiezsze :)

Ale co sądzicie jeśli na monitoringu jest ta owulacja są pęcherzyki to ta prolaktyna może to zablokować?

Dzis 17 dc od wczoraj z przerwami czuje lewy jajnik
Staraj się normalnie bo może zaskoczy . PRL nie blokuje owulacji chyba ze jest mega wysoka to wtedy tylko twoja przysadke tak mi to tłumaczył profesor

reklama
Staraj się normalnie bo może zaskoczy . PRL nie blokuje owulacji chyba ze jest mega wysoka to wtedy tylko twoja przysadke tak mi to tłumaczył profesor
Kurde żałuję, że się wcześniej za to nie wzięłam ale może tak miało być, moja ginekolozka kazała mi przyjść dopiero w marcu więc w grudniu była moja ostatnia wizyta. Ciężko znaleźć lekarza z prawdziwego zdarzenia :/

Do góry