reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Stare i nowe znajome mamuśki :)

reklama
No jak ktoś sobie kupuje taką lalkę po stracie dziecka, albo jak nie może zajść w ciążę to już faktycznie nadaje się do wysłania do psychologa czy coś. Bo jakoś nie chce mi się wierzyć,ze kupują własnym dzieciom takie drogie lalki do zabawy.

Martilla
No właśnie one to tylko dla siebie kupują. Jedna nie miała dzieci wcale, druga opiekowała się wnukiem, który z rodzicami wyjechał na drugi koniec świata i nie umiała sobie z tym poradzić. One mówią, że to hobby, ale ja uważam, że zrąbana psychika :tak:

Ilonka w innych okolicznościach krzyknęłabym "Alleluja!" ale teraz niestety powiem "Trwaj zimo, trwaj", a przynajmniej niech dzień za dniem nie zapierdziela :-( O której piszę tego posta same widzicie ... właśnie ślęczę nad moją pracą mgr i napisałam UWAGA!!!! 1,5 str. przez k...wa nie wiem ile godzin. Obiecałam sobie do 3:00 posiedzieć i położę się spać na 2godz. chociaż :-( W życiu tego nie skończę i mój nowy promotor urwie mi jaja, których nie mam. Muszę dobić chociaż do 50tki czystej pracy, ewentualnie ze wstępem i zakończeniem co daje jeszcze jakieś 8,5 strony jeszcze do napisania :-( Oczywiście jeśli mój wstęp i zakończenie będzie łącznie na 4 strony. Tak więc 3majcie za mnie kciuki, bo to będzie najcięższy tydzień mojego życia.

xTosia - trzymam kciuki za Ciebie i wiem że sobie poradzisz.

Ja już zaliczyłam poranne wymioty, także mam nadzieję że kolejnych nie będzie :-D Ogónie samopoczucie ok, kto wie, może to zasługa mojego wmawiania sobie, że świetnie się czuję. Polecam więc wszystkim książkę "Potęga podświadomości". Muszę jeszcze w tym tygodniu badania porobić i aż się boję ile mnie to wszystko będzie kosztowało, bo byłam prywatnie u lekarza i będę chodziła do niego aż do zakończenia ciązy. W tym tygodniu chyba czeka mnie z 8 badań :no: no masakra. Ale chyba najdroższe jest na toksoplazmoze. Akurat mam nadzieję, że to będzie najdroższe, a reszta koło 10-20zł za badanie. Laski, byłyście na bataniach prenatalnych ? 2.02 czeka mnie i dzidzię właśnie takie badanie i strasznie się boję. Domyślam się że będzie to badanie nieinwazyjne czy jakoś tak, bo mój lekarz w ramach wizyt i opieki nad ciężarną pierwsze to badanie wykonuje w cenie wizyty (czyli płacę jak za normalną wizytę -130zł i mam USG, badanie ginekologiczne i to badanie prenatalne ). To które wykonuj się w późniejszym czasie kosztuje 200zł u niego. Tylko nie wiem jak wygląda dokładnie takie badanie i ile trwa :zawstydzona/y: grrr.... No i czy warto na nie iść, ale wydaje mi się że z moim stanem zdrowia powinnam wykonać te badania. Bo zawsze to dodatkowe informacje. Pozdrawiam wszystkie cieplutko i życzę miłego dzionka

Olka a w trakcie poprzedniej ciąży nie miałaś robionego badania na toxoplazmoze?
Bo jeśli tak i wyszło Ci,że chorowałaś na tow przeszłości,to nie musisz powtarzać badania.Jak ja byłam w ciąży to ogólnie było to badanie nie refundowane i płąciłam za nie ok 15zł.
A co do tego badania prenatalnego,to może chodzi o przezierność karkową?Bo to się jakoś w tych tygodniach robi...

Olu gratuluje dzidziusia:) Życzę Ci spokojnych 9 miesięcy:) no już mniej :p

ja wysiadam psychicznie wysiadam mały mi choruje miał antybiotyk, który sie kończy, a on dalej chory i dziś jest gorzej niż wczoraj :-( dzisiaj znowu do lekarza z nim bo się martwie :-(

reklama
badanie przezierności karkowej robi się właśnie na przełomie 12 tygodnia ciąży, badanie ma na celu wykluczenie między innymi zespołu downa. Olka jesteś 3 raz w ciąży , nie miałaś tego badania w 2 poprzednich ciążach ?

Tośka
trzymam kciuki , na pewno sobie poradzisz !

Ilonka
no pokazałaś klase :D młody niech wie ,że nie ma się czego bać :D

Patrycja
zdrówka dla małego !

Do góry