reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Stare i nowe znajome mamuśki :)

Dzięki laseczki za wyczerpujące odpowiedzi. No więc tak: moja mama jutro wylatuje do Anglii i pewnie spędzi tam (znowu) dobrych pare miesięcy. Ma tam pracę i w sumie dobrze na tym wychodzi. Jej średnie wynagrodzenie to około 1400funtów miesięcznie. Mieszka puki co z moją siostrą, której dokłada do opłat za mieszkanie 200funtów. Do tego wydaje na jedzenie 30funtów tygodniowo i za te 30funtów ma nawet więcej niż potrzebuje. Jak moje młodsze rodzeństwo (16 i 17lat) skończą technikum to też wylatują do Anglii, wraz z moim tatą, który puki co "musi" mieszkać w Polsce (z powodu edukacji mojego rodzeństwa). Także "cała" moja rodzinka wybędzie do Anglii. Z najbliższej rodziny zostanie mi tu tylko dziadek, a niestety nie mamy najlepszego kontaktu ze sobą. Także rodzina mnie tu nie trzyma. A jeśli chodzi o plany związane typowo z Anglią to mamy zamiar wynajmować mieszkanie za około 400funtów miesięcznie, mój mąż będzie pracować tam gdzie moja mama (jeśli tylko będzie chciał ;) ) Także 1000funtów nam jeszcze zostaje. Trzeba jeszcze zapłacić za prąd, średni koszt to 160 funtów/ 3 miesiące. Na jedzenie dla całej rodziny średnio wydaje się 70funtów tygodniowo.... Także nie zapowiadałoby się źle. Ale Ola jak to Ola musi też dopisać coś od siebie, bo pewnie na tym sie nie kończy. Także nie wyobrażam sobie wszystkiego super kolorowo, bo pewnie łatwo nie jest na początku. Tak czy siak, moja mama na początku by nam też trochę pomagała. No i ja z biegiem czasu zaczęłabym pracować.... No i nie wiem czy zostać tutaj czy jechać tam ;/

reklama
Ola kochana no to faktycznie masz dobre perspektywy ... ale niestety decyzja musi należeć do Ciebie.

No a teraz patrzcie i podziwiajcie krejzola Tośkę :-D

z takimi planami to ja bym się nie zastanawiała:-p
jak ja licze tak.. planowo u nas jak mogłoby być to już byłabym bogata :-p
ale w realiach to wsystko inaczej wychodzi;-)

ViKamciaG - No właśnie plany świetne, ale często inaczej to bywa. Dlatego mam obawy co do wyjazdu do Anglii. Jest też kilka przeciwwskazań, także nadal zostaję na etapie rozmyślań... Czas pokaże jak to będzie :-)

agacjone - jak staranka ???

Trzymam kciuki za wszystkie starające się :tak: Wam też się szybko uda ;-)

Gdzie się laski podziewacie ??? Co tu taka cisza ?

laski mam do was prośbę , zagłosujcie na córeczkę koleżanki !
Nigdzie się nie trzeba rejestrować tylko kliknąć w napis na różowym tle pod zdjęciem i już:)
No i link się nie otwiera wiec trzeba sobie skopiować do przeglądarki :D

dzięki ,dzięki Ilonka :)
można zagłosować tylko raz z danego kompa, wiec jak macie możliwość to głosujcie skąd się da !

Olka
moje gratulacje !

reklama
Do góry