reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Stare i nowe znajome mamuśki :)

olka
wez wtedy kiedy bedziesz pewna ze to napewno zaczela sie @ i co najwazniejsze bierz o takiej porze jaka ci odpowiada...ja zawsze biore o 20 bo jak bym brala w ciagu dnia to jak bym gdzies byla to troche glupio by mi bylo wyciagac tabsy przy kims a po drugie to ja o 20 przewaznie jestem w domu ...

Ostatnia edycja:
reklama
ewelka - ok, dzięki bardzo, a gdybym jutro dopiero wzięła to będę zabezpieczona przed ciążą ? Ja chyba i tak przez pierwszy miesiąc stosowania tabsów będę jeszcze dodatkowo się zabezpieczać z moim mężem, bo nie chce już więcej takiego strachu - chociaż jeszcze nie mam pewności czy to @. Ale optymistycznie jestem nastawiona :-)

Hej dziewczyny:)Wczoraj byłam z Fifim u lekarza i powiedziała że ten katar może być alergiczny. przepisała nam masc i krople do noska i mam podawać je do poniedziałku.W poniedziałek jedziemy do kardiologa żeby nasza kruszyne zbadała pani doktor bo saię bardzo wystraszyłam tym sinieniem i musze to sprawdzić . Mam nadzieję że będzie wszystko ok.

A skoro mowa o @ to ja wczoraj dostałam jakiegoś krwawienia.Ale czy to 2 to nie wiem bo dziś jakby trochę ustało. denerwuje mnie to bardzo.

bella - ja też puki co się denerwuję, chociaż myślę bardziej pozytywnie niż np. wczoraj lub dziś rano. Bo już zaczynałam sobie wyobrażać jak to będzie - trójka dzieci i ja super młoda mama! U mnie usunięcie ciąży nie istnieje. Nigdy bym tego nie zrobiła. Dziecka też bym nie oddała także zostałoby mi urodzenie i wychowanie. Co do Twojego synka to trzymam kciuki za to żeby było dobrze i żeby już nigdy nie było u was tak stresującej sytuacji. Na pocieszenie dodam że ja raz przy mojej Nicoli wręcz płakałam ze strachu, a to dlatego że raz w nocy tak jak zawsze się budziła około 2:00 góra o 3:00 tak tej jednej nocy o 4:00 się przebudziłam a Nicola cichutko jak myszka, oczka zamknięte. Podeszłam do niej i poruszyłam nią leciutko żeby się przebudziła na butelkę. A ona nic nawet paluszkiem nie poruszyła. Pocałowałam ją i bardziej ją poruszyłam żeby ją przebudzić a ona znowu nic. Wystraszyłam się , zaczęłam ją bardziej wybudzać co nie skutkowało... Mnie łzy do oczu, i dopiero jak zawołałam mojego męża - bardzo głośno to wybudziła się z tego twardego snu. W mojej głowie był już najgorszy scenariusz. Jak się obudziła to przez pierwszą godzinę ją przytulałam jak jakaś głupia, dopiero potem poszłam i zrobiłam jej butelkę. No ale na szczęście już więcej razy się tak nie wystraszyłam. Moja Nicolka poprostu od urodzenia ma mocny sen. W szpitalu w drugiej dobie od urodzenia, przespała mi 12godzin i nie szło ją obudzić nawet na karmienie...:-):-):-)

olka
kobieto czemu nic nie mówisz,że się intensywnie odchudzasz??? i Ty się dziwisz,że @ się spóźnia?? przez drastyczne odchudzanie można @ wcale nie mieć, a odnośnie tego plamienia to ja miałam tak 2 razy :-) jeśli Cię to pocieszy;-) a co do tabletek to trzeba je chyba brać jakiś czas, pierwsza tabletka nie zabezpiecza odrazu.

martilla - wiem że przez około pierwszy tydzień trzeba się jeszcze zabezpieczać w inny sposób. Co do @... to cóż.. chyba właśnie ją mam :-):-):-):-):-):-) Tzn. wygląda tak jak zwykle ale po tym całym oczekiwaniu i stresie dosłownie nie umiem uwierzyć że jest wszystko ok :-)
o 20:00 wezmę pierwszą tabletkę... Dzięki dziewczyny za wsparcie w tych kilku dniach. Buziaczki dla Was

hannah
to dobrze,że jej wyjaśniłaś, ona była cały czas dobrej myśli, aż mi musiała tłumaczyć ,że będzie dobrze:-) hi hi

olka
no widzisz rozszalała Ci się @ ;-)
a z tabletkami to ja i tak nie czułam się pewnie, stresa i tak miałam heheh ale już ich nie biorę daaaaawano , bo lekarz (podejrzewam ,że już od jakiegoś czasu powinien być na emeryturze;-) ) dobrał mi je bez żadnego badania i źle się po nich czułam , stary piernik!
jak pogoda u was?

andzia
nie męczy Cię dziś ciśnienie? ja padam, od rana tak mnie głowa boli, że masakra!
pozdrawiam wszystkie i całuski dla pociech:*:*

reklama
olka
dodatkowo musisz sie zabezpieczac przez tydz jak wezmiesz tabsa w 2 lub 5 dniu cyklu ale ja dla pewnosci nie przytulalam sie przez dwa tyg od zazycia pierwszej tabletki a w gumkach nie wchodzi w gre bo maz nie lubi bo to jest jak "jedzenie cukierka w papierku"

Do góry