reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staranka od stycznia 2012.

reklama
agacynda witaj:)

matyja a jaki miesiac? :)) hehe fajnie....

dziewczyny nie wiem jak Wy ale ja mam przeczucie ze ten rok będzie szczęśliwy:tak:

Kinga No wiesz? jeszcze się pytasz? :-p witaj :-D

widzę że zostałam już wyeliminowana z listy ;-)zasłużyłam sobie, zaniedbuję Was...

eheheh syneczki dobre:)heeheh

przypomnij mi ile ty dni przed spodziewana@ zrobilas test bo pamietam ze wczesniej niz termin@ i jakiej formy test zakupilas??

ja też malena dokładam się do życzeń:)

pachnąca tak w ogóle to gratulacje! karmieniem sie na razie nie stresuj. a chyba 90% kobiet w pierwszym tygodniu karmienia ma "Sajgon". zmiany hormonalne po porodzie często powodują mega tkliwość a poza tym mało które piersi są przyzwyczajone do takiej ilości ssania. zwykle po tygodniu mija. ale karmienie to nie przymus:) czarni pisała o hartowaniu sutków. z tego co wiem teraz raczej się tego nie poleca. drażnienie brodawek sutkowych powoduje wydzielanie oksytocyny a ta powoduje skurcze macicy. u mnie w szkole rodzenia zdecydowanie położna odradzała.
a co do porodu w wodzie. to przecież dziecko jak się rodzi to nie oddycha płucami dopóki tętni pępowina więc się nie udusi. a z porodami w wodzie w Polsce jest też tak, że w większości szpitali możliwe jest korzystanie z wanny porodowej w pierwszej fazie porodu (z doświadczenia własnego - super łagodzi ból i relaksuje) a mało który szpital pozwala kobiecie rodzić do wody. Jak się ma w planach rodzenie w wodzie to dobrze o to zapytać. Generalnie nie wszystkie położne i gin mają do tego uprawnienia.

ja przez kilka dni pewnie do Was nie zajrzę bo z rana przyjeżdżają do nas znajomi z 3 dzieciaków na kilka dni więc pewnie nie będzie okazji.

Dziewczyny to miłego weekendu!
A u mnie @ wciąż brak. Jak do poniedziałku nie będzie to zrobię test.

Coś mi się dziwnie forum wyświetliło i nie widziałam chyba z 10 postów.
Kinga witaj!

Ja tez chcę na listę:)

Groszek ............@ 16.02.2012
Anuszkowo........@16.02.2012

Matyjasowa......@ 21.02.2012

Anna2101...........@ 22.02.2012/24.02.2012

Nenete...............@23.02.2012

Agacynda.........@ 29.02.2012

Edyta01............@ 01.03.2012

Kinga85.............@03.03.2012

Anka84200..........@ 04.03.2012

reklama
anuszkowo &&&&&& za dobre testowanie :)

ja powoli znikam bo w pracy jestem i zaraz mam koniec.
odezwe sie z domu w wolnej chwili :tak:
Miło mi że do was dolączyłam...

Anetka kibicuj mi :-p

Do góry