reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staranka od stycznia 2012.

reklama
agacynda witaj:)

matyja a jaki miesiac? :)) hehe fajnie....

dziewczyny nie wiem jak Wy ale ja mam przeczucie ze ten rok będzie szczęśliwy:tak:

Kinga No wiesz? jeszcze się pytasz? :-p witaj :-D

widzę że zostałam już wyeliminowana z listy ;-)zasłużyłam sobie, zaniedbuję Was...

eheheh syneczki dobre:)heeheh

przypomnij mi ile ty dni przed spodziewana@ zrobilas test bo pamietam ze wczesniej niz termin@ i jakiej formy test zakupilas??

ja też malena dokładam się do życzeń:)

pachnąca tak w ogóle to gratulacje! karmieniem sie na razie nie stresuj. a chyba 90% kobiet w pierwszym tygodniu karmienia ma "Sajgon". zmiany hormonalne po porodzie często powodują mega tkliwość a poza tym mało które piersi są przyzwyczajone do takiej ilości ssania. zwykle po tygodniu mija. ale karmienie to nie przymus:) czarni pisała o hartowaniu sutków. z tego co wiem teraz raczej się tego nie poleca. drażnienie brodawek sutkowych powoduje wydzielanie oksytocyny a ta powoduje skurcze macicy. u mnie w szkole rodzenia zdecydowanie położna odradzała.
a co do porodu w wodzie. to przecież dziecko jak się rodzi to nie oddycha płucami dopóki tętni pępowina więc się nie udusi. a z porodami w wodzie w Polsce jest też tak, że w większości szpitali możliwe jest korzystanie z wanny porodowej w pierwszej fazie porodu (z doświadczenia własnego - super łagodzi ból i relaksuje) a mało który szpital pozwala kobiecie rodzić do wody. Jak się ma w planach rodzenie w wodzie to dobrze o to zapytać. Generalnie nie wszystkie położne i gin mają do tego uprawnienia.

ja przez kilka dni pewnie do Was nie zajrzę bo z rana przyjeżdżają do nas znajomi z 3 dzieciaków na kilka dni więc pewnie nie będzie okazji.

Dziewczyny to miłego weekendu!
A u mnie @ wciąż brak. Jak do poniedziałku nie będzie to zrobię test.

Coś mi się dziwnie forum wyświetliło i nie widziałam chyba z 10 postów.
Kinga witaj!

Ja tez chcę na listę:)

Groszek ............@ 16.02.2012
Anuszkowo........@16.02.2012

Matyjasowa......@ 21.02.2012

Anna2101...........@ 22.02.2012/24.02.2012

Nenete...............@23.02.2012

Agacynda.........@ 29.02.2012

Edyta01............@ 01.03.2012

Kinga85.............@03.03.2012

Anka84200..........@ 04.03.2012

reklama
anuszkowo &&&&&& za dobre testowanie :)

ja powoli znikam bo w pracy jestem i zaraz mam koniec.
odezwe sie z domu w wolnej chwili :tak:
Miło mi że do was dolączyłam...

Anetka kibicuj mi :-p

Do góry