reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staranka od stycznia 2012.

Hehe:)
Sihaya, to ja też chodzę do Lipskiej:):)
Na armii krajowej:)
Na początku mi się wydawała bardzo w porządku, ale właśnie jakoś teraz wydaje mi się, że to olała:(

reklama
jejku jak mam dziś lenia, jestem ciekawa jak to będzie moje dziecko od dziś zostaje dłużej w przedszkolu, ehhh jak ja tego nielubie, chciałabym już zajść w ciążę, poświęcić więcej czasu córce a tu pod góre wszystko, w ostatnim cyklu po clo lekarz stwierdził, że owulacja była wcześnie, więc obawiam się , że teraz nam się nie uda , mąż ma zjechać z kursu na piątek sobote niedziele, to będzie 8,9,10 dc ( 8mego biore ostatnie clo), więc pewnie jakieś 4 dni na wyrośnięcie i pęknięcie i cholera wypadnie w środku tygodnia, a na następny piątek jak przyjedzie to będzie 15dc więc pewnie po ptakach, od poniedziałku będe robiła testy owulacyjne zobaczymy co mi pokażą?

Hehe:)
Sihaya, to ja też chodzę do Lipskiej:):)
Na armii krajowej:)
Na początku mi się wydawała bardzo w porządku, ale właśnie jakoś teraz wydaje mi się, że to olała:(

hehe no popatrz, świat jest jednak mały hehe...
wiesz, często z tymi lekarzami jest tak, że jedni "specjalizują się" w kwestiach ginekologiczno-ogólnych - może ona właśnie taka jest, a inni nastawieni są na przygotowania i prowadzenie ciąży - ja teraz do takiej chodzę i chyba połowa ciężarnych w kr;)

Agacynda nie wiem co Ci napisać:( może lepiej bete zrobić..? test się może jeszcze mylić... mama nadzieję, że tak właśnie jest...

Ja już uciekam do miesięcznej kruszynki:) będę później pewnie,
miłego dnia!!:)

Ostatnia edycja:
Mynia wlasnie sie nie nakrecalam przez caly cykl staran... Teraz tez nie tylko dziwne dla mnie ze malpy tyle nie ma... Bo tak sie jeszcze nie zdarzalo. Jako 15-latka zawsze marzylam zeby @ miec co poltora miesiaca... Ale nie teraz.

Nie sądzę aby beta wyszła... wczoraj robiłam test o czułości 10 i też nie wyszedł...

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Mgiełko, u Ciebie to jeszcze nie jest skok temperatury. Musisz poczekać mniej więcej do połowy cyklu.
Grzanko, jeśli nie mierzyłaś w jakiś dzień to nie wpisuj tempertury w ogóle bo to potem może zamazać ogólny obraz wykresu. I tak jak napisała Sihaya poczekaj do połowy cyklu. A ogólne ustalanie granicy może napiszę w punktach to będzie łatwiej ogarnąć :)

1. Czekamy na białko jaja:) I czujne zaczynamy być po białku. Jeśli któraś nie ma białka to po prostu po najlepszym śluzie.
2. Jeśli zauważymy skok temperatury (ale dopiero po najlepszym śluzie) patrzymy czy ta temperatura jest wyższa od 6 poprzednich. Jeśli jest to możemy zanzaczyć w tym dniu granicę ale nie przywiązujmy się do niej jeszcze za bardzo:) To jest dopiero nasze podejrzenie
3. Przez najwyższą temperaturę z tych sześciu poprzedzających rysujemy linię poziomą - to jest nasza temperatura podstawowa; 0,2 stopnia nad linią podstawową możemy narysować linię pomocniczą.
4. Następnego dnia sprawdzamy czy temperatura leży powyżej linii podstawowej.
5. Trzeciego dnia powinna być również powyżej linii podstawowej. Jeśli leży ona również powyżej linii pomocniczej tego dnia jest nasz ostatni dzień płodny w tym cyklu. Jeśli leży pomiędzy linią podstawową a pomocniczą, ostatni dzień płodny jest następnego dnia.

Mogę przesłać zainteresowanym broszurkę o npr. Ja prawie wszystko po jej lekturze pojęłam.
Aha i ja na początku nie notowałam obserwacji w necie tylko w takim programie "karta" w nim trzeba było samemu ustawiać linię podstawową i granicę i myślę, że to na początek lepsze niż jak program coś sam pozaznacza i my nie wiemy czemu.

Mynia moge dostać ta broszurke? :))

Aga: idź sobie zrób bete :) bedzie jasność / a juz myslalam ze bedą II, moze jeszcze nie wszystko stracone

Do góry