reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staranka od stycznia 2012.

W takim razie Królewno też przyślij mi swojego maila na priv bo tu na pocztę BB załączników albo nie można wysyłać albo ja nie wiem jak to się robi :)

Wiem Agacynda, że się nie nakręcałaś właśnie miałam na myśli, żebyś zrobiła tę betę dalej się nie nakręcając.
Czasem się zdarza, że cykl się przedłuży bez wyraźnych powodów. Mi raz w życiu zdarzył się cykl 47 dniowy... a poza nim w całym moim życiu najdłuższy cykl miał 32 dni. Robiłam później badania hormonów i wszystko było ze mną ok więc widać czasem tak się po prostu zdarza. A pewnie nasze nerwy i myślenie o ciąży, nawet jak nam się wydaje, że się nie nakręcamy, pomaga takiemu przedłużaniu się cykli...

Ostatnia edycja:
reklama
Hej dziewczynki.
Informuję że żyję i absolutnie o Was nie zapomniałam, dlaczego mnie tak mało? kompletnie nie mam czasu na bb. Zastanawiam się jak ja dam radę pozdawać te wszystkie egzaminy w tegorocznej sesji. Mam wrażenie że doba ma za mało godzin.

Kciukasy dla testujących !

Hej.
A ja zawsze z pracy Was czytam i piszę :).
Ja miałam biały śluz teraz...bardzo dużo białego śluzu... teraz coraz mniej...To pewnie nie długo @?

No i po tescie. Jedna krecha jak byk... Dobra, to skoro w ciazy nie jestem to kiedy bedzie @?? 39 dc.

Przykro mi :) ale zrób jeszcze bete kochanie :)

Mgiełko, u Ciebie to jeszcze nie jest skok temperatury. Musisz poczekać mniej więcej do połowy cyklu.
Grzanko, jeśli nie mierzyłaś w jakiś dzień to nie wpisuj tempertury w ogóle bo to potem może zamazać ogólny obraz wykresu. I tak jak napisała Sihaya poczekaj do połowy cyklu. A ogólne ustalanie granicy może napiszę w punktach to będzie łatwiej ogarnąć :)

1. Czekamy na białko jaja:) I czujne zaczynamy być po białku. Jeśli któraś nie ma białka to po prostu po najlepszym śluzie.
2. Jeśli zauważymy skok temperatury (ale dopiero po najlepszym śluzie) patrzymy czy ta temperatura jest wyższa od 6 poprzednich. Jeśli jest to możemy zanzaczyć w tym dniu granicę ale nie przywiązujmy się do niej jeszcze za bardzo:) To jest dopiero nasze podejrzenie
3. Przez najwyższą temperaturę z tych sześciu poprzedzających rysujemy linię poziomą - to jest nasza temperatura podstawowa; 0,2 stopnia nad linią podstawową możemy narysować linię pomocniczą.
4. Następnego dnia sprawdzamy czy temperatura leży powyżej linii podstawowej.
5. Trzeciego dnia powinna być również powyżej linii podstawowej. Jeśli leży ona również powyżej linii pomocniczej tego dnia jest nasz ostatni dzień płodny w tym cyklu. Jeśli leży pomiędzy linią podstawową a pomocniczą, ostatni dzień płodny jest następnego dnia.

Mogę przesłać zainteresowanym broszurkę o npr. Ja prawie wszystko po jej lekturze pojęłam.
Aha i ja na początku nie notowałam obserwacji w necie tylko w takim programie "karta" w nim trzeba było samemu ustawiać linię podstawową i granicę i myślę, że to na początek lepsze niż jak program coś sam pozaznacza i my nie wiemy czemu.

Ja również poproszę :)

reklama
Powiem Wam coś i napewno nie ma to wsólnego absolutnie nic z nakręcaniem się, bo przecież wyszedł test negatywny... Ale dziewczyny!! pierwszy raz na swoich piersiach widzę takie żyły! i brodawki mają miejscami ciemniejszą linię (tak jakby dolna część brodawki)... aż mi się gorąco zrobiło jak to zobaczyłam. Więc dochodzę do wniosku, że na betę nie pójdę ale jeśli @ nie przylezie do mnie do przyszłego tygodnia, to zrobię test jeszcze jeden.

Do góry